Nå kan du levere MVA-meldingen direkte fra Conta til Altinn

Etterspurt funksjon! Her i Conta jobber vi stadig med å gjøre ting enklere for deg som fører eget regnskap, og nå introduserer vi noe vi vet dere har ventet på: Muligheten til å sende MVA-meldingen direkte til Altinn.

Post-thumb

Etterspurt funksjon! Her i Conta jobber vi stadig med å gjøre ting enklere for deg som fører eget regnskap, og nå introduserer vi noe vi vet dere har ventet på: Muligheten til å sende MVA-meldingen direkte til Altinn.

Alle MVA-registrerte firma må levere MVA-melding, som regel seks ganger i året. Det er en av de administrative tingene alle bedrifter må forholde seg til, selv om det ikke akkurat er det mest spennende i verden. Derfor gjør vi det nå litt enklere for deg!

Conta har lenge hatt støtte for å kunne hente ut alle opplysningene du trenger til MVA-meldingen, men nå kan du faktisk levere direkte til Altinn gjennom å legge til noen enkle innloggingsdetaljer fra den statlige portalen, og trykke på en knapp. Det er faktisk så enkelt!

Avslutt perioden, så send

Husk at før du kan sende inn MVA-meldingen, må du avslutte perioden. Sørg for at alle bilag er bokført ved å sjekke at alle transaksjoner inn og ut av banken er tatt med. Det er smart å komme inn i den vanen, først som sist!

Her er bankavstemmingssiden til god nytte. Husk at fakturadatoen er det avgjørende for MVA-periodene. Selv om en faktura blir betalt tidlig i mai er det fakturadatoen i april som utløser MVA.

Conta sender til Altinn på dine vegne 

Det er trygt og effektivt å sende fra Conta til Altinn. Måten det konkret fungerer på er at du oppgir innloggingsdetaljer inne i Conta. På den måten kan programmet verifisere overfor Altinn at meldingen kommer fra virksomheten din, og så sende inn meldingen. 

Enklere kan det ikke gjøres: Vi har laget en veiviser som forklarer steg for steg hvordan du gjør det, og det hele er gjort på få minutter. Neste gang krever det bare et klikk eller to! 

Når du har sendt inn meldingen trenger du bare signere meldingen i Altinn (den ligger klar nesten umiddelbart) og så er du faktisk ferdig!

Les mer om hvordan du leverer meldingen her

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!