Nå kan du motta EHF i Conta

EHF er en elektronisk faktura som kan sendes til bedrifter som har sagt ja til å motta det. Nå er det superenkelt å motta EHF i regnskapsprogrammet til Conta slik at de ligger klare til du skal bokføre.

Post-thumb

EHF er en elektronisk faktura som kan sendes til bedrifter som har sagt ja til å motta det. Nå er det superenkelt å motta EHF i regnskapsprogrammet til Conta slik at de ligger klare til du skal bokføre.

Vi har tidligere skrevet om EHF (elektronisk handelsformat) og hvorfor det er en så enkel og tidsbesparende måte å sende fakturaer på.

Med fakturaprogrammet fra Conta har du kunnet sende EHF i flere år, og nå kan du også motta fakturaer i samme formatet.

Fakturaen kan ikke gå tapt i posten eller havne i noe spam-filter siden organisasjonsnummeret ditt brukes som en “adresse”, og du mottar den direkte i regnskapet ditt i Conta.

Når du begynner med EHF vil du neppe se deg tilbake!

Selve fakturaen (eller kreditnotaen) sendes i form av en liten fil med data som regnskapsprogrammet kan lese, og bokføringsfeltene fylles dermed ut av seg selv.

Alle norske kommuner og fylkeskommuner aksepterer kun EHF, og flere og flere bedrifter foretrekker også dette fordi det sparer så mye tid.

Kom i gang med å motta EHF

Bedriften din må være søkbar i det vi kaller ELMA-registeret, som er en oversikt over firma som kan motta EHF. 

For å bli søkbar, logger du bare inn i Conta sitt regnskapsprogram, går til Regnskap > EHF-mottak, hvor du kan skru på dette med et museklikk. Det er alt du trenger gjøre for å kunne motta EHF!

Firmaet ditt blir nå mulig å søke opp for de som vil sende deg en EHF-faktura. Dette betyr at leverandører enkelt kan lete deg opp, sende fakturaen, og vite at den kommer trygt frem til deg. Easy peasy!

Se prisen for å sende og motta EHF. I tillegg må du ha et abonnement på regnskapsprogrammet til Conta for å kunne motta. Det er gratis å prøve i 30 dager

Når du mottar en EHF

Logg inn i regnskapsprogrammet for å se EHF-ene du har mottatt under EHF-mottak. Klikk på EHF-en du vil registrere i regnskapet. 

Når du kommer til bilagsveiviseren vil du se at veldig mye er forhåndsutfylt, og det er fordelen med å motta EHF: Du trenger ofte bare fylle ut hvilken regnskapskonto det skal føres på, og så er du ferdig med bokføringen.

Vil du sende en EHF-faktura? Det gjør du på denne måten.

Husk at det bare er bedrifter som kan motta EHF. I Conta kan du også sende eFaktura til privatkundene dine.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!