Hva er MVA-registrering

Har bedriften din omsatt for mer enn 50 000 kroner i løpet av tolv måneder må bedriften registreres i Merverdiavgiftsregisteret. Dette kalles MVA-registrering.

Har bedriften din omsatt for mer enn 50 000 kroner i løpet av tolv måneder må bedriften registreres i Merverdiavgiftsregisteret. Dette kalles MVA-registrering.

Det gjøres ved å sende inn registreringsskjema for MVA-registeret i Altinn. Dette gjelder ikke hvis omsetningen er unntatt MVA som for eksempel helsetjenester som tannlege og lignende.

Når skal jeg registrere meg inn i Merverdiavgiftsregisteret?

Bedriften din må ha passert en inntekt på 50 000 kroner før du registrerer deg i Merverdiavgiftsregisteret

Du kan søke om forhåndsregistrering i Merverdiregisteret når du starter opp den nye bedriften din hvis du vet med sikkerhet at du kommer til å overstige grensen på 50 000 kroner innen tre uker etter oppstart. Dette gjelder også hvis bedriften din vil ha investeringer i hundretusenkroners-klassen rett ved oppstart. 

Hva skjer etter bedriften er MVA-registrert?

Etter du er MVA-registrert skal du sende inn MVA-melding seks ganger i året. Der melder du om all MVA du har krevd inn og alt du har betalt til leverandørene. Det regnestykket vil avgjøre om du har penger tilgode, eller skal betale inn penger til staten. 

Husk at selv om du har en periode uten inntekt og innkjøp, vil du fremdeles måtte levere MVA-melding så lenge bedriften din eksisterer og er MVA-registrert. Omsetter du for under 50 000 i løpet av tolv måneder kan du melde deg ut av MVA-registrert. 

Bokfør med Norges smarteste regnskapsprogram!


Prøv Conta gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!