Skogskraft feller tidstyver med Conta

Når du har 16 ansatte og gjør regnskapet in-house, er det viktig å ha et økonomisystem som tar de tyngste løftene for deg. Se hvordan Skogskraft frigjør timevis med Conta.

Post-thumb

Når du har 16 ansatte og gjør regnskapet in-house, er det viktig å ha et økonomisystem som tar de tyngste løftene for deg. Se hvordan Skogskraft frigjør timevis med Conta.

acs finans gir conta innspill til utviklingen av regnskapsprogrammet

Skogskraft AS


13,7 mill i omsetning.
1,3 millioner kroner i resultat.
16 ansatte.

Skogskraft er en av landets ledende leverandører av trefelling langs kritisk infrastruktur.

Selskapet ble startet i 2013, etter at daglig leder Robert Østreng hadde skrevet en masteroppgave om trær og forsyningssikkerheten til norske strømkunder for Hafslund Nett. 

– På den tiden var det et stort etterslep i skogrydding under og langs høyspentledningene, forklarer daglig leder Robert Østreng.

– Jeg visste at nettselskapene ville trenge hjelp med å planlegge, organisere og utføre dette arbeidet, og tenkte derfor at det var en god anledning til å starte egen bedrift.

Nå har Skogskraft 16 ansatte og en omsetning på over 13,7 millioner kroner. Virksomhetens største kunde er Elvia Nett, som leverer strøm til om lag 2 millioner mennesker.

Robert Østreng, daglig leder i Skogskraft.

Et vekstmarked – bokstavelig talt!

Selv om etterslepet i skogryddingen ved kraftnettet på østlandet er tatt igjen, blir arbeidsmengden til Skogskraft stadig større.

Blant hovedårsakene er strengere krav og raskere skogvekst.

– Tidligere forventet folk perioder med strømbrudd, men slik er det ikke lenger. Dermed skjerpes stadig kravene til nettselskapene, som igjen gjør at vi får mer å gjøre.

– Parallelt vokser skogen raskere enn før, noe som også øker oppdragsmengden.
Ifølge forskning.no, har Norge nå tre ganger så mye skog som før krigen. Hvert år legger skogen på seg 100 sekker ved for hver nordmann. Høyere temperatur, lenger vekstsesong, mindre skogbruk og mer CO2 i luften skal være blant årsakene.

VEKSTMARKED: Norske skoger vokser raskere enn tidligere. Dermed stiger også oppdragsmengden til Skogskraft AS.

Stadig strengere krav til bærekraft og HMS

Østreng forteller at også kravene til Skogskraft som leverandør til store, offentlig eide selskaper er blitt betydelig strengere.

– Tidligere var pris og tilgjengelighet ofte de eneste kravene i anbudskonkurransene. Nå, derimot, er det helt andre kvalitetskrav.

Derfor bruker selskapet mer og mer tid på kursing, HMS-arbeid og rapportering.

– Selv om det kan være litt slitsomt til tider, liker jeg at kvalitetskravene blir høyere. Skog- og jordbruket har lenge vært næringen med flest arbeidsulykker. Det ønsker vi å være med på å gjøre noe med. I fjor ble vi Miljøfyrtårnsertifisert og i år er vi blitt godkjent lærebedrift i skogfaget.

Lyst til å lage et klimaregnskap til bedriften din? Slik lager du et klimaregnskap

Frigjør tid med Conta

I 2021 bestemte Skogskraft at de skulle begynne å gjøre regnskapsføringen selv. 

Med stadige større krav fra oppdragsgiverne, var det viktig å finne et økonomisystem som gjorde det enkelt å hente ut rapporter og automatisere regnskapsføringen.

– Vi valgte Conta fordi det har alt vi trenger for å drive effektivt. Her lager vi tilbud, sender fakturaer, kjører lønn og fører regnskap. Når vi lager tilbud i Conta, blir de automatisk forvandlet til ordre, slik at fakturaer sendes på få sekunder.

– Det er også flere måneder siden vi førte inntekter i regnskapet manuelt. Dette gjør nemlig Conta automatisk for oss. Tiden vi sparer, bruker vi på å jobbe for kunder og få inn nye oppdrag.

Slik bruker bedriften Conta


  • Skogskraft abonnerer på Conta sin Smart-pakke. Her kan bedriften sende så mange fakturaer den vil uten å betale noe ekstra. 
  • Bedriften sender fakturaer med KID, slik at betalinger registreres automatisk og purringer sendes ut på autopilot. 
  • Selskapet har aktivert EHF, slik at alle regninger går rett inn i regnskapssystemet. Bilagene tolkes automatisk og Conta kommer med presise bokføringsforslag. 
  • De ansatte tar bilder av kvitteringer og sender inn utlegg direkte fra mobilen. Conta sin bankintegrasjon sørger for at utleggene bokføres og betales i ett tastetrykk. 
  • Lønn kjøres i Conta, slik at bokføringen gjør seg selv. 


Prøv Conta gratis

Redder fakturaer som tidligere ble tapsført

Skogskraft-sjefen opplever at likviditeten blir bedre med Conta.

Tidligere ble ubetalte fakturaer ofte registrert som tap. Nå blir ubetalte fakturaer automatisk fulgt opp av Conta og Kravia. Conta sjekker om det er mottatt betalinger i banken og Kravia krever inn penger når det er nødvendig.

Tjenesten er gratis for Conta sine kunder.

– Jeg har ved flere anledninger opplevd at Conta har klart å «redde» betalinger som jeg var forberedt på å tapsføre.

– Samtidig gjør det at bedriften får raskere penger på konto, noe som gjør at likviditeten til enhver tid er bedre enn den hadde vært uten Conta.

Enklere utlegg for de ansatte

Også utlegg har selskapet fått bedre kontroll over.

– Før var ansattutlegg et herk, og kvitteringer forsvant til stadighet. Nå tar de ansatte kun et bilde av kvitteringen og sender det rett til Conta. Da blir bilaget synlig for oss på kontoret, som sjekker konteringsforslaget til systemet og trykker «bokfør og betal».

Med Conta koblet til bedriftsbanken, får selskapet hele økonomien samlet på ett sted og kan betale regninger direkte fra Conta. Systemet kan kobles mot de fleste norske banker. Finn din bank her.

– Tidsbesparelsen er enorm. Før bokførte vi bilag i regnskapsprogrammet og betalte regninger i nettbanken. Nå skjer alt på ett sted, i ett og samme tastetrykk.

– Hvis du er mer glad i å jobbe enn å jobbe med økonomi, er Conta perfekt. Systemet er enkelt å bruke og du slipper å sette av masse tid til å lære deg ting. Anbefales.

Lyst til å prøve Conta? Prøv Conta gratis i 30 dager.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!