Regnskapssystemer: Alt du må vite (pris, krav, tips m.m.)

Regnskapssystemer hjelper bedrifter å få kontroll på økonomien og levere lovpålagte oppgaver som mva-meldingen. Her finner du alt du trenger å vite om regnskapssystemer, fra hva de koster til hvordan du bruker dem.

Post-thumb

Regnskapssystemer hjelper bedrifter å få kontroll på økonomien og levere lovpålagte oppgaver som mva-meldingen. Her finner du alt du trenger å vite om regnskapssystemer, fra hva de koster til hvordan du bruker dem.

bytte til conta sitt regnskapsprogram

Bedrifter med mer enn 50.000 kroner i årlig omsetning har bokføringsplikt og må må føre regnskap.

Du fører regnskap for å beregne hva virksomheten din eventuelt skal betale i skatt og merverdiavgift. Regnskapet blir også brukt av myndighetene til å få oversikt over hva som skjer i bedriften din og norsk økonomi på samlet nivå.

De fleste næringsdrivende fører regnskap i et regnskapssystem. Mange engasjerer også en regnskapsfører som hjelper dem å føre regnskap, kjøre lønn og levere lovpålagte oppgaver.

Få tilbud fra inntil tre dyktige regnskapsførere på Regnskapsklinikken.

På jakt etter et regnskapssystem?

Conta gjør regnskapsføringen enklere, slik at du kan bruke tiden din på det du kan best.


Prøv Conta gratis ➔


Hva er et regnskapssystem?

Et regnskapssystem er et dataprogram som hjelper deg å registrere inntekter og utgifter på en systematisk og oversiktlig måte.

For at du skal bruke regnskapssystemet på en god og effektiv måte, er det viktig at den er tilpasset det norske markedet. For eksempel er det viktig at systemet er integrert med Altinn, slik at du slipper å levere mva-meldingen.

Moderne regnskapssystemer skal også kunne levere regnskapsdata i et standardisert format som heter SAF-T. Dette er et format som ofte brukes av myndighetene (som Skatteetaten) når de skal kontrollere om virksomheter har rapportert riktige opplysninger.

SE OGSÅ: Hva er SAF-T?


Kan jeg føre regnskap i Excel?

Hovedregelen er at du ikke kan føre regnskap i regneark som Excel og Google Sheets.

Unntaket er bedrifter som har mindre enn 600 bilag i året.

Likevel frarådes det sterkt å føre regnskap i regneark. Uten automatikken som ligger i regnskapssystemene, kan regnskapsføringen ta betydelig lenger tid i et regneark. Det samme gjelder levering av mva-meldingen og andre lovpålagte oppgaver som uten et regnskapssystem krever manuell utfylling av tidkrevende skjemaer.

Regnskapsføring i regneark stiller også høyere krav til personen som fører regnskapet. Du vil ikke ha tilgang veiledning og støttefunksjonalitet, og alle transaksjoner må bokføres uten automatiske forslag fra et system.

ANBEFALES IKKE: Regnskap i mal


Hvilke regnskapssystemer finnes?

Det finnes mange regnskapssystemer på det norske markedet. Blant de mest brukte regnskapsprogrammene i Norge er:

 • Tripletex
 • Conta
 • Visma eAccounting
 • 24SevenOffice
 • Uni Economy
 • PowerOffice Go

De fleste regnskapsprogrammene på listen over er i utgangspunktet laget for fagfolk som kan regnskap godt.

Conta er kanskje systemet som retter seg mest mot deg som skal føre regnskapet selv. Her får du tilgang til gratis support, en mengde kostnadsfrie kurs og webinarer, samt et AI som kommer med forslag til hvordan bilag skal regnskapsføres.

Pris regnskapssystem 2023

Prisen for regnskapssystemer avhenger av hvilke moduler man trenger, hvor mange transaksjoner det er og antall ansatte:

 • Et enkeltpersonforetak med 10 bilag i måneden betaler normalt mellom 110 og 180 kroner.
 • Et aksjeselskap som har 25 bilag i måneden og 2 ansatte betaler normalt mellom 300 og 500 kroner for sitt regnskapsprogram.

Modulene som du trenger for å styre økonomien i virksomheten din varierer i pris:

 • Regnskap og faktura: Fra 139 kr/mnd*
 • Lønn: Fra 30 kr/ansatt.
 • Bank: Fra 4 kr/betaling.
 • KID: Fra 4 kr/betaling.

*Mange systemer tar i tillegg betalt per faktura som sendes. Med Conta og Smart-pakken betaler du ingenting ekstra per transaksjon. Jo aktivitet det er i selskapet ditt, desto mer sparer du. Finn det beste Conta-abonnementet til din bedrift.


Billigste regnskapsprogram

Regnskap Norge sin prisundersøkelse for 2023 viser at Conta er Norges rimeligste regnskapssystem.

Conta er et komplett økonomisystem med regnskap, fakturering, lønn og årsoppgjør. Systemet brukes av over 60 000 norske bedrifter og kan enkelt kobles til bank og Altinn, slik at hele bedriftsøkonomien er samlet på ett og samme sted.

Les mer om Conta på denne siden.Prøv vår priskalkulator

200 stk
30 stk
3 stk

Conta Standard

-

Estimert pris år 1

Tripletex

-

Estimert pris år 1

Poweroffice

-

Estimert pris år 1

-

Rimeligere enn gjennomsnittet

Spørsmål? Kontakt oss på [email protected].

Vi sammenligner priser med Tripletex Smart og bruker offentlige prislister per 11. april 2023. Vi antar også at fakturaer vil bli sendt som EHF.Gratis regnskapsprogram: Finnes det noen gode løsninger?

Fra tid til annen dukker det opp noen gratis regnskapsprogrammer på det norske markedet. Akkurat nå finnes det ingen norske regnskapssystemer som er 100 % gratis. Det finnes heller ikke noe gratis årsoppgjørsprogram.

I mange år var også Conta et gratis system. Utfordringen med å tilby et gratissystem over tid er at det krever betydelige ressurser å møte myndighetenes strenge krav og samtidig ha lønnsomhet nok til å videreutvikle tjenesten.

Derfor ønsker vi istedenfor å være Norges rimeligste regnskapsprogram. 

Prøv Conta gratis ➔

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!