Huldt og Lillevik legges ned  — slik bytter du lønnssystem

Tritt er et lønnsprogram i skyen som passer for små og mellomstore bedrifter. Det er smart og intuitivt å bruke.  

Post-thumb
- 3 min lesing

Tritt er et lønnsprogram i skyen som passer for små og mellomstore bedrifter. Det er smart og intuitivt å bruke.  

Lønnsprogrammet Huldt og Lillevik har lenge vært Norges mest brukte lønnssystem for små og mellomstore bedrifter. Nå legges lønnsprogrammet ned 31.12.2022. Det betyr at mange bedrifter må lete etter et nytt lønnssystem

Selv om det fremdeles er noen månedertil Huldt og Lillevik legger ned, vil det være lurt å være ute i god tid for å finne et nytt lønnsprogram å kjøre lønn fra. 

Conta sitt lønnsprogram Tritt har alt du trenger for å kjøre lønn, sende a-melding og lage lønnsslipper. Prøv Tritt gratis!

Det finnes flere programvarer ute på markedet, og det kan derfor være lurt å tenke på hva slags behov bedriften din har. 

Skal daglig leder eller en annen ansatt i bedriften kjøre lønn eller skal et eksternt regnskapsbyrå ta jobben? Vil du ha et system som er i skyen? Eller kanskje pris spiller en rolle i avgjørelsen? Dette er ting som bør tenkes på når du skal bytte lønnsprogram.

Bytt lønnssystem i god tid 

Selv om ikke Huldt og lillevik legges ned før 31.12.22, er det lurt å bytte til et lønnssystem i god tid i forveien. Da har du god tid til å sette deg inn i det nye systemet.

Januar er en måned hvor det er mer jobb med lønn og ansatte. Det er derfor en fordel å ha brukt det nye lønnsprogrammet en stund i forveien så du er godt kjent med programvaren. 

I Conta sitt lønnssystem Tritt er første lønn gratis! Prøv Tritt gratis.

Bytt til lønnssystemet Tritt

Tritt passer for bedrifter som gjør regnskapet og lønnskjøring selv innad i bedriften, og kan også enkelt brukes av regnskapsfører. Lønnssystemet er skybasert, som vil si at det kan enkelt brukes fra mobil, nettbrett og PC.

Slik bytter du til lønnsprogrammet Tritt

Programvaren til Tritt er utviklet av Conta med tanke på at det skal kunne brukes av både de med mye erfaring og de med lite erfaring fra lønnskjøring. Eldre lønnssystem har ofte en rekke funksjoner som ikke er nødvendig for de fleste bedrifter. Tritt sin løsning har med alt du trenger for å kjøre lønn, og det er lett å navigere seg gjennom prosessen. 

I Tritt kan du hente skattekort fra Altinn, sende a-meldingen direkte til Altinn, kjøre lønn og få ut lønnsslipp. Tritt er også integrert med Conta, som sørger for en sømfri bokføring av lønnskjøringene. 

Er du nysgjerrig på hvordan Tritt fungerer? Prøv Tritt gratis!

Husk dette før du deaktiverer kontoen din i Huldt og Lillevik 

Når du bytter lønnsprogram, så legger du over den eksisterende informasjonen i det nye systemet du velger.

Det er viktig å huske å legge inn samme stillings-ID på de ansatte, som ble brukt i det forrige lønnsprogrammet i rapporteringen til Altinn. Dette er for å sørge for at a-melding blir riktig. Skal den ansatte ha ny stillings-ID, må ansettelsesforholdet avsluttes i det gamle systemet, og opprettet på nytt i Tritt. 

I tillegg er det viktig å huske på at lønnskjøring faller under bokføringsloven, og du må derfor lagre informasjon 5 år tilbake i tid. Dette må du huske å hente ut før du deaktiverer kontoen din.

NB! Visma har besluttet å utsette nedleggelsen av Huldt og Lillevik for regnskapsbyråer til 31.12.2023. Dette gjelder kun regnskapsbyrå og ikke vanlige bedriftkunder.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev