KID-nummer: Hva det er og hvordan det fungerer (2024)

KID-nummer er mer enn bare tall på fakturaer. De hjelper bedrifter å håndtere betalinger mer effektivt og kan bidra til at kundene føler seg tryggere. Her finner du alt du må vite om KID-nummer, fra hva det er til hvordan du kan bruke det i din bedrift.

Post-thumb

KID-nummer er mer enn bare tall på fakturaer. De hjelper bedrifter å håndtere betalinger mer effektivt og kan bidra til at kundene føler seg tryggere. Her finner du alt du må vite om KID-nummer, fra hva det er til hvordan du kan bruke det i din bedrift.

bytte til conta sitt regnskapsprogram

Dersom du sender fakturaer og gjør betalingsoppfølgingen selv, vil du sannsynligvis oppleve at du sparer mye tid når du begynner å sende fakturaer med KID-nummer.

I denne guiden forteller hvordan KID-nummer fungerer og hvordan det bidrar til å lette hverdagen for titusenvis av næringsdrivende.

Lag faktura med ContaHva er KID-nummer?

KID-nummer (eller kundeidentifikasjonsnummer) er et tall som legges til fakturaer for å muliggjøre automatisk registrering av innbetalinger.

Det er ikke pålagt å ha KID-nummer på fakturaer, men mange bedrifter velger å ha det for å effektivisere administrasjon av betalinger og regnskapsføring i sin virksomhet. Videre kan det bidra til økt tillit blant kundene, da kundene ofte opplever KID-nummer som en økt sikkerhet for at deres betaling blir registrert.


Oppbygging av KID-nummer

Det er ingen faste regler for hvordan et KID-nummer skal se ut, men det skal være mellom 2 og 25 siffer. Det viktigste er at hvert KID-nummer er unikt, slik at du enkelt kan identifisere innbetalingene tilhørende hver faktura.


Automatisk regnskapsføring med KID

I moderne faktura- og regnskapssystemer, som Conta, kan du sette opp systemet slik at KID-nummer automatisk legges til fakturaene du sender ut.

Når kundene dine betaler regningene du har sendt dem, vil systemet automatisk registrere betalingen mot riktig kunde i regnskapet.

Bruk av KID-nummer på fakturaer muliggjør automatisk oppfølging av betalinger.

Hvis en faktura forblir ubetalt etter forfallsdato, kan regnskapssystemet ditt bidra til å sende ut purringer og til og med inkassovarsler på en automatisert måte. Dette gir deg ikke bare bedre kontroll over økonomien din, men sikrer også at du kan håndtere ubetalte fakturaer effektivt og i samsvar med gjeldende prosedyrer.

SUPERSMART: Med KID-nummer på fakturaer, sparer bedriften din tid og penger. Den kan også få bedre likviditet om du har aktivert automatisk purring og inkasso.

Prøv Conta gratisFordeler med KID-nummer

Det er mange fordeler med å bruke KID-nummer på fakturaer. Blant de viktigste fordelene er følgende:

  • Bedre kontroll på innbetalinger: Alle betalinger kobles automatisk til riktig faktura. Det bidrar til at du alltid har oversikt over hvilke fakturaer som er betalt og ikke.
  • Enklere betalingsoppfølging: Når økonomisystemet vet hvilke fakturaer som er betalte og ikke, kan det hjelpe deg å purre kundene om manglende betalinger automatisk.
  • Tidsbesparelse: Fakturering og regnskapsføring går betydelig raskere når man har KID på fakturaer.Slik bruker du KID-nummer i Conta

Med Conta sitt Smart-abonnement er KID på fakturaer inkludert i prisen. For å aktivere KID i Conta går du til INNSTILLINGER → FAKTURAINNSTILLINGER → KID. Velg bankkontoen som skal knyttes til KID-avtalen og trykk på BESTILL KID.

Vanligvis blir avtalen behandlet innen en arbeidsdag. Du har muligheten til å sjekke status på bestillingen når som helst ved å besøke denne siden, og i tillegg vil du motta en e-postvarsel når KID-avtalen er fullført.

Det er viktig å være klar over at det påløper kostnader fra banken for bruk av KID, inkludert etableringsgebyr og kostnader per faktura. For eksempel belaster DNB 2,00 kroner per faktura, en månedlig avgift på 75 kroner, og 5 kroner per filoverføring.

Prøv Conta gratisOfte stilte spørsmål

Hvor finner jeg KID-nummer?

KID-nummeret finner du vanligvis nederst til venstre på fakturaen. Det er et unikt identifikasjonsnummer som er tilordnet hver faktura og brukes til å identifisere betalingen.

Hvordan ser KID-nummer ut?

KID-nummeret kan variere i lengde, men det er vanligvis mellom 2 og 25 siffer langt. Det avsluttes alltid med et kontrollsiffer, som beregnes ved hjelp av MOD10- eller MOD11-algoritmen.

Hva står KID-nummer for?

KID står for kundeidentifikasjon. Dette nummeret er designet for å identifisere den spesifikke kunden og den tilhørende fakturaen ved betaling. Det brukes for å sikre nøyaktig registrering av innbetalinger i regnskapet.

Er fakturanummer og KID det samme?

Nei, fakturanummer og KID-nummer er forskjellige. Fakturanummeret brukes til å identifisere selve fakturaen internt i bedriften. KID-nummeret brukes derimot eksternt for å identifisere betalingen knyttet til den spesifikke fakturaen. Begge er viktige, men de tjener ulike formål i fakturerings- og betalingsprosessen. KID er heller ikke lovpålagt, noe fakturanummer er.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!