Slik hjelper Conta sin AI deg i regnskapet

Den kunstige intelligensen «Kaia» gjør Conta til det smarteste systemet på markedet. Slik hjelper AI-Kaia deg med bokføringen.

Post-thumb

Den kunstige intelligensen «Kaia» gjør Conta til det smarteste systemet på markedet. Slik hjelper AI-Kaia deg med bokføringen.

Smarte regnskapsprogram kan kanskje ikke erstatte en regnskapsfører, men det kan i det minste gi deg noe å lene deg på i bokføringen. I Conta bruker vi blant annet kunstig intelligens til å hjelpe deg med å bokføre på riktig konto.

Få presise kontoforslag

Det er ikke alltid like lett å vite hvilken konto du skal føre bilagene dine på. Er den nye laptopen du kjøpte til bedriften kontorrekvisita eller er det datautstyr? Her kommer AI’en Kaia inn for å hjelpe deg.

Den kunstige intelligensen i Conta er basert på samme teknologi som Google bruker i søkemotoren sin. Kaia gir deg forslag til kontoer du kan bokføre på ved å lese beskrivelsen du skriver om bilaget du bokfører og kombinere den med leverandøren.

Etter å ha trent seg opp på hundretusenvis av bilag ført av Conta-brukere, gir Kaia nå kontoforslag med en treffsikkerhet på hele 87,5 prosent! 

Til sammenligning vil andre regnskapsprogram på markedet gi deg riktig konto i opptil 50 prosent* av tilfellene. Gjennomsnittsscoren på andre program med AI ligger på 29 prosent.

Slik fungerer det:

Prøv smart bokføring med Conta gratis i 30 dager.

Lærer ved hjelp av ML (maskinlæring)

Jo flere bilag som blir bokført i Conta, jo smartere og mer presis blir Kaia. AI’en fortsetter nemlig å lære hver gang noen fører et bilag i regnskapsprogrammet. Dette kalles maskinlæring (ML).

Maskinlæring gjør at den kunstige intelligensen lærer automatisk etter hvilke valg brukerne tar når de bokfører. På den måten lærer Kaia mye raskere enn hvis hun mates med manuelle forslag på beskrivelser og leverandører fra AI-utviklerne. 

AI sikrer kvaliteten på bilagene

Det er mange ting en faktura eller kvittering må inneholde for å være gyldig som et kjøps- eller salgsdokument. Likevel, det hjelper ikke at alle kravene er på plass hvis dokumentet ikke kan leses. Da er det ugyldig dokumentasjon.

AI’en Kaia er trent opp til å se om et bilde du tar med mobilappen til Conta har god nok kvalitet eller ikke. Hvis det er vanskelig å lese kvitteringen, får du beskjed om å ta bildet på nytt.

På den måten unngår du å laste opp ugyldig (og til og med ulovlig) dokumentasjon i regnskapet ditt. 

I tillegg roteres bildene automatisk for deg når du laster dem opp. 

Bilagsskanning gjør bokføringen enda raskere! Last ned kvitteringsappen gratis fra App Store eller Google Play.

Ferdig utfylt bokføring

Hvis du laster opp bilag med kvitteringsappen eller sender dem på e-post til OPPLASTEDE BILAG i Conta, vil den kunstige intelligensen lese bilaget og fylle ut de feltene den kjenner igjen. 

Det kan for eksempel være leverandør, pris eller fakturadato.

Det lønner seg å laste opp bilag i god kvalitet, slik at Kaia kan hente ut mest mulig informasjon og fylle ut bokføringen for deg.

Er det noe mer du kunne tenke deg å få hjelp til av kunstig intelligens i Conta? Gi oss gjerne en lyd

*Basert på interne undersøkelser. 

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!