Prøv Regnskap fra Conta gratis i 30 dager

Slik kan du sende faktura som privatperson i Conta Faktura

Det går helt fint å bruke Conta Faktura til å sende faktura som privatperson, enten det er til husleie, hagearbeid eller andre små jobber og tjenester.

Post-thumb
- 2 min lesing
Mann som klipper gresset

Det går helt fint å bruke Conta Faktura til å sende faktura som privatperson, enten det er til husleie, hagearbeid eller andre små jobber og tjenester.

Privatpersoner kan også få behov for å sende regninger for småjobber og lignende, og vi har gjort det slik at du enkelt kan registrere en privat konto i Conta Faktura som du kan bruke til formålet. Du kan fint sende faktura uten organisasjonsnummer.

I mange tilfeller er det greit å faktisk ha dokumentasjon i form av en faktura i tilfelle tvister, og som dokumentasjon er det greit å bruke en seriøs løsning som ikke bare er en fakturamal fra Word eller Excel. Da er det greit å kunne bruke Conta Faktura til formålet.

Slik gjør du

Alt du trenger gjøre er å registrere deg i Conta Faktura og velge at du er privatperson, og så er du i gang. I tillegg må du fylle ut bankkontonummeret ditt i innstillingene slik at det står på fakturaene du sender ut. Vipps så har du et gratis fakturaprogram som du kan bruke til regninger privat.

Klikk på «Lag en faktura» og du er i gang. Alle eventuelle ekstratjenester som koster penger er tydelig merket.

Hvis det er en fast månedlig sum, for eksempel husleie, kan du automatisere faktureringen ved å velge «Repetere denne fakturaen?». Da slipper du å huske på det til neste gang!

Driver du egentlig næring?

Det er varigheten og hvorvidt det du driver med vil skape profitt over tid, som er med på å bestemme om du egentlig driver næring, i motsetning til for eksempel en hobby.

Det finnes ikke et fast skille her, men du bør selv kunne dokumentere og sannsynliggjøre at inntektene dine ikke regnes som næring. De fleste inntekter er i utgangspunktet skattepliktige, helt til du kan vise til at du har høyere utgifter enn inntekter over tid, og derfor driver med hobbyvirksomhet.

Les mer om hobby eller næring i Fakturaskolen.

Prøv Conta gratis nå, uten forpliktelser