Bytt til regnskapsføring i Conta med ny veiviser

Vi har lansert en enkel veiviser som tar deg gjennom det du trenger å gjøre, steg for steg. Prøv regnskap gratis i 30 dager og sjekk selv!

Post-thumb
Fotograf

Vi har lansert en enkel veiviser som tar deg gjennom det du trenger å gjøre, steg for steg. Prøv regnskap gratis i 30 dager og sjekk selv!

Mange titalls tusen norske næringsdrivende i mange forskjellige bransjer foretrekker Conta til fakturering, og flere og flere velger også Conta når de skal føre regnskap

Nå har vi laget et verktøy for å legge inn såkalt inngående balanse, som betyr at det er enklere enn noensinne å si farvel til det gamle regnskapsprogrammet ditt.

Dette er «inngående balanse»

Når du bytter til Conta fra et annet regnskapsprogram må du legge inn det vi kaller inngående balanse. 

Inngående balanse er rett og slett en oversikt over den økonomiske situasjonen i firmaet ditt i overgangsøyeblikket, som er den datoen du slutter å bruke det gamle regnskapsprogrammet. Det er altså balansen du går inn med i det nye programmet, derav navnet! 

Når du legger inn inngående balanse får du flyttet riktige beløp på alle kontoene fra det tidligere regnskapet, over i Conta.

Inngående balanse består av tre ting: Saldobalansen, åpne poster hos kunder og åpne poster hos leverandører. Åpne poster vil si penger du skylder leverandører eller penger som kunder skylder deg, for eksempel fakturaer som ikke er betalt ennå.

Enklere med veiviser

For at overgangen skal bli så enkel som mulig har Conta et eget verktøy for inngående balanse, slik at du enklest mulig kan fortsette der du slapp!

Rent praktisk overfører du regnskapet ditt ved å hente ut rapporter fra det gamle regnskapet, og fyller inn de samme verdiene i Conta. Veiviseren tar deg gjennom tre steg for å fylle ut denne informasjonen som du henter ut fra det gamle regnskapsprogrammet:

  • Åpne poster hos kunder
  • Åpne poster hos leverandører
  • Saldobalanse

Dette er tre rapporter som er enkle å eksportere fra de fleste regnskapsprogram. På hvert steg fyller du så ut verdiene fra rapportene nøyaktig likt som det står i hver den korresponderende rapporten.

Når det er gjort, og du har sjekket at alt stemmer, er du faktisk klar til å fortsette der du slapp med regnskapet. Og fordelen er at hvis du allerede har brukt Conta til å lage fakturaer, blir disse automatisk registrert i regnskapet fra datoen der regnskapet startet.

Her viser vi hvordan du gjør det:

Få mer hjelp til inngående balanse på hjelpesidene våre.

Har du spørsmål om hvordan du skal føre regnskap?

Sjekk ut denne steg-for-steg regnskapsguiden som tar for seg det du trenger å vite!

Prøv Regnskap gratis i 30 dager.

Nyhet: Nå er det enda enklere å føre regnskap i Conta. Ta bilde av kvitteringene dine og send til regnskapet med den gratis Conta-appen for iPhone eller Android.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!