Dette er Conta

Conta lager tjenester som gjør arbeidshverdagen din enklere, enten du skal sende faktura, føre regnskap eller gjøre andre administrative oppgaver.

Ansatte i Conta

Historien bak Conta

Det hele startet for over ti år siden. Tre norske selvstendig næringsdrivende med ulike bakgrunner: en journalist, en programmerer og en regnskapsmedarbeider, møttes i Brasil etter å ha flyttet fra Norge til mer solrike forhold i Sør-Amerika.

De hadde alle erfart at det å drive firma i Norge var tungvint, og de mente at arbeidsbyrden kunne lettes med bedre programvare og hjelp til formaliteter.

Møttes på forum

Etter å først ha møttes på et nettforum, begynte de å planlegge Conta Faktura, et nettbasert program som skulle gjøre det enklere enn noensinne for firmaeiere å fakturere kundene sine.

Samtidig fikk de også med seg dyktige frilansutviklere fra flere land, blant annet Brasil, som kunne gjøre den viktige jobben med å bygge tjenesten. Slik startet Conta-sagaen for alvor.

Gründer fra Ålesund

Samtidig, på en helt annen side av kloden, fikk en gründer fra Ålesund en idé. På tross av noen knall og fall i sine tidligere forsøk på å starte firma, hadde han virkelig troen på sitt neste prosjekt. Han skulle starte et nettbasert regnskapsbyrå.

Gjennom annonser i aviser og forumposter på nettet fikk han raskt et stort antall kunder, og trengte hjelp for å komme seg videre. Med seg på laget fikk han sin tidligere lærer fra videregående, som er autorisert regnskapsfører.

Rask vekst og sammenslåing

Til slutt krysset veiene til disse firmaene da Conta var på utkikk etter investorer, og sammen innså gjengen i Brasil og gjengen fra Ålesund at det var store fordeler med å kombinere ekspertisen og kompetansen i begge leirene.

Over de neste årene fortsatte samarbeidet gjennom både formelle og uformelle kanaler, og til syvende og sist ble det avgjort at hele driften, både regnskapsbyrået og Conta AS, skulle organiseres under nye Conta Group AS i 2016.

Conta i dag

I dag tilbyr Conta-konsernet en hel rekke tjenester for småbedrifter, og har over 100 000 brukere. Konsernet har mer enn 60 ansatte med kontorer i Stavanger, Orkanger, Ålesund, Oslo og Brasil, i tillegg til et dyktig team av programutviklere som holder til over hele verden. Drift og utvikling av Conta-tjenestene er nå organisert under Conta AS.

Alle i Conta jobber iherdig for at norske firmaeeiere skal få en enklere arbeidshverdag.

jan-tore
Jan Tore
eivind
Eivind

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter