9 grunner til at du bør starte eget firma

Drømmer du om å styre dagene dine selv, jobbe med noe du elsker og ha mer frihet i hverdagen? Disse 9 grunnene vil overbevise deg om at det er på tide å hoppe i det og starte eget firma!

Post-thumb

Drømmer du om å styre dagene dine selv, jobbe med noe du elsker og ha mer frihet i hverdagen? Disse 9 grunnene vil overbevise deg om at det er på tide å hoppe i det og starte eget firma!

Du har helt sikkert mange gode idéer til hva du kan drive med, og i Norge er det faktisk superenkelt å starte sin egen bedrift og sette idéen til liv. Raskt går det også! Det tar i gjennomsnitt fire dager å starte eget firma her til lands, så du kan komme i gang nærmest med det samme du bestemmer deg. 

Conta hjelper deg med å starte eget firma. Start et enkeltpersonforetak eller opprett et aksjeselskap med bare noen få klikk. Vi ordner all dokumentasjon for deg og registrerer firmaet i Brønnøysundregisteret. Superenkelt!   

I tillegg til at det går superraskt å starte en bedrift, er Norge også det enkleste landet å bli rik i, i følge Harald Eia. Utdanningen er gratis, noe som gjør at smarte, flinke mennesker har mulighet til å komme seg opp og frem uavhengig av foreldrenes økonomi. Norge er med andre ord mulighetenes land. 

Trenger du mer overtalelse til å følge drømmen enn det? Her er 9 grunner til at du bør starte ditt eget firma NÅ:

1. Du får jobbe med akkurat det du vil

Den første, og kanskje viktigste, grunnen til at du bør starte din egen bedrift, er at det gir deg muligheten til å jobbe med akkurat det du har lyst til. I egen bedrift kan du jobbe med noe du virkelig brenner for, og du slipper å se drømmejobben glippe fordi arbeidsgiver gikk for en annen kandidat enn deg. 

Er du usikker på hva bedriften din bør drive med? Et godt tips er å følge rådet fra forretningsmann og investor Warren Buffett:

Look for the job you would like to have if you don’t need to have a job

Warren Buffett

2. Du får mer frihet og fleksibilitet

Når du er selvstendig næringsdrivende styrer du tiden din selv. Vil du sove hele dagen og jobbe hele natten? Ingen problem! Jobbe på en søndag og ha fri på en mandag? Null stress! 

Det kan være vanskelig å disponere tiden sin når du ikke er vant til ansvaret, men de fleste gründere forteller at det beste med å jobbe for seg selv, er at de har mer frihet og fleksibilitet. Det gjelder både når det kommer til arbeidstid og arbeidsoppgaver. 

3. Du får stadig kjenne på mestringsfølelsen

Som sjef i ditt eget aksjeselskap eller enkeltpersonforetak kommer du til å lære ekstremt mye nytt. Det kan være alt fra hvordan du skaffer deg kunder til å føre regnskapet selv. Du vil mest sannsynlig lære en hel del om markedsføring og salg, og så får du kanskje ansatte i bedriften din også. Det vil gi deg en enorm mestringsfølelse å mestre alle utfordringene som hører med å etablere og drive en bedrift! 

4. Du får utvikle evnene og potensialet ditt

I en stor undersøkelse om livskvalitet og levekår gjort av Statistisk Sentralbyrå i 2017, kom det frem at 19 prosent av sysselsatte mener de har dårlige muligheter til å utnytte sin kompetanse og/eller utvikle seg gjennom jobben. Det gjør det også vanskelig å oppnå selvrealisering. 

Vet å starte eget firma, får du mulighet til å jobbe med noe som lar deg utvikle evnene dine og utforske potensialet ditt på en helt annen måte. 

5. Du er din egen sjef

Undersøkelsen om livskvalitet og levevilkår gjort av SSB viste at 9 prosent sier de aldri eller sjelden har en støttende ledelse. Det problemet kommer du aldri til å ha når du er ledelsen. Du er selv ansvarlig for alle avgjørelser som tas på vegne av bedriften, i alle fall om du driver et ENK eller et lite AS. 

LES OGSÅ:

6. Du setter dine egne mål

Når du driver eget firma, må du selv sette mål og sørge for at du når dem. Det er gjerne mer motiverende å jobbe mot mål du bryr deg om og som du har satt selv, enn mål du ikke er spesielt opptatt av å nå i en jobb du ikke trives i. 

7. Du bestemmer hvor mye du skal tjene

Jo mer du jobber, jo mer penger blir det (sannsynligvis) i kassa. Alt overskuddet etter skatt er ditt, og kan brukes til å investere i aksjer, starte nye bedrifter eller gjøre noe du alltid har hatt lyst til. 

LES OGSÅ: Slik setter du en timepris på arbeidet ditt
Alt du trenger vite om timeregistrering.

8. Verden er din arbeidsplass

Drømmer du om å skrive bøker fra en sandstrand i Mexico? Eller kanskje du bare vil jobbe fra kjøkkenbordet hjemme og slippe å ta den stappfulle bussen til kontoret hver eneste dag? Det er faktisk ikke umulig! Som selvstendig næringsdrivende kan du selv bestemme hvor du vil jobbe, og også ta med deg jobben rundt i hele verden. 

9. Du kan forandre verden

Nå ler du kanskje, men vi tuller ikke. Alle idéer som har forandret verden har kommet fra et hode, akkurat som ditt. Vi sier som, Steve Jobs: 

The people crazy enough to think they can change the world, are the ones who do

Steve Jobs

Hva venter du på? Start eget firma i dag!

Start enkeltmannsforetak eller start aksjeselskap.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!