Dette spurte brukerne våre om i 2018

Vi fikk mange henvendelser fra brukerne våre gjennom året, via brukerstøtte, på artiklene vi publiserte og på Facebooksiden vår. Dette er svar på spørsmålene vi fikk oftest i 2018.

Post-thumb
- 3 min lesing
Klesdesigner som smiler med en notatbok i armene

Vi fikk mange henvendelser fra brukerne våre gjennom året, via brukerstøtte, på artiklene vi publiserte og på Facebooksiden vår. Dette er svar på spørsmålene vi fikk oftest i 2018.

Mange selvstendig næringsdrivende lurer på de samme tingene når de skal begynne å fakturere. Her deler vi svarene til ofte stilte spørsmål slik at du finner løsningen du trenger med en gang.

1. Er Conta Faktura gratis?

Ja, det er helt gratis å lage så mange fakturaer du vil og laste ned som PDF for å sende selv. Det er en del av filosofien vår at vi skal gjøre det enklere for små bedrifter å lykkes.

Du kan altså bruke Conta Faktura som et fullverdig fakturaprogram uten å betale ett øre.

Har du derimot lyst på nyttige ekstrafunksjoner, slik som å kunne sende e-post direkte fra systemet, tre EHF fakturaer hver måned, eller automatiske innbetalinger med KID, kan du oppgradere til Pluss.

Se alle fordelene med Pluss.

2. Hvorfor kan jeg ikke endre/slette en faktura?

Bokføringsforskriften krever at salgsdokumentasjon ikke skal kunne endres eller slettes i etterkant. Det er fordi det skal være mulig for Skatteetaten å gå over for å sjekke tallene du rapportert inn.

Har du gjort feil på en faktura må du lage en kreditnota som annullerer fakturaen. Deretter kan du opprette en ny faktura med korrekte detaljer.

Fakturaen med feil, kreditnotaen og den nye fakturaen må alle føres i regnskapet. Fakturaer og annen regnskapsdokumentasjon skal oppbevares i fem år.

3. Kan jeg endre numrene på fremtidige fakturaer?

For at det skal være lettere for Skatteetaten å se over dokumentasjonen din, må fakturaer utgis i rekkefølge, uten hull i tallrekken. Fakturaene dine må fortsette med de neste tallene i rekken, også over i et nytt år.

Den eneste måten du kan endre fremtidige fakturanummer i Conta Faktura er ved å nullstille firmakontoen din, slik at fakturaer, kreditnotaer, inkassosaker, salgsdokumenter og bilag blir slettet.

Merk at hvis du kommer inn i Conta Faktura fra et annet fakturaprogram kan du starte tallrekken på ny. Se hvordan du bytter til Conta Faktura.

4. Hvordan kan jeg se hvor mye kreditt jeg har til gode?

I Conta Faktura kan du kjøpe kreditt for å sende e-post fra systemet, for å sende faktura som EHF eller for at vi skal postlegge fakturaen din.

Du kan velge å kjøpe kreditt når du ferdigstiller fakturaen din.

Du kan sjekke hvor mye du har igjen av kreditten du har kjøpt ved å gå til Innstillinger > Conta-kreditt. Trykk på «Kjøp Conta-kreditt» for å kjøpe mer.

Husk også at hvis du går tom får du beskjed når du prøver å sende en ny faktura. Da kan du enkelt kjøpe mer kreditt.

5. Kan jeg få kopi av kvittering for kjøp i Conta Faktura?

Conta Faktura er gratis, men når du har laget fakturaen din er det mulig å kjøpe kreditt for å sende den via post, e-post eller som EHF-faktura.

Hvis du vil ha kopi av kvitteringen din etter kjøpet går du til Innstillinger > Conta-kreditt > Kjøpshistorikk. Der kan du laste ned alle kvitteringene.

Eksempel på kreditt-siden i Conta Faktura

6. Kan jeg fakturere i en annen valuta?

Conta Faktura støtter kun fakturering i NOK. Det er av flere grunner, men den viktigste er at det er vanlig for norske firma å fakturere utenlandske kunder i NOK.

Velger du å fakturere i en annen valuta vil det medføre ekstraarbeid for deg eller regnskapsføreren din.

En løsning er å fakturere i NOK, men avtale en vekslingskurs med kunden, og legge ved et vedlegg som viser utregning til valutaen kunden vil betale i.

Fikk du svar på det du lurte på?

Hvis ikke står brukerstøtte klar til å svare på spørsmål, døgnet rundt.

Prøv Conta gratis nå, uten forpliktelser