Næringsspesifikasjon for ENK

I 2023 ble den nye måten å levere skattemelding på lansert i Conta.

Post-thumb

I 2023 ble den nye måten å levere skattemelding på lansert i Conta.

Næringsspesifikasjonen grupperer opplysninger om firmaets økonomi under ulike tema. Her kan du lese om hva den skal inneholde, og dette vil variere fra firma til firma avhengig av hva slags virksomhet du driver.

Det uttalte målet til Skatteetaten er at dette skal bli enklere for alle næringsdrivende. Og med Conta er i alle fall alt det tekniske på plass!

Det gamle RF-skjemaet erstattes altså av Næringsspesifikasjon, så alt fylles ut i samme skjema. Det gjør det også lettere å levere kun de opplysningene som er relevant for firmaet ditt.

For å begynne innsendingen går du til «Rapporter» og så «Til Skatteetaten». Der vil du bli tatt med steg for steg i innleveringen.

ENK er først ut, så AS

Conta jobber nå iherdig med en løsning for AS også, og den vil være klar snart. Enkeltpersonforetak kan begynne innleveringen så fort de har mottatt skattemeldingen, forutsatt at de er klar med avslutning av regnskapsåret sitt og har gjort bankavstemning, samt levert MVA-meldinger.  

Næringsspesifikasjon blir obligatorisk for AS først i 2024, men mange kan velge denne løsningen allerede i 2023. 

Hjelp til utfylling

Conta arrangerte nylig et webinar som tar deg med på utfyllingen, og du kan se det her:

Vi håper vi det skal bli enklere få ting unnagjort enn noensinne, slik at du kan gå tilbake til det du faktisk skal holde på med i virksomheten din. Så klart er rapportering til Skatteetaten en viktig del av det å drive firma, men de fleste ønsker nok at dette skal ta så få timer som mulig!

Følg også med på webinarsiden for ytterligere sendinger om årsoppgjør, regnskap og mye mer. Alt er gratis!

Andre hensyn når du skal avslutte 2023

Conta har en mengde gratis hjelpestoff til deg som skal avslutte regnskapsåret 2023:

Når vi lanserer AS-løsningen vil vi selvsagt ha hjelpeartikler tilgjengelig for dette.

Husk at det er lov å oppsøke regnskapsfører også hvis du trenger mer hjelp! Her kan du finne en regnskapsfører som kan hjelpe deg med deler av, eller hele regnskapet i firmaet ditt. 

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!