Få betalt fra kundene dine før ferien

Sørg for å sende ut fakturaer for oppdragene dine og få betalt før ferien. Betaling er viktig for likviditeten. Ikke la det vente til etter du er tilbake på jobb. 

Post-thumb

Sørg for å sende ut fakturaer for oppdragene dine og få betalt før ferien. Betaling er viktig for likviditeten. Ikke la det vente til etter du er tilbake på jobb. 

Ferien er en fin tid for å slappe av og samle krefter. Da er det lurt å gjøre noen tiltak for å unngå hodebry og bekymringer i ferien. Sørg for at du har sendt ut alt av fakturaer før ferien slik at det ikke blir liggende flere uker. Det er også viktig å ta tak i utestående krav slik at bedriften din opprettholder likviditeten gjennom ferietiden. 

Alle bedrifter bør etterstrebe en god rutine på å sende ut fakturaer med en gang de har levert en vare eller tjeneste. Dette sørger for en bedre likviditet for bedriften. Det viser seg ofte at det er større sannsynlighet for å få betalt innen forfall hvis fakturaen er sendt med en gang. 

Les Kravia sine 10 tips for å få betalt for allerede leverte produkter og tjenester

Faktura og regnskap tar ikke ferie

Det er viktig å huske på at selv om du tar deg fri hele juli, så tar ikke bedriften din helt ferie. Fakturaer skal fremdeles betales, eventuelle transaksjoner skal bokføres og hele måneden må alltid rapporteres inn til myndighetene. 

Slik er det også for kundene dine. De kan ikke la vær å betale en faktura fra din bedrift, fordi de selv er på ferie. 

Pass på at du har fakturert for alt arbeid før du går ut i ferie, slik at du sørger for at du ikke ligger bakpå økonomisk når ferien er ferdig. Det er viktig for bedriften din at du får betalt før ferien.

Det kan likevel være lurt å ha en god dialog med kunden sin angående fakturaer rundt ferier og høytider. Dette sikrer et godt kundeforhold og kunden blir ekstra bevisst på hva som kommer. 

Send forfalte fakturaer til inkasso 

Er det slik at du ikke har fått betalt på fakturaer som har gått til forfall når du går ut i ferie, kan du sende dem til inkasso. Conta er integrert med inkassobyrået Kravia som tar av seg innkrevingen for deg. 

Det kan være lurt å la kundenes ubetalte fakturaer gå til inkasso i ferien, slik at du sørger for at du ikke ligger i minus etter ferien. 

Mange vegrer seg for å sende inkasso. Men det er rett og slett en innkreving av en byttehandel hvor du har gitt din del, men kunden ikke har gjort sin del innen fristen. Når en tredjepart som Kravia tar av seg innkrevingen, trenger du heller ikke forholde deg til å måtte kreve inn fra kunden til bedriften din selv. 

Har du kunder som ikke har betalt fakturaen innen forfallsdatoen? Da kan du sende fakturaen til Kravia fra Conta. Se hvordan du sender forfalte fakturaer til inkasso her

Er det lov å sende inkasso i sommerferien? 

Det er ikke i strid med god inkassoskikk å sende inkassokrav i sommerferien. Verken i inkassoloven, inkassoforskriften eller i lovens forarbeider er det lagt opp til at det skal tas hensyn til helligdager eller ferietid i forbindelse med fremdriften i en inkassosak.

Så du kan fint sende fakturaer til inkasso i sommerferien. Vi anbefaler likevel at man alltid har en god kommunikasjon med kunder i forkant av levering av tjeneste eller vare angående betaling. Er kunden forberedt på at fakturaen kommer med en gang, er sannsynligheten for at de betaler større. 

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!