Prøv Regnskap fra Conta gratis i 30 dager

Kredittsjekking hjelper deg før skaden skjer

Kan kunden gjøre opp for seg? Bruk Conta Kredittsjekk til å luke ut kunder med dårlig betalingsevne, og andre useriøse aktører som kan påføre deg tap.

Post-thumb
- 1 min lesing
Mann som arbeider på laptop hjemmefra

Kan kunden gjøre opp for seg? Bruk Conta Kredittsjekk til å luke ut kunder med dårlig betalingsevne, og andre useriøse aktører som kan påføre deg tap.

Det er alltid en risiko forbundet med å selge på kreditt. Mulighetene dine til å få pengene tilbake hvis en kunde går konkurs er begrenset, og du står ofte i kø sammen med mange kreditorer, bl.a. banker og NAVs lønnsgarantifond, som kommer før deg.

Når en kunde går konkurs før de betaler deg, betyr det jo at skaden har skjedd. Ferske tall fra Brønnøysundregistrene viser at over 4500 firma gikk konkurs i Norge i 2017, så kredittsjekking som føre var-metode er rett og slett å ta ansvar for økonomien til firmaet ditt.

Kredittsjekking avdekker eventuelle problemer før du sitter midt oppi det.

Når bør du kredittsjekke?

Vi anbefaler at du kredittsjekker kunder tidligst mulig, til og med før du gjør jobben med å utarbeide et pristilbud. Ved å gjøre dette til en fast rutine når du inngår nye kundeforhold vil du kunne spare mye penger og hodebry i fremtiden.

Her kan du se hvordan kredittsjekkene ser ut.

Avhengig av hva kredittsjekken avdekker kan du enten takke nei til oppdraget, eller gjøre noen enkle grep for å sikre deg. Antydninger til at kunden kan ha dårlig betalingsevne kan for eksempel gjøre det aktuelt for deg å sette opp milepæl-leveranser med delbetalinger av mindre omfang.

TIPS: Du kan også kredittsjekke kunder du skal kjøpe noe av, for å se på sannsynligheten for at de klarer å levere det du har kjøpt.

Kom i gang med Conta Kredittsjekk her!

Prøv Conta gratis nå, uten forpliktelser