Fra sjekkhefter til mobilapp

Da Gryting Regnskap startet opp i 1971 betalte kunder med sjekkhefter og brukte mye tid på regnskap. Nå i 2019 kan kundene deres legge inn kvitteringene på 1-2-3 med hjelp av Conta sin mobilapp.

Post-thumb
- 3 min lesing
 (Fra venstre: Peder Gryting, Marina Gryting, kontorhunden Emil, Erlend Gryting og Per Kristian Berg-Pettersen)
(Fra venstre: Peder Gryting, Marina Gryting, kontorhunden Emil, Erlend Gryting og Per Kristian Berg-Pettersen)

Da Gryting Regnskap startet opp i 1971 betalte kunder med sjekkhefter og brukte mye tid på regnskap. Nå i 2019 kan kundene deres legge inn kvitteringene på 1-2-3 med hjelp av Conta sin mobilapp.

Gryting Regnskap har eksistert i snart 50 år og er et familiedrevet selskap. Sammen med kona, eldstesønnen og eldstesønnen sin svoger driver Peder Gryting Regnskap. Det lå kanskje litt i kortene at Peder skulle bli regnskapsfører og interessen for tall er han tydeligvis ikke alene om i familien.

– Det er veldig hyggelig å jobbe i en familiebedrift. Vi har det veldig kjekt. Og vi har et 30 års aldersspenn fra 25-55. Det er også nyttig når det kommer til nye digitale løsninger innen regnskap. Da er de unge gutta hos oss raske med å få det med seg, sier Peder.

Mer digitale 

Da faren til Peder startet firmaet i 1971 var det flere tiår før det i det hele tatt eksisterte digitale løsninger. Med et mål om å bli enda mer digitale har de nå blitt partner med Conta, og kan dermed samarbeide lettere med kundene som ikke ønsker å levere bilag fysisk, men å sende kvitteringer og faktura elektronisk via regnskapssystemet eller via den enkle mobilappen til Conta.

– Ting var litt annerledes da pappa startet opp i 1971, forteller Peder.

– De aller første kredittkortene kom til landet på starten av 70-tallet, men måten man betalte på før i tiden var helt annerledes enn den var i dag. Mange betalte blant annet med sjekkhefte, fortsetter han.

Før var det ikke like lett å holde styr på hva man hadde og hva som skulle betales. Det var ikke alle som forstod konseptet med sjekkheftet heller.

– Pappa ble kontaktet av banksjefen en gang fordi det var flere av kundene som hadde overskredet kontoen sin. Og da var det en av kundene som lurte på hvor mye det var han hadde gått over, slik at han kunne skrive ut en sjekk med skyldig sum, humrer Peder. 

Tidene har heldigvis endret seg og digitale løsninger gjør at det er enklere både for personer og regnskapsfører å ha oversikt. 

– Men, sier Peder, det er ikke alle som benytter seg av de løsningene. Det er fremdeles flere som kommer med poser fulle av bilag som vi skal føre inn i regnskapet. Noen vil gjøre som de alltid har gjort, smiler han.

Selv er Gryting Regnskap oppdatert på nye løsninger og systemer som kan gjøre det enklere for kunden.

Lurer du på hva en regnskapsfører driver med eller hva du kan få hjelp til? Les mer om hva en regnskapsfører gjør.

Regnskapspartner 

Gryting Regnskap er en av regnskapspartnerne til Conta. Peder er selv begeistret for at det er en egen innlogging for dem som skal sitte med regnskap. I tillegg er det enkelt for kundene å få lagt inn kvitteringer. 

– Conta er jo så enkelt og greit. Og vi opplever at våre kunder som bruker Conta også synes det er enkelt og raskt. De sparer en del tid på å slippe å dra hit til kontoret vårt. I tillegg gjør jo det jobben vår ganske enkel at vi får sendt alt direkte inn i regnskapssystemet.  

Som regnskapspartner bruker du Conta gratis. Man får også gratis kundeservice og markedsføring og tilgang til en av Norges største kundeporteføljer innen regnskap.

Er du regnskapsfører? Gjør som Gryting AS å bli regnskapspartner med Conta!


Prøv Conta gratis nå, uten forpliktelser