Fiolin og fakturering i skjønn harmoni

Birgitte har holdt konserter verden over. Fakturaene og kvitteringene derimot, holder hun orden på fra kjøkkenbordet hjemme i Drammen med Conta.

Post-thumb

Birgitte har holdt konserter verden over. Fakturaene og kvitteringene derimot, holder hun orden på fra kjøkkenbordet hjemme i Drammen med Conta.

Dette er en del av en serie der vi snakker med folk som bruker Conta, og finner ut hva som rører seg der ute av mennesker med fantastiske ideer og produkter.

Det er en frisk høstdag når jeg ringer faktura- og regnskapskunde i Conta, Birgitte Stærnes. Hun er en av Norges fremste fiolinister og har spilt verden over.

Denne dagen befinner hun seg i Paris. 

– Hei! kommer det fra den andre enden. 

Dagene i Paris er mellom konserter, og det er en musikkfestival som skal planlegges sammen med andre kreative arrangører i Europa. 

– Det er ganske deilig å kunne reise for å jobbe igjen. Jeg hadde en konsert på Sicilia i går, og har akkurat kommet meg til Paris. I tillegg til litt møter, får jeg stemmet fiolinen min hos fiolinmaker når jeg først er her, forteller Birgitte.

Festivalen Birgitte planlegger heter Halvorsen musikkfest og arrangeres i Drammen. Her spilles det klassisk musikk over flere dager, og Birgitte står både for store deler av planleggingen i tillegg til å skulle opptre selv. 

Ingen arbeidsdag er lik 

Det er tydelig at ingen dag er lik for Birgitte. Arbeidsdagene er utrolig varierte. Som frilanser gjør hun alt i bedriften sin selv.

– Jeg har vært frilanser siden 1996, og derfor er det i grunn vanlig for meg å ha en variert hverdag. Noen dager sitter jeg hjemme og fakturerer med en kopp te i hånden og andre dager spiller jeg konsert i andre land, forteller hun. 

I Conta kan du fakturere og føre regnskap helt på egenhånd. Ønsker du hjelp fra regnskapsfører, har Conta 150 regnskapspartnere som kan hjelpe deg.

Conta tilbyr både EHF-faktura, eFaktura, e-postfaktura og faktura som nedlastbar PDF. Prøv gratis!

Med variert arbeidshverdag, følger også variert arbeidstid. Birgitte spiller i alt fra bryllup og begravelser, til konserter og jobber med festival.

– Det er jo ikke akkurat den vanlige åtte til fire arbeidstiden mange har. Det blir en del reising og helgejobbing, men jeg trives veldig godt med det jeg gjør, forteller Birgitte tilfreds. 

Birgitte klar for konsert på Børsen i Drammen.

Godt å få kontroll på regnskapet 

Som frilanser har Birgitte gjort alt administrativt arbeid selv. Med varierte arbeidsdager er det godt å sette seg ned med noe håndfast. 

– Jeg liker i grunn å jobbe med det administrative og få litt orden på tall og fakturaer. Sikkert også fordi det er så annerledes enn hva jeg driver med ellers, forteller Birgitte. 

Da Birgitte startet for seg selv i 1996 eksisterte verken Conta eller elektronisk faktura. 
– Da jeg startet for meg selv, sendte jeg faktura fra Word og lastet ned PDF. Med en gang Conta kom hoppet jeg på, og begynte å sende fakturaer der. Det er klart det er en annen verden når du plutselig bare kan fylle ut en mal.

– Senere har jeg oppgradert til Conta sin standardpakke, som har det jeg trenger. Jeg liker å henge med på det nye og nå kan jeg sende EHF-faktura og bruke kvitteringsappen. Før samlet jeg på kvitteringer i ringperm og tok alt i ett jafs. Nå tar jeg det bare på farten. Det er jo mye enklere og jeg sparer en god del tid.  

Gjør som Birgitte og send elektroniske fakturaer. Dette kan du gjøre fra pakkene Standard og Smart. I tillegg kan du føre regnskapet raskt og enkelt i Conta. Prøv gratis!

Da landet stengte ned 

I tillegg til å være fiolinist arrangerer Brigitte festival, Halvorsen musikkfest i Drammen. Den skulle være 15. mars 2020. Men tre dager før stengte landet ned. 

– Det var jo mildt sagt et sjokk. Alle ble jo påvirket av nedstigningen, men kulturbransjen spesielt ble jo helt stengt ned. Og det var så mye uklarheter og regler å forholde seg til, forteller Birgitte. 

Kulturbransjen var en av bransjene som ble truffet hardest av tiltakene, og for mange ble fullbooket timeplan plutselig tom. 

– Det ble mye øving for ingenting, og vente på at arrangementer skulle bli avlyst. Det er klart det var en veldig tøff periode, forteller Birgitte. 

Nå har verden begynt å åpne igjen, og Birgitte kan nesten jobbe som normalt igjen. 

– Det er fremdeles en pandemi, og det merkes jo litt ennå selvsagt. Færre publikum noen steder, og fremdeles litt tiltak som henger igjen. Men det er utrolig deilig å kunne reise og begynne på igjen, etter dette halvannet året. Det føles godt, avslutter hun.

Prøv Conta gratis

Film og foto: Oclin AS

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!