Hva er tilbud

Et tilbud er et forslag på pris og antall som du sender til en eller flere kunder når du vil selge dem en vare eller tjeneste.

Et tilbud er et forslag på pris og antall som du sender til en eller flere kunder når du vil selge dem en vare eller tjeneste.

Det kan for eksempel være et byggefirma som sender et pristilbud på en garasje som skal bygges, eller et produksjonsfirma som skal lage en reklamekampanje.

Prøv vår gratis tilbudsmal.

Hvordan sende et godt tilbud

Når du skal sende et tilbud til en kunde, er det lurt å bruke et dedikert tilbuds- og ordresystem. Et tilbuds- og ordresystem lar deg lage profesjonelle tilbud, som du kan enkelt følge opp etter du har sendt dem. Du har all dokumentasjonen du trenger, og alle tilbud og ordre er samlet på ett og samme sted.

I tillegg kan kundene godta eller avslå tilbudet direkte fra mobilen sin, slik at det blir laget en ordre automatisk. Ikke minst; bruker du et tilbudsprogram som er knyttet til et fakturaprogram, kan du gjøre om ordren til en faktura med et par klikk. 

Les mer om forskjellen mellom en tilbudsmal og et dedikert tilbuds- og ordresystem

Før du sender tilbudet, bør du ta kontakt med kunden på forhånd, både muntlig og skriftlig, for å finne ut hva kunden egentlig ønsker og for å forsikre deg om at dere har en god tone. Bli enige om leveringstid og antall, og sjekk ut hva konkurrentene dine tilbyr av lignende produkter og hvilken pris de tar. 

Når du har sendt tilbudet, må du huske å følge det opp med kunden din. Sjekk at tilbudet er som forventet, finn ut om kunden trenger mer informasjon og at det fortsatt er relevant. 

Du kan ha en rabatt, men trenger ikke nødvendigvis å ha det. Noen bedrifter velger å gi rabatt første gang de sender et tilbud til en ny kunde, for eksempel hvis de vil gjøre et godt inntrykk eller hvis konkurransen i bransjen er tøff. 

Les mer om å sende tilbud og ordre

Slik gjør du det i Conta

Med tilleggsproduktet Salg i Conta, kan du lage tilbud og sende til kundene dine på e-post. Du redigerer direkte i tilbudet slik det vil se ut når det er ferdig. 

Dette må du fylle inn:

Du kan også legge inn en beskjed til kunden, men dette er valgfritt. Se hvordan du lager et tilbud, steg for steg

Med Conta kan du sende profesjonelle tilbud og ordre til kundene dine.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!