Krever at du legger prisene dine på nett

Er du oppmerksom på den nye prisopplysningsforskriften? Den pålegger deg som selger tjenester å publisere prisene dine på nettet, hvis firmaet har egen nettside.

Post-thumb

Er du oppmerksom på den nye prisopplysningsforskriften? Den pålegger deg som selger tjenester å publisere prisene dine på nettet, hvis firmaet har egen nettside.

Reglene gjelder bare for bedrifter som selger til forbrukere. Statens målsetning er at det skal bli enklere for potensielle kunder å sammenligne priser.

– Tiltaket vil også bedre konkurransen i markedet. Når prisene er tilgjengelige på nett, vil det være lettere å velge blant tilbud på tjenester som kan utgjøre en stor utgift for mange, eksempelvis tannlege- og begravelsestjenester, sa forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen da forskriften ble iverksatt ved årsskiftet.

Det er også noen nye regler for de som selger fysiske varer. Her må enhetspriser oppgis etter faste standarder: Pris per kilo, meter, osv. Men enkelte slipper unna dette pålegget. Hvis du selger f.eks. salat, agurker, konditorvarer og smørbrød trenger du ikke å oppgi enhetspriser. Forskriften lister opp varene i detalj, så her er det bare å kaste seg over paragrafene og lese.

Du kan lese mer i artikkelen om prisopplysningsforskriften vi har publisert på det nye nettstedet vårt, Firmanytt.no. På Firmanytt.no vil vi komme med nyttig informasjon til alle dere som driver eget firma, og har allerede publisert en del stoff du kan kikke på. Følg gjerne Firmanytt på Facebook eller Twitter for å få tips om nye artikler.

(Artikkelbildet er hentet fra nettstedet til tannlege Erik Svendsrud, som har fulgt forskriften og lagt ut priser på nettsidene sine. Han legger imidlertid ikke skjul på at det er svært vanskelig å oppgi pris uten å undersøke pasienten først.)

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!