Hva er KID

KID, eller kundeidentifikasjon, er et tall du kan ha på fakturaen som gjør at innbetalingen registreres automatisk.

KID, eller kundeidentifikasjon, er et tall du kan ha på fakturaen som gjør at innbetalingen registreres automatisk.

Det er ingen krav om å ha et nummer for kundeindentifikasjon på fakturaen, men bedrifter med mange kunder bruker det ofte fordi det er lettere å ha kontroll når innbetalingen registreres automatisk. 

KID-nummer brukes av mange store aktører, og kan derfor gjøre at bedriften ser mer profesjonell ut.  Mange kunder er vant med å betale med kundeidentifikasjon hos for eksempel strømleverandøren sin, og ser på dette som en ekstra sikkerhet. Å ha med nummeret på fakturaen kan dermed øke tilliten hos kundene dine.

Med Smart-abonnementet til Conta kan du både sende fakturaer med KID og bokføre de i det smarte regnskapsprogrammet.

Hvordan lage et KID-nummer?

Det finnes ingen faste regler for hvordan et KID-nummer ser ut. Nummeret kan være mellom 2 og 25 siffer, og brukes av bedrifter for å lettere ha kontroll på innbetalinger. Det viktigste er derfor at alle kundene dine mottar et unikt KID-nummer slik at du klarer å skille på innbetalingen. Når du har sendt en faktura med et kundeidentifikasjonsnummer, skal du klare å spore hvilken faktura innbetalingen tilhører, kun ved å se på nummeret. 

KID i Conta

I Conta får du KID inkludert på fakturaene dine hvis du bruker Smart-abonnementet. Da registreres innbetalingen automatisk i regnskapet når kunden har betalt fakturaen, og du sparer masse tid. 

Har du mange kunder, vil dette også være en enkel måte å holde orden på hvem som har betalt og ikke. 

LES OGSÅ: Slik fungerer kundeidentifikasjon i Conta

Send faktura med KID fra Norges smarteste regnskapsprogram!


Prøv Conta gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev