De 10 mest leste hjelpeartiklene i 2018

På hjelpesidene våre kan du finne mange gode artikler og tips til hvordan du bruker Conta-tjenestene. Vi har samlet de mest populære hjelpeartiklene i året som har gått.

Post-thumb
En mann som leser en Conta hjelpeartikkel

På hjelpesidene våre kan du finne mange gode artikler og tips til hvordan du bruker Conta-tjenestene. Vi har samlet de mest populære hjelpeartiklene i året som har gått.

Vi legger ut nyttige hjelpeartikler på hjelpesidene våre. De dekker alt fra hvordan du bruker Conta-tjenestene, til lovverket rundt fakturering og nyttige tips.

Dette var de mest populære hjelpeartiklene i 2018.

7 fakturatips for ferskinger

Nettopp startet bedrift og lurer på hvordan du fakturerer? Vi hjelper deg i gang med 7 fakturatips for ferskinger.

Få også med deg hvordan du unngår de fem vanligste fakturafellene.

Hva er en kreditnota?

Mange er ikke klar over at de må opprette en kreditnota når de har laget en faktura med feil. Vi ser på hvordan kreditnotaer fungerer og hvordan du bruker dem i Conta.

Hva er en kreditnota?

Slik lager du fakturaer

Denne guiden viser deg hvordan du kommer i gang med Conta Faktura. Tjenesten gjør det enkelt å lage fakturaer, men vet du om disse nyttige ekstrafunksjonene?

Slik lager du fakturaer.

Få oversikt over fakturaene dine

I fakturafanen i Conta får du oversikt over statusen på fakturaene du har sendt. Derfra kan du registrere innbetalinger, se hva som trenger oppfølging og laste ned fakturaene dine som PDF.

Oversikt over fakturaene dine.

Hva er EHF-fakturaer?

EHF-fakturaer sendes rett inn i mottakerens økonomisystem. EHF er laget for å spare tid, penger og miljøet, og er en trygg måte å levere fakturaene dine på. Conta støtter selvfølgelig sending av EHF-fakturaer.

Hva er EHF-fakturaer og hvordan fungerer de?

Vi forklarer fritak og unntak fra MVA

Merverdiavgift skal betales til staten på salg av de fleste varer og tjenester, men det er noen unntak. Noen varer eller tjenester er fritatt MVA når du selger dem videre, mens andre typer omsetning faller helt utenfor MVA-systemet.

Dette er forskjellen på fritak og unntak fra MVA.

Hva må alle fakturaer inneholde?

Bokføringsforskriften stiller strenge krav til hva fakturaer skal inneholde. Det er fordi Skatteetaten skal ha mulighet for å sjekke dokumentasjonen din. Conta gjør det enkelt å overholde alle lovkrav.

Hva må alle fakturaer inneholde?

Hvordan fakturerer jeg utenlandske kunder?

I Norge er det er vanlig å fakturere i NOK, også til utenlandske kunder. Valutafakturering fører nemlig med seg ekstra arbeid for deg eller regnskapsføreren din. Men hvordan gjør du det med merverdiavgift?

Slik fakturerer du utenlandske kunder.

Viderefakturering av utgifter

Har du betalt for noe som kunden din skal dekke? I noen tilfeller må du plusse på MVA når du viderefakturerer. Vi ser på de ulike scenarioene.

Merverdiavgift når du viderefakturerer for utgifter.

Etterfakturere MVA

Når bedriften din fakturerer for over 50 000 kroner i løpet av tolv måneder, må du registrere deg i MVA-registeret. Det er lurest å kreditere hele fakturaen som oversteg grensen og sende en ny med MVA lagt til. Slik gjør du det.

Etterfakturere merverdiavgift.

Arbeider på en byggeplass

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!