Conta bruker samme teknologi som Google

Conta er i fronten på teknologi for regnskapsprogram i Norge. Som bruker av Conta får du et av de smarteste programmene på markedet med en kunstig intelligens som hjelper deg med bokføring.  

Post-thumb
Smartteknologi i Conta

Conta er i fronten på teknologi for regnskapsprogram i Norge. Som bruker av Conta får du et av de smarteste programmene på markedet med en kunstig intelligens som hjelper deg med bokføring.  

Den kunstige intelligensen har fått navnet Kaia, og bruker blant annet samme teknologi som Google. 

– Vi ser nå veldig frem til at våre kunder skal få samme opplevelse når de fører regnskapet som når de gjør et søk på Google. Nemlig å få raske svar og løsninger på det en lurer på, sier markedssjef Dag Steinsvik og legger til:

– Da vil det samme skje i Conta som på Google. Du får opp forslag til hvor ting skal bokføres på samme måte som du får forslag til hva du skal søke på i Google.

Med Conta kan du oppleve sømløs og rask bokføring, med smarte løsninger som gjør arbeidshverdagen lettere. Prøv Conta gratis!

Kaia sin teknologi gjør regnskapsføringen enklere

Kaia hjelper deg med bokføringen. Teknologien bak er maskinlæring, også kalt ML på fagspråket. Det vil si at maskinen lærer seg søkemønstre, har en smart tekstforståelse og kommer med forslag. 

En del av det Kaia hjelper deg med vil være synlig for deg. For eksempel kan Kaia foreslå hvordan bildet kan beskjæres når du tar bilde av en kvittering med mobilappen. Eller at noen felt kan bli fylt ut når du bokfører.

Men mye av det Kaia gjør er faktisk ikke så lett for deg å oppdage, fordi det skjer så fort. 

– AI er i rivende utvikling, og i Conta jobber vi helt på kanten av hva som er teknologisk mulig. De fleste systemene våre lærer hva brukerne gjør og blir derfor bedre og bedre jo flere som bruker dem. Vi har også et stort fokus på at systemene skal være så raske at brukerne ikke skal tenke over at de har med seg Kaia, forklarer Thomas Frøysa, utvikler med hovedansvar for smartteknologi i Conta. 

Laster du for eksempel opp kvitteringen din opp ned eller sidelengs, vil Kaia på et nanosekund ha rettet opp bildet til å være i riktig vei når det lastes opp. Og snart vil Kaia også se om bildet du har tatt er i høy nok kvalitet for å brukes regnskapet. 

Usikker på hvilken konto du skal bokføre på? Kaia hjelper deg!

Kaia bruker smart gjenkjenning som gjør at du vil få opp kontoforslag når du bokfører. Skriver du for “Mobilabonnement november” vil du få opp forslag til konto 6900 Mobil automatisk. Skriver du “Blekkpatroner” vil du får opp forslag til konto 6800 Kontorrekvisita.   

Jo mer presis du er i beskrivelsen av bilaget, jo mer presise forslag vil Kaia gi deg. Kaia husker også på ord og tidligere bokføringer, som gjør at den vil bli smartere og smartere jo mer du bokfører. Det synes vi er veldig artig!

Kundene sin opplevelse er i førersete når utviklere jobber med funksjoner og teknologi i programvaren.

–  Målet er alltid å gjøre det lettere for de som skal føre regnskap, og at de skal få mest mulig hjelp til å holde høy kvalitet i bokføringen sin. Vi utvikler stadig nye og bedre systemer med teknologi, gjerne basert på hva brukerne synes er vanskelig, slik at opplevelsen for kundene skal bli så sømløs og bra som mulig, sier Thomas Frøysa.

LES OGSÅ:
Hurtigtaster gjør regnskapsføringen raskere i Conta
Smart gjenkjenning på kvitteringsappen

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!