Ta bilde av kvitteringer med den nye appen fra Conta

Få mer ut av Conta: Last ned Conta-appen gratis til iPhone eller Android for å skanne kvitteringer og sende dem direkte til regnskapsprogrammet.

Post-thumb

Få mer ut av Conta: Last ned Conta-appen gratis til iPhone eller Android for å skanne kvitteringer og sende dem direkte til regnskapsprogrammet.

En av de viktigste tingene du gjør i den daglige driften er å holde orden på kvitteringer og bilag, men likevel kan det være en av de letteste tingene å glemme.

Papirkvitteringer har en tendens til å bli liggende på «et lurt sted» og når du skal føre transaksjonen i regnskapet må du bruke tid på å huske nettopp hvor du la kvitteringen.

Nettopp derfor er det viktig å ha en enkel rutine på å alltid ta bilde av originalkvitteringen, slik at du har den trygt lagret.

Du kan nemlig lagre kvitteringer digitalt og kaste originalbilaget så lenge hver transaksjon i regnskapet kan spores tilbake til den tilhørende kvitteringen. Og der kommer Conta inn! 

Slik gjør du

Last ned appen gratis fra App Store eller Google Play, og logg inn med det samme brukernavnet og passordet du vanligvis bruker i Conta.

For å ta bilde velger du «Ta bilde av bilag», eller hvis du allerede har bildet på mobilen klikker du «Hent fra bildegalleri». Merk at den første gangen du bruker appen må du godta at den skal ha tilgang til mobilkameraet og bildegalleriet ditt.

Slik er appen i bruk

Velg «Beskjær bildet» og gjør utsnittet smalere hvis du trenger det. Juster hjørnene med fingrene dine for å beskjære. Velg «OK» når du er ferdig.

Til slutt tapper du bare SEND. Neste gang du logger inn i Conta, vil bildet av bilaget eller kvitteringen vises under menyfanen BILAG og så OPPLASTEDE BILAG. Herfra kan du enkelt knytte bilaget til transaksjonen det gjelder i regnskapet. 

Slik bokfører du de vanligste bilagene i regnskapet ditt:


Vi går blant annet gjennom:

  • Telefonregninger
  • Innkjøp av varer
  • Overføring av penger fra en bedriftskonto til en annen
  • Betaling av MVA

Les mer om hvordan du kommer i gang med å føre regnskap.

Vi har også laget et gratis regnskapskurs slik at du kan føre ditt eget regnskap.


Sjekk ut kurset.

Få orden på kvitteringer, en gang for alle

Som du ser, er det superenkelt å knipse bilder av kvitteringer og sende rett til regnskapet med Conta sin app. Tilgang til Conta-appen er naturligvis inkludert i regnskapsabonnementet, så du betaler ingenting for å laste den ned. Alt du trenger gjøre er å logge inn, så er du i gang. 

Prøv Regnskap gratis i 30 dager.

NB: Sørg for at bilagene du laster opp inneholder alt som kreves for å være gyldige bilag. Hvis det er en kassakvittering, må du skrive forklaring, dato og navn på kvitteringen for å få fradrag for kjøpet. 

Her finner du Conta sin app for skanning av bilag gratis:

Last ned til Android

Last ned til iPhone

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!