Færre faktura går til inkasso med eFaktura

eFakturaer sørger for at bedriften din får raskere betalt og minsker sjansen for purringer og inkasso.

Post-thumb
- 2 min lesing

eFakturaer sørger for at bedriften din får raskere betalt og minsker sjansen for purringer og inkasso.

Elektroniske fakturaer blir mer og mer vanlig, mens færre bedrifter velger å sende faktura på e-post eller i posten. Dette kommer av at eFakturaer sørger for at pengene kommer mye kjappere inn på konto og at færre fakturaer må tas til inkasso. 

LES OGSÅ: Hva er inkasso?

Tall fra en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse viser at kun 1 av 10 eFakturaer trengs å purres på til forskjell fra andre typer fakturaer som sendes med e-post, post eller til digital postkasse hvor minst 3 av 10 må purres på.

I tillegg er sjansen seks ganger så stor for at fakturaen må til inkasso ved e-post og brevfaktura, enn som ved eFaktura. Undersøkelsen viser også at 74 prosent foretrekker å få fakturaen som en eFaktura. På andreplass kom e-postfaktura med 14 prosent.

Det kan tyde på at betalingsevnen til kunden ikke er grunnen til at ting går til inkasso, men heller at fakturaer blir glemt bort. Det vil si at å sende eFaktura er både lurt for bedriften og mottakeren. 

LES OGSÅ: 5 grunner til å velge eFaktura.

Enklere for kunden betyr raskere betalt

En grunn til at mange foretrekker eFaktura, er fordi det gjør det enda enklere for kunden å betale regningene sine. eFakturaen mottar de i nettbanken og i Vipps, som gjør at de kun trenger å godkjenne betalingen før bedriften får pengene sine på konto. 

Kunden slipper å fylle ut KID-nummer, totalsum og kontonummer, og sparer derfor massevis med tid. 

I Conta kan du sende eFaktura med abonnementene Standard og Smart. Prøv gratis!

Skal du fakturere en annen bedrift? Da kan du sende EHF, som er elektronisk faktura til bedrifter. Les mer om EHF-faktura

Hva skjer hvis eFakturaen ikke blir betalt? 

Som med alle fakturaer kan du sende en purring på en eFaktura, eller sende den til inkasso hvis den ikke blir betalt. Dette kan du velge å gjøre selv, eller sette bort til et inkassobyrå.

Conta sin inkassopartner er Kravia, og på ubetalte fakturaer kan du velge å sende den til inkasso. Da er det Kravia som tar av seg innkrevingen av pengene.

Les mer om hvordan inkasso i Conta fungerer.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter