Slik kan du sende faktura som privatperson i Conta

Det går helt fint å bruke Conta til å sende faktura som privatperson, enten det er til husleie, hagearbeid eller andre små jobber og tjenester.

Post-thumb
- 2 min lesing
Mann som klipper gresset

Det går helt fint å bruke Conta til å sende faktura som privatperson, enten det er til husleie, hagearbeid eller andre små jobber og tjenester.

Privatpersoner kan også få behov for å sende regninger for småjobber og lignende, og vi har gjort det slik at du enkelt kan registrere en privat konto i Conta som du kan bruke til formålet. Du kan fint sende faktura uten organisasjonsnummer.

I mange tilfeller er det greit å faktisk ha dokumentasjon i form av en faktura i tilfelle tvister, og som dokumentasjon er det greit å bruke en seriøs løsning som ikke bare er en fakturamal fra Word eller Excel.

Da er det greit å kunne bruke Conta til å lage godkjente fakturaer.

Slik gjør du

Alt du trenger gjøre er å lage en bruker i Conta og velge at du er privatperson, og så er du i gang. I tillegg må du fylle ut bankkontonummeret ditt i innstillingene slik at det står på fakturaene du sender ut. Vipps så har du et fakturaprogram som du kan bruke til private regninger!

Klikk på «Lag en faktura» og du er i gang. Alle eventuelle ekstratjenester som koster penger er tydelig merket.

Hvis det er en fast månedlig sum, for eksempel husleie, kan du automatisere faktureringen ved å velge «Repetere denne fakturaen?». Da slipper du å huske på det til neste gang!

Driver du egentlig næring?

Det er varigheten og hvorvidt det du driver med vil skape overskudd over tid, som er med på å bestemme om du egentlig driver næring, i motsetning til en hobby.

Det finnes ikke et fast skille her, men du bør selv kunne dokumentere og sannsynliggjøre at det du driver med ikke regnes som næring. De fleste inntekter er i utgangspunktet skattepliktige, helt til du kan vise til at du har høyere utgifter enn inntekter over tid, og derfor driver med hobbyvirksomhet.

Les mer om skillet mellom hobby og næring.

Hvis du finner ut at du driver næringsvirksomhet må du starte en bedrift. Vi hjelper deg med å starte ENK eller starte AS.


Du får også tilgang til fakturaprogrammet, slik at du kan logge inn og sette i gang med faktureringen så snart organisasjonsnummeret ditt er klart.


Når firmaet ditt tjener mer enn 50 000 kroner i året må du føre regnskap. Det kan du også gjøre i Conta.


Regnskapsprogrammet er sømløst knyttet sammen med fakturaprogrammet slik at fakturaer, innbetalinger og kreditnotaer bokføres automatisk.


Her er en liten introduksjon til fakturering og regnskapsføring i Conta:


Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev