Slik jobber du mer effektivt i Conta

Conta har mange funksjoner du kan bruke for å spare dyrebar tid, og hjelpe deg med å huske viktige gjøremål.

Post-thumb
- 3 min lesing
Mann som jobber med Conta Faktura på laptopen

Conta har mange funksjoner du kan bruke for å spare dyrebar tid, og hjelpe deg med å huske viktige gjøremål.

Det er lett å lage fakturaer med Conta, men med disse effektivitetstipsene kan du få ting gjort enda raskere.

Følg opp fakturaer fra startsiden

Hver gang du logger inn vil du kunne se forfalte fakturaer under menypunktet «Følg opp» på startsiden. Har du fått betaling? Klikk på pluss-tegnet i kolonnen helt til høyre for å registrere innbetalingen direkte fra startsiden.

Startsiden forteller deg også hvilke fakturaer som har forfalt med mer enn 14 dager. Gå til fakturadetaljene og send purring eller inkassovarsel.

Conta Inkasso er en tjeneste som ikke lenger tar imot nye kunder. Se hvordan du sender ubetalte fakturaer til innkreving via partneren vår, Skuls. Dessuten – med Superraskt Oppgjør kan du få betalt umiddelbart og si farvel til all oppfølging av fakturaer.

Automatisk registrering av innbetalinger med KID

KID-nummeret er et unikt tall som skal koble en spesifikk betaling med en spesifikk faktura. Fordelen med KID-nummer på fakturaene er at alle innbetalinger blir registrert automatisk i Conta. Du trenger altså ikke sjekke kontoutskriften manuelt for å se om fakturaen er betalt.

Se hvordan du registrerer deg for å få KID på fakturaene dine.

Kopiere fakturaer

Hvis du skal sende en faktura som er helt eller nesten lik en du har sendt tidligere, kan du klikke på detaljene til den gamle fakturaen og så klikke på «Kopier faktura». Da får du en kladd du kan redigere som er prikk lik den gamle fakturaen. Så gjør du eventuelle endringer og sender som vanlig.

Dette er en spesielt nyttig funksjon hvis du sender fakturaer med mange varelinjer som ofte er ganske like hverandre.

Repetere fakturaer

Har du kunder du skal fakturere med jevne mellomrom, for nøyaktig samme vare eller tjeneste? Husk å velge «Repetere denne fakturaen» når du lager fakturaen, så slipper du å tenke mer på det. Du velger bare hvor ofte den skal repeteres, og så er du i gang.

Vi anbefaler også på det sterkeste å bruke vareregisteret i Conta. Hvis du endrer prisen på varen, vil den oppdaterte prisen nemlig vises på fremtidige repeterende fakturaer! Du kan opprette en vare direkte fra varelinjen når du lager fakturaen.

Sette opp gjøremål

Samme hvor god klisterhjernen din er, kan du sikkert trenge en påminnelse av og til. Hvis du vil minne deg selv på å kontakte en kunde før du sender neste faktura, for eksempel, så kan du gå til kundekortet deres og opprette ett eller flere gjøremål. Du får valget mellom en påminnelse på e-post, eller å se på gjøremålet på forsiden når du logger inn i Conta.

Jo flere kunder du har, desto nyttigere blir det å opprette gjøremål for å beholde oversikten. Husk å merke gjøremålet som utført når du er ferdig med det!

Send fakturaen elektronisk med EHF

Det er gratis å lage fakturaer i Conta, laste ned PDFen og sende til kunden, men det er enda kjappere å sende direkte fra Conta, enten som EHF eller på e-post direkte fra programmet. Med Smart du ubegrenset med e-post. EHF kan du sende med Conta-kreditt.

Oppgrader til regnskapsprogrammet til Conta hvis du ønsker å føre regnskap. Vil du gi regnskapsføreren din tilgang til å hente ut filene selv, kan du gjøre det også!

KID, e-postsendinger, kopiering av fakturaer, samt gjøremål og eksport til regnskap er inkludert i abonnementet Smart.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter