Prøv Regnskap fra Conta gratis i 30 dager

Kjøpte gammel skole for å drive profiltrykkeri

SJ Profilering og Design startet på et 15-kvadrats rom og har vokst seg ut av to lokaler på like mange år. Sara Langrusten og Joachim Stenseng driver nå trykkeriet sitt fra et eldre skolebygg.

Post-thumb
- 4 min lesing
Kontorlokalene til SJ Profilering og Design

SJ Profilering og Design startet på et 15-kvadrats rom og har vokst seg ut av to lokaler på like mange år. Sara Langrusten og Joachim Stenseng driver nå trykkeriet sitt fra et eldre skolebygg.

Dette er en del av en serie der vi snakker med folk som bruker Conta-tjenestene, og finner ut hva som rører seg der ute av mennesker med fantastiske ideer og produkter. Tips oss gjerne i kommentarfeltet om det er noen Conta-brukere du mener vi burde snakke med!

SJ Profilering og Design (SJ står for Sara og Joachim!) driver med profilering og markedsføring av bedrifter gjennom trykking av profilartikler. Med den stadig voksende utstyrsparken sin kan de trykke logoer og andre design på arbeidsklær, t-skjorter, krus, strøartikler, og alt du kan tenke deg.

Begynte som hobby

Ting har gått fort for Joachim og Sara. Fra å starte i det små har de hatt eksplosiv økning i antall oppdrag.

– Det begynte på hobbybasis her hjemme men så eksploderte alt veldig fort. Det har virkelig gått unna, forteller medgrunnlegger Joachim Stenseng.

Nå holder de til i gamle Brekka Skole på Vinstra der de selger effekter og profilartikler til både bedrifter og privatpersoner.

Brekka Skole fikk nytt liv

Brekka Skole er et gammelt bygg som har vært ute av drift som skole i mange tiår. Skolen ligger langs gamle E6 på Vinstra og er 327 kvadratmeter stor, fordelt på tre etasjer. Dette lokalet mente Joachim Stenseng og Sara Langrusten var perfekt for videre drift av trykkeriet etter at de hadde vokst ut av to tidligere lokaler.

De måtte raskt oppgradere og flytte etter at bestillingene fosset inn.

– Vi begynte hjemme på et 15 kvadrats rom, men vi måtte raskt komme oss ut. Derfor bygget vi om garasjen, men den ble også for liten, forklarer Stenseng.

Ved å kjøpe en historisk skolebygning fikk de endelig plassen de trengte, og Joachim fikk til og med litt familiehistorie med på kjøpet.

Betydelig oppussingsjobb

– Det endte opp med at vi kjøpte en gammel skole, Brekka Skole, bygd i 1913. Det er faktisk skolen der min bestefar gikk!

Ifølge Stenseng var det en betydelig jobb, en jobb som fremdeles pågår, å gjøre om bygget til et sted der bedriften kan vokse. Men her har Joachim og Sara plass til et stort lager, alt det nødvendige utstyret, og ikke minst en vareutstilling der kunder som stikker innom kan ta en titt.

Bygget er gammelt, men verdt å ta vare på, mener Joachim.

– Vi kjøpte det like godt, istedenfor å leie. Det var det mest logiske for oss ettersom vi ønsker å bli værende her over tid. Det er kanskje litt kaldt om vinteren og vi skulle fått isolert litt mer, men det kommer, ler Stenseng.

Leverer både lokalt og til hele landet

Selv om SJ Profilering og Design er forankret på Vinstra er det ingenting som stopper dem fra å ta oppdrag fra hele landet.

Ifølge Stenseng har de allerede skaffet seg et vidt spekter av kunder. Alt fra privatkunder som vil ha kule t-skjorter, til småfirma og aksjeselskaper som trenger profilartikler av ulike slag.

Selger mye på nett

Mye av salget til SJ Profilering og Design går via nettbutikken, som de også reklamerer for på den offisielle Facebooksiden med produkter som er ment for å more og skape engasjement. Joachim forteller at det er to ting som har vært spesielt effektivt for å få kontakt med kunder, og det er definitivt ikke aviser.

– Det som fungerer for oss er internett, da spesielt Facebook, men også direkte kontakt med kunder, sier Stenseng.

Men jungeltelegrafen fungerer også:

– Jeg jobber også på anlegg ved siden av dette, og får kontakt med potensielle kunder gjennom den jobben. Og ja, såklart gjør jo jungeltelegrafen sin del av jobben når folk får se det vi lager, fortsetter han. Vi når ut til flere og flere!

– Conta passer til behovene våre

Conta-tjenestene har vært en ledsager for Sara og Joachim en god stund nå, og vi var såklart litt nysgjerrige etter å få høre hvorfor valget fremdeles faller på Conta Faktura og nå Conta Salg.

– Vi liker Conta fordi det er rimelig, og fordi det passer godt til behovene våre. Spesielt nå som en kan sende tilbud også, forteller han.

Enklere kan det vel ikke sies! Takk for praten, Joachim og Sara!

Foto: Joachim Stenseng

Prøv Conta gratis nå, uten forpliktelser