Oppdateringer for ELMA

For å kunne motta EHF-fakturaer før, måtte bedriften din være registret i ELMA-registeret. Det er ikke lengre lovpålagt at norske firmaer er registrert der.

Post-thumb

For å kunne motta EHF-fakturaer før, måtte bedriften din være registret i ELMA-registeret. Det er ikke lengre lovpålagt at norske firmaer er registrert der.

Før måtte bedriften din registreres i ELMA-registeret for å kunne motta elektroniske fakturaer (EHF). Vår EHF-tjeneste registrerer ikke firma i ELMA-registeret, fordi det ikke lengre er lovpålagt at norske firmaer er registrert der.

LES OGSÅ: Alt om EHF og hvordan det fungerer. 

ELMA-registeret er et særnorskt register som stammer fra da ELMA var den eneste godkjente Peppol SMP-leverandøren i Norge. Det var derfor lovpålagt at alle firma som skulle sende og motta EHF-er måtte være registrert der.

Oppslag kun i ELMA-registeret er ikke lenger en gyldig måte å søke opp firma på i Peppol-nettverket. Du kan finne mer informasjon om dette her. Vil du søke opp firmaet direkte med organisasjonsnummer, kan du gå inn på Peppol her.

Noen aktører sender kun EHF-er til firma som er registrert i ELMA. Dette kan skape utfordringer. Løsningen er å be leverandøren din om å sjekke opp med sin systemleverandør, for å se om det finnes en løsning i systemet.

Hvordan søke i EHF-registeret?

For å sjekke om en bedrift ønsker å motta EHF-fakturaer, kan du gjøre følgende:

  1. Gå til Anskaffelser.no
  2. Slå opp organisasjonsnummeret til virksomheten
  3. Hvis du finner bedriften, vil den motta fakturaer i EHF-format!

EHF i Conta

Elektroniske fakturaer er et kvalitetstegn, og mange oppfatter elektroniske fakturaer som mer seriøst og det er mer sikkert enn andre typer fakturaer. Tall viser også at EHF og eFaktura går sjeldnere til inkasso enn e-postfaktura og faktura sendt i posten. 

I Conta kan du sende EHF-faktura til bedriftskunder og eFaktura til privatkunder. Det er like enkelt som å lage en vanlig faktura. Det er kun sendemåten som avgjør om den er elektronisk eller ikke. 

Har du Smart-abonnement i Conta kan du sende ubegrenset med EHF i tillegg til en rekke andre funksjoner som gjør hverdagen enklere! Prøv Conta gratis.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!