ELMA-registeret: Hva er det, og hvordan registrere bedriften

For å kunne motta EHF-faktura må bedriften være registrert i ELMA-registeret. Det er enkelt å registrere deg, og vi viser deg hvordan. 

Post-thumb
- 2 min lesing

For å kunne motta EHF-faktura må bedriften være registrert i ELMA-registeret. Det er enkelt å registrere deg, og vi viser deg hvordan. 

For at bedriften din kan motta elektroniske fakturaer (EHF) må man registrere bedriften i ELMA-registeret. Alle typer virksomheter kan registrere seg for mottak av EHF-faktura. 

LES OGSÅ: Alt om EHF og hvordan det fungerer. 

Hva er ELMA-registeret? 

Elektronisk mottakeradresseregister, ofte forkortet ELMA-registeret, er et norsk offentlig register der foretak må registrere seg for å kunne motta EHF-faktura. Derfor omtales det ofte som et EHF-register.

For å kunne sende en EHF-faktura, må mottaker være registrert i ELMA. Siden registeret er offentlig vil du få beskjed om mottaker er registrert eller ikke når du prøver å sende en EHF-faktura. 

Det er veldig enkelt å registrere seg i ELMA-registert. Registrer bedriften via regnskapssystemet ditt.


Registrer deg

Slik registrerer du bedriften din i ELMA-registeret

Med Conta går det raskt og enkelt å registrere bedriften i ELMA-registeret. Det du trenger å gjøre er: 

  1. Logg inn Conta eller opprett en konto 
  2. Velg tjeneste «Regnskap» i toppmenyen
  3. Gå til BILAG > EHF 
  4. Trykk «Ja, aktiver» – bedriften din kan nå motta EHF 

Når bedriften din kan motta EHF, blir også bokføringen raskere. Siden informasjonen fra fakturaen allerede ligger inne, trenger du kun å godkjenne og fullføre bokføringen. 

Tips! Har bedriften din aktivert bankintegrasjon slipper du logge inn i nettbanken når du skal betale regninger! Har du mottatt en EHF, kan du bare godkjenne med Bank-ID og vipps så er den betalt og bokført. Kom i gang med Conta.

Hvordan søke i EHF-registeret?

For å sjekke om en bedrift ønsker å motta EHF-fakturaer, kan du gjøre følgende:

  1. Gå til Anskaffelser.no
  2. Slå opp organisasjonsnummeret til virksomheten
  3. Hvis du finner bedriften, vil den motta fakturaer i EHF-format!

EHF i Conta

Elektroniske fakturaer er et kvalitetstegn, og mange oppfatter elektroniske fakturaer som mer seriøst og det er mer sikkert enn andre typer fakturaer. Tall viser også at EHF og eFaktura går sjeldnere til inkasso enn e-postfaktura og faktura sendt i posten. 

I Conta kan du sende EHF-faktura til bedriftskunder og eFaktura til privatkunder. Det er like enkelt som å lage en vanlig faktura. Det er kun sendemåten som avgjør om den er elektronisk eller ikke. 

Har du Smart-abonnement i Conta kan du sende ubegrenset med EHF i tillegg til en rekke andre funksjoner som gjør hverdagen enklere! Prøv Conta gratis.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev