Fakturere kunder med rabatt?

Nedsatt pris kan hjelpe deg å få inn nye kunder og bevare gode kundeforhold. I Conta kan du lagre fast rabatt på kundene dine slik at du sparer tid på faktureringen.

Post-thumb
Kvinne i et keramikkstudio som jobber på pc og snakker i telefon

Nedsatt pris kan hjelpe deg å få inn nye kunder og bevare gode kundeforhold. I Conta kan du lagre fast rabatt på kundene dine slik at du sparer tid på faktureringen.

Det finnes flere gode grunner til å gi rabatt. Det kan være med på å sikre deg nye kunder, øke salg, vinne tilbake kunder eller ta vare på de som kjøper mye hos deg.

Har du kunder som skal ha fast rabatt? Ved å lagre rabatten i Conta blir avslaget automatisk regnet med på alle fakturaene du sender til den kunden.

Legge inn fast rabatt på en kunde

For eksempel kan du gi en kunde du har et godt og langvarig forhold til ti prosent rabatt hver gang de kjøper varer eller tjenester fra deg.

For å lagre rabatten på kunden går du til menyfanen KUNDER, klikker på «Ny kunde» og taster inn kundens detaljer og rabatten de skal ha i feltet «Fast rabatt».

Hvis du skal sette opp rabatt på en eksisterende kunde kan du gjøre det ved å gå til menyfanen KUNDER, og trykke på «Kundekort» ved siden av kundens navn.

Prisavslaget blir lagt inn automatisk

Når du er i ferd med å lage en faktura til kunden din, vil systemet huske rabatten og fylle den inn på varelinjen. Da får kunden automatisk beregnet prisavslaget de skal ha.

Hvis du legger inn rabatten på kundekortet sparer du tid hver gang du skal fakturere. Du er også sikret at avslaget ikke går i glemmeboken, og at kunden blir fornøyd hver gang.

Du kan endre på fakturaen

Hvis du trenger å gjøre justeringer, kan du enkelt endre eller fjerne prosenten på varene du fører opp. Hvis du vil gjøre permanente endringer, kan du gå tilbake til KUNDER og trykke på kundekortet det gjelder.

Husk også at hvis du legger inn rabatt på tilbud du sender ut med Conta Salg vil den rabatten følge med etter hvert som du gjør om aksepterte tilbud til ordre og senere til fakturaer.

Å gi utvalgte kunder fast rabatt er et enkelt grep som kan være med på å skape en lojal kundebase. I Conta gjør vi det enkelt å legge inn rabatter slik at kundene får prisavslaget de skal ha, og du sparer verdifull tid.

Se hvordan du kan jobbe enda mer effektivt i Conta.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!