Slik kan du sende faktura som privatperson i Conta

Post-thumb
Mann som klipper gresset

Er du privatperson og skal sende faktura? I Conta sitt fakturaprogram er det superenkelt! Her forteller vi hvordan.

Noen ganger kan også privatpersoner ha behov for å sende regninger. Med Conta sitt fakturaprogram er dette superenkelt å lage fakturaer for småjobber – selv uten organisasjonsnummer.

Slik sender du faktura som privatperson i Conta:Prøv Conta gratis

Send faktura som privatperson, steg for steg

I mange tilfeller er det greit å ha dokumentasjon i form av en faktura i tilfelle tvister, og som dokumentasjon er det greit å bruke en seriøs løsning som ikke bare er en fakturamal fra Word eller Excel.

Alt du trenger gjøre er å lage en bruker i Conta og velge at du er privatperson, og så er du i gang. I tillegg må du fylle ut bankkontonummeret ditt i innstillingene slik at det står på fakturaene du sender ut. Vipps så har du et faktureringsprogram som du kan bruke til private regninger!

Klikk på «Lag en faktura» og du er i gang.

Hvis det er en fast månedlig sum, for eksempel husleie, kan du automatisere faktureringen ved å velge «Repetere denne fakturaen?». Da slipper du å huske på det til neste gang!

Prøv Conta gratis i 30 dager.

Driver du egentlig næring?

Det er varigheten og hvorvidt det du driver med vil skape overskudd over tid, som er med på å bestemme om du egentlig driver næring, i motsetning til en hobby.

Det finnes ikke et fast skille her, men du bør selv kunne dokumentere og sannsynliggjøre at det du driver med ikke regnes som næring. De fleste inntekter er i utgangspunktet skattepliktige, helt til du kan vise til at du har høyere utgifter enn inntekter over tid, og derfor driver med hobbyvirksomhet.

Les mer om skillet mellom hobby og næring.

Hvis du finner ut at du egentlig driver næringsvirksomhet må du starte en bedrift. Hvis du skal opprette et ENK, kan du bruke enkeltpersonforetak.no. For AS er Starte-AS.no en god løsning. Her kan du opprette et firma ved å klikke deg gjennom en trinnvis guide.

Alle bedrifter med over 50.000 kroner i omsetning må føre regnskap. Hvis du bruker tjenestene over er Conta sitt regnskapsprogram inkludert. Her kan små og mellomstore bedrifter føre regnskap og sende fakturaer i et system som er så enkelt at du klarer joben selv.

Se hvordan Conta fungerer her:

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!