Færre faktura går til inkasso med eFaktura

eFakturaer sørger for at bedriften din får raskere betalt og minsker sjansen for purringer og inkasso.

Post-thumb

eFakturaer sørger for at bedriften din får raskere betalt og minsker sjansen for purringer og inkasso.

Elektroniske fakturaer blir mer og mer vanlig, mens færre bedrifter velger å sende faktura på e-post eller i posten. Dette kommer av at eFakturaer sørger for at pengene kommer mye kjappere inn på konto og at færre fakturaer må tas til inkasso. 

LES OGSÅ: Hva er inkasso?

Elektroniske faktura er ofte mer synlig for kunder, og det øker sannsynligheten for at de betaler raskere. Den kommer direkte til kundens nettbank eller regnskapsprogram, og de trenger da kun å godkjenne.

Faktisk så viser tall fra Bankenes Betalingssentral BBS at flere betaler innen forfallsdatoen når de mottar fakturaen elektronisk, for eksempel en eFaktura.

Går en faktura over forfallsdato kan du som avsender velge å sende purring eller inkasso. Som regel viser det seg at en faktura går til inkasso, ikke på grunn av betalingsvansker men rett og slett fordi kunden glemmer den blant annen e-post eller brev.

Å sende elektronisk faktura, er derfor en måte å minske sjansen for at den går til inkasso.

LES OGSÅ: 5 grunner til å velge eFaktura.

Enklere for kunden betyr raskere betalt

En grunn til at mange foretrekker eFaktura, er fordi det gjør det enda enklere for kunden å betale regningene sine. eFakturaen mottar de i nettbanken og i Vipps, som gjør at de kun trenger å godkjenne betalingen før bedriften får pengene sine på konto. 

Kunden slipper å fylle ut KID-nummer, totalsum og kontonummer, og sparer derfor massevis med tid. 

I Conta kan du sende eFaktura med abonnementene Standard og Smart. Prøv gratis!

Skal du fakturere en annen bedrift? Da kan du sende EHF, som er elektronisk faktura til bedrifter. Les mer om EHF-faktura

Hva skjer hvis eFakturaen ikke blir betalt? 

Som med alle fakturaer kan du sende en purring på en eFaktura, eller sende den til inkasso hvis den ikke blir betalt. Dette kan du velge å gjøre selv, eller sette bort til et inkassobyrå.

Conta sin inkassopartner er Kravia, og på ubetalte fakturaer kan du velge å sende den til inkasso. Da er det Kravia som tar av seg innkrevingen av pengene.

Les mer om hvordan inkasso i Conta fungerer.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!