Skreddersydd for samarbeid mellom regnskapsfører og kunde

– Conta har truffet med å lage et system som passer både for sluttkunde og regnskapsfører, sier daglig leder i Saga Regnskap Drammen. Slik samarbeider du med kundene dine på best mulig måte i Conta.

Post-thumb

– Conta har truffet med å lage et system som passer både for sluttkunde og regnskapsfører, sier daglig leder i Saga Regnskap Drammen. Slik samarbeider du med kundene dine på best mulig måte i Conta.

Det er hektiske dager hos regnskapsbyrået Saga Regnskap Drammen. For bare et par uker siden kjøpte de opp et selskap som nå blir en del av lokalkontoret i Drammen. 

– Vi har hatt ti ledige plasser, men nå fyller vi opp nesten alle, sier daglig leder Øyvind Isebakke. 

Det relativt nye, nesten 1000 kvm store lokalet er et bevis på at bedriften har hatt en enorm vekst de siste årene. 

Saga Regnskap Drammen AS


  • Regnskapspartner i Conta. 
  • Startet som IT-bedrift i 1968, har levert regnskapstjenester siden 80-tallet.
  • Medlem av Saga KL, en av Norges raskest voksende regnskapskjeder. 
  • 30 ansatte. 
  • Lokalkontor som eies av de ansatte. 

Øyvind tror at den store veksten skyldes at flere og flere er opptatt av lokalt eierskap og å være en del av et fellesskap. 

– Selv om vi er det største regnskapsbyrået i Drammen er vi fortsatt for de små. Vi har fortsatt den samme personlige servicen som vi har hatt i 54 år, og det setter kundene våre pris på.

I kundeporteføljen til Saga Regnskap Drammen finner du mange snekkerfirmaer, transportfirmaer og renholdsbedrifter, i tillegg til en god del enkeltpersonforetak. Dette er firmatyper som de gjerne anbefaler å bruke Conta sine systemer. 

– Intuitivt og enkelt

Akvile Skaraite er en av regnskapsførerne i bedriften som jobber med kunder i Conta. 

– Conta er et intuitivt og enkelt program å bruke, sier hun. 

Øyvind skyter inn at det ikke bare er sluttkundene som synes Conta er enkelt å bruke, men også de som regnskapsførere. Dette til forskjell fra konkurrerende systemer som gjerne er tiltenkt enten sluttbrukere eller proffbrukere. 

– Conta har truffet med å lage et system som passer både for sluttkunde og regnskapsfører, sier han.

Lurer du på hvordan du kan samarbeide mest mulig effektivt med kundene dine i Conta? Her får du våre beste tips! 

Bli Conta-partner


Få full oversikt i partnerportalen

Som regnskapspartner i Conta får regnskapsførere tilgang til en egen portal i Conta med full oversikt over alle klientene deres som bruker systemet. 

Kundene Akvile har i Conta gjør mye selv, så bistår hun som regnskapsfører med kontroll, avstemming og årsoppgjør. I partnerportalen kan hun blant annet se hvilke kunder som har bilag som ligger klar til bokføring i bilagsinnboksen eller om de har innkommende EHF-fakturaer som må betales og bokføres. 

Fra partnerportalen kan du enkelt legge til nye klienter, eller se invitasjoner fra bedrifter som har invitert inn regnskapsbyrået ditt som regnskapsfører.

I tillegg har partnerportalen en egen meldingsfunksjon som lar regnskapsførere kommunisere med klienter inne i Conta. Her kan dere sende viktige beskjeder, bilag eller dokumentasjon. 

Regnskapsførere kan også bruke meldingsfunksjonen til å generere bilag med både vedlegg og dialog som dokumentasjon. 

Vil du ha tilgang til partnerportalen for regnskapsbyrået ditt? Ta kontakt med partneravdelingen i Conta

Automatiser regnskapet for kundene dine

Akvile forteller at det varierer hvor mye kundene hennes gjør selv i Conta. Noen sender bare faktura, mens andre kan gjøre mer selv. 

– Conta er lett å forstå for kunder som kan litt om regnskap og kan bokføre bilagene selv. For meg som regnskapsfører er det lett å finne tak i bilag og fakturaer, og korrigere bilag som må korrigeres, sier hun. 

Det er mye funksjonalitet i Conta som gjør at mange kunder kan gjøre en del av jobben selv. Her er noen tips til hvordan automatisere og effektivisere regnskapet for kundene dine:

Aktiver KID

Med KID på fakturaene blir innbetalingene automatisk bokført i Conta, slik at verken regnskapsfører eller kunde trenger å gå inn og ordne registreringen manuelt. For bedrifter som sender mange fakturaer er dette veldig tidsbesparende. 

Slik aktiverer du KID i Conta

Aktiver mottak av EHF

Du kan også anbefale kunden din å aktivere mottak av EHF og oppfordre leverandørene deres til å sende faktura elektronisk. EHF bokføres med kun et klikk og kan dessuten enkelt betales med bankintegrasjonen. 

Slik aktiverer du mottak av EHF i Conta

Aktiver bankintegrasjon

Bankintegrasjonen i Conta bruker PSD2 (via ZTL), noe som betyr at det er bankene som åpner for at systemer som Conta kan koble seg på banken og gjennomføre betalinger uten å logge inn i nettbanken. Det gjør at bank og regnskap kommuniserer på en enda bedre måte enn gjennom remittering! 

Ikke bare kan kunden betale fra Conta, men betalingen blir også bokført i regnskapet.

Som regnskapsfører kan du gjøre alt klart, så godkjenner kunden betalingene fra Conta eller mobilappen.

Slik aktiverer du bankintegrasjon i Conta

Akvile Skaraite
Akvile Skaraite samarbeider med klienter i Conta. Flere av kundene hennes gjør mye av bokføringen selv.


Bruk mobilappen for alt den er verdt

På tross av at regnskap har vært i skyen i årevis, forteller Akvile at det fortsatt er noen kunder som er utfordrende å få over på automatiske løsninger. 

– Det er mange som tviholde på pairene, ler hun. 

For kunder som ikke vil gi slipp på ringpermen og bæreposer med kvitteringer, kan den enkle mobilappen til Conta være en god løsning som gjør det enda enklere å samarbeide:

Med mobilappen kan kundene laste opp kvitteringer og bilag med kun et knips på mobilen. Bilagene blir sendt til «Opplastede bilag» slik at regnskapsfører kan bokføre dem fra Conta.

Den kunstige intelligensen leser feltene på kvitteringene og fyller inn automatisk slik at bokføringen går superraskt! 

Mobilappen er i stadig utvikling og akkurat nå kan den i tillegg brukes til å 

  • betale regninger som ligger til godkjenning
  • bokføre innkommende EHF-fakturaer

Last ned appen gratis ved å søke opp «Conta» i App Store eller Google Play, og logg inn med det samme brukernavnet og passordet du vanligvis bruker i Conta.

Ta kontakt med partneravdelingen for å få vite mer om hva det vil si å være regnskapspartner i Conta. 

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!