Derfor bør du fakturere med EHF

EHF-faktura er allerede standarden i det offentlige, og det blir mer og mer vanlig å bruke denne digitale faktureringsmåten. Med Conta er du klar for fremtiden.

Post-thumb
- 3 min lesing
Denne artikkelen har ikke blitt oppdatert på 3 år og kan inneholde feil.
Kvinne som sjekker PCen sin ute i naturen

EHF-faktura er allerede standarden i det offentlige, og det blir mer og mer vanlig å bruke denne digitale faktureringsmåten. Med Conta er du klar for fremtiden.

Hva er EHF, spør du gjerne? Kort forklart: EHF står for «Elektronisk handelsformat» og er en digital sendemåte som gjør at fakturaen dukker opp inne i regnskapsprogrammet til mottakeren.

Det er et godt alternativ til brevpost eller e-postvedlegg, og bokføringen blir mye mer automatisk.

Sparer tid, penger og miljøet

Mange titalls tusen norske bedrifter kan motta EHF gjennom regnskapssystemer som er koblet til EHF-nettverket.

Sjansen er derfor stor for at flere av kundene dine kommer raskt på banen med å fortelle deg at de ønsker fakturaer i EHF-format. De kan nemlig spare tid på å slippe å lete etter fakturaer, og på å taste KID, fakturanummer og leverandøropplysninger manuelt.

Mange bedrifter vil foretrekke EHF-faktura av disse grunnene, og kan du etterkomme dette vil det gjøre deg til en mer attraktiv samarbeidspartner. Det viser også at du er en proaktiv og seriøs leverandør.

I tillegg, hvis du ønsker å delta i offentlige anbud eller skal levere tjenester til stat eller kommune, har du ikke noe valg: Der gjelder kun EHF.

At det sparer miljøet for unødvendig sløsing av papir er en kjempefin bonus!

Visste du at du også kan sende eFaktura i Conta? Det er det elektroniske fakturaformatet som brukes når du skal fakturere en privatperson. Finn ut mer om eFaktura.

Men det er mange fordeler for deg også! 

Med EHF-faktura er du sikker på at fakturaen kommer frem til riktig mottaker, og det er ofte den raskeste veien til betaling. Kunden kan nemlig bokføre og ordne opp i betalingen mye kjappere fordi fakturaen dukker opp den der skal med én gang.

Du sparer også tid og penger: null postlegging, ingen porto og du trenger ikke å sende avgårde e-poster hit og dit.

Slik sender du en EHF-faktura i Conta 

Å sende EHF-fakturaer fra Conta er like lett som å sende faktura med e-post. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn firmanavnet eller organisasjonsnummeret til mottakeren når du skal sende fakturaen, og systemet vil sjekke om de har støtte for EHF eller ikke.

Kort tid etter at du sender fakturaen, har mottakeren fått den inn i systemet sitt. Merk at du også kan sende kreditnotaer som EHF.

For å sende EHF med Conta kjøper du en pakke med Conta-kreditter. Det kan du gjøre idet du velger EHF som sendemåte:

Se prisene for Conta-kreditt.

Nå kan du også motta EHF i Conta

Når du bruker regnskapsprogrammet til Conta kan du si fra til leverandørene dine at du vil ha fakturaer på EHF.

Det er samme prisen for å motta EHF – og de samme fordelene! 

Du trenger ikke å lete opp papirfakturaer eller PDF-filer, EHF-fakturaen ligger klar til deg neste gang du skal føre regnskap. 

Alle feltene i regnskapet blir ferdig fylt ut for deg, og du trenger kun å velge regnskapskontoen kjøpet skal føres på.

For å kunne motta EHF i Conta må du gå til BILAG > EHF og klikke «Ja, aktiver». Da blir du søkbar for de som skal sende EHF:

Har du ikke prøvd regnskapsprogrammet enda? 

Med Conta kan du føre regnskap selv. Få fortgang på bokføringen med EHF-fakturaer, gode veivisere og ferdig utfylte MVA-meldinger.

Prøv Regnskap gratis

Allerede Conta-bruker? Logg inn og prøv Regnskap gratis.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter