Prøv Regnskap fra Conta gratis i 30 dager

Nå kan du motta EHF i Conta

EHF er navnet på standarden for elektronisk fakturering mellom bedrifter. Nå er det superenkelt å motta EHF i regnskapsprogrammet til Conta slik at de ligger klare til bokføring.

Post-thumb
- 2 min lesing

EHF er navnet på standarden for elektronisk fakturering mellom bedrifter. Nå er det superenkelt å motta EHF i regnskapsprogrammet til Conta slik at de ligger klare til bokføring.

Vi har tidligere omtalt EHF (elektronisk handelsformat) og hvorfor det er en så enkel og tidsbesparende måte å sende fakturaer på. Med Conta har du kunnet sende EHF i flere år, og nå kan du også motta fakturaer i samme formatet.

Et felles register (ELMA-registeret) gjør det enkelt for leverandøren din å søke deg opp, fakturaen kan ikke gå tapt i posten eller havne i noe spam-filter, og du mottar den direkte i regnskapet ditt i Conta. Når du begynner med EHF vil du neppe se deg tilbake!

Selve fakturaen (eller kreditnotaen) sendes i form av en liten fil med data som regnskapsprogrammet til mottakeren kan lese, og feltene fylles dermed ut av seg selv. Alle norske kommuner og fylkeskommuner er pålagt å kun akseptere EHF, og flere og flere bedrifter foretrekker også dette fordi det sparer så mye tid.

Kom i gang med å motta EHF

Bedriften din må være søkbar i det vi kaller ELMA-registeret, som er en oversikt over firma som kan motta EHF. Logg inn i Regnskap og gå til «Innstillinger», «Regnskap» og så «EHF» hvor du kan skru dette på med et museklikk. Det er alt du trenger gjøre for å kunne motta EHF!

Firmaet ditt blir nå mulig å søke opp for for de som vil sende deg en EHF-faktura. Dette betyr at leverandører enkelt kan lete deg opp, sende fakturaen, og vite at den kommer trygt frem til deg. Easy peasy!

Se prisen for å sende og motta EHF. I tillegg må du ha et abonnement på Regnskap for å kunne motta. Regnskap er gratis å prøve i 30 dager

Når du mottar en EHF

Logg inn i Regnskap for å se EHF-ene du har mottatt i det siste under «Bilag» og så «EHF». Klikk på EHF-en du vil registrere i regnskapet. Når du kommer til bilagsveiviseren vil du se at veldig mye er forhåndsutfylt, og det er fordelen med EHF: Du trenger ofte bare fylle ut hvilken kostnadskonto det skal føres på, og så er du ferdig med bokføringen.

Vil du sende en EHF-faktura? Det gjør du på denne måten.

Prøv Conta gratis nå, uten forpliktelser