Hva er ordre

En ordre er en bekreftelse på en bestilling av en vare eller tjeneste som du sender ut til kunden din. 

En ordre er en bekreftelse på en bestilling av en vare eller tjeneste som du sender ut til kunden din. 

En ordre er en bekreftelse som sendes til kunden etter de har gitt et ønske om hva de vil kjøpe. Ofte er det da sendt et tilbud til kunden i forkant. En håndverker sender for eksempel et tilbud på det kunden ønsker utført. Godkjenner kunden tilbudet, vil håndverkeren sende kunden en ordre for å bekrefte bestillingen til kunden. 

Hvem sender ut ordre? 

Mange av de som selger varer eller tjenester sender ut en ordre til kunden sin. 

I mange bransjer kommer man med et tilbud til kunden i forkant av ordren. Dette kan for eksempel hos en kjøkkenleverandør, elektriker eller en klesprodusent. Først sendes det ut et tilbud. Hvis kunden godkjenner dette tilbudet vil det bli sendt ut en ordre for å bekrefte kjøpet. 

Etter ordren vil det bli sendt ut faktura. Dette skjer ofte ved levering av varen eller tjenesten. I Conta kan du gjøre om ordren din til en faktura, enkelt og raskt. 

Som privatperson har du kanskje opplevd at hvis du bestiller en vare på nett mottar du ofte først en ordrebekreftelse, og når varen blir sendt mottar du faktura hvis du ikke betalte med en gang du bestilte varen. Dette er for å forsikre kunden om at bestillingen er mottatt. Har du ikke mottatt leveranse på en stund er dette også dokumentasjon for deg som kunde. 

Slik kan du sende ut tilbud- og ordre til kundene dine

Hva inneholder en ordre? 


En ordre inneholder som regel informasjon om hva som er bestilt, pris og antall. Det står informasjon om kjøper og selger, leveringsmetoder og adresse. Andre avtaler mellom kjøper og selger, og leveringstid kan også stå på en ordre. 
Se hvordan du lager en ordre i Conta.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!