Derfor bør du fakturere med EHF

Leverer du til det offentlige er det påbudt å fakturere i EHF-formatet, og det blir stadig mer utbredt i det private også. Med Conta Faktura er du klar for fremtiden.

Post-thumb
- 2 min lesing
Kvinne som sjekker PCen sin ute i naturen

Leverer du til det offentlige er det påbudt å fakturere i EHF-formatet, og det blir stadig mer utbredt i det private også. Med Conta Faktura er du klar for fremtiden.

Kort forklart: EHF står for «Elektronisk handelsformat» og er et filformat som gjør at fakturaen kommer direkte inn i økonomisystemet til mottakeren. I praksis blir fakturainformasjonen sendt som en maskinlesbar datafil istedenfor brevpost eller som et e-postvedlegg, og bokføringen skjer automatisk.

Sparer tid, penger og miljøet

Mange titalls tusen norske bedrifter kan motta EHF gjennom regnskapssystemer som er koblet til EHF-nettverket via aksesspunkter.

Sjansen er derfor stor for at mange av kundene dine kommer raskt på banen med å fortelle deg at de ønsker fakturaer i EHF-format, fordi de kan spare mye tid på å slippe å taste KID, fakturanummer og leverandøropplysninger manuelt.

Mange bedrifter vil foretrekke EHF av den grunnen alene, og kan du etterkomme dette vil det gjøre deg til en mer attraktiv samarbeidspartner. Det viser også at du er en proaktiv og seriøs leverandør.

I tillegg, hvis du ønsker å delta i offentlige anbud eller skal levere tjenester til stat eller kommune, har du ikke noe valg: Der gjelder kun EHF.

At det sparer miljøet for unødvendig sløsing av papir er en kjempefin bonus!

Standardisert og enkelt

EHF er norsk, men det er basert på EU-standarden PEPPOL, noe som betyr at i fremtiden vil europeiske firmaer kunne fakturere hverandre over landegrensene med den samme standarden som EHF er basert på.

Fakturering blir dermed standardisert på en virkelig stor skala.

Slik sender du EHF med Conta Faktura

Å sende fakturaer i EHF-formatet fra Conta Faktura er like lett som å sende faktura med e-post. Alt du trenger gjøre er å skrive inn firmanavn eller organisasjonsnummer til mottakeren når du skal sende fakturaen, og systemet vil automatisk gjenkjenne om de har støtte for EHF eller ikke.

Kort tid etter har mottakeren fått fakturaen inn i systemet sitt. Merk at du også kan sende kreditnotaer som EHF.

For å sende EHF med Conta Faktura kjøper du en pakke med tre, 20 eller 100 sendinger om gangen, fra kroner 3,98 per EHF. Som abonnent på Conta Pluss får du også tre EHF-sendinger gratis hver måned, og disse samles opp slik at du overfører de du eventuelt ikke bruker fra måned til måned.

Det er fra før varslet at EHF vil bli påbudt for fakturering mellom bedrifter, men det foreligger ikke noen dato for når dette skal skje per i dag. Likevel: Med Conta Faktura kan du være sikker på at du er klar for fremtiden!

Prøv Conta gratis nå, uten forpliktelser