Den raske inkassometoden

Nordmenn har milliarder i inkassogjeld, og den øker mest i aldersgruppa 18-26. Å kreve inn penger raskt har aldri vært mer avgjørende for bedrifter som selger på kreditt.

Post-thumb

Nordmenn har milliarder i inkassogjeld, og den øker mest i aldersgruppa 18-26. Å kreve inn penger raskt har aldri vært mer avgjørende for bedrifter som selger på kreditt.

Nettavisene melder at både programleder Silje Sandmæl (bildet t.v.), fra «Luksusfellen» på TV3, og inkassoselskapet Intrum Justitia vil ha personlig økonomi inn som fag i grunnskolen.

Unge har dårlig styring på økonomien, og kjenner ofte ikke konsekvensene av å få betalingsanmerkninger, mener Sandmæl, som til daglig er forbrukerøkonom i DNB.

Aldersgruppa 18-26 seiler nå opp som verstinger med gjennomsnittlig 35 000 kroner i gjeld per person. I alt har denne gruppa på landsbasis mer enn en milliard kroner i forfalt inkassogjeld.

Raskere prosess

Strever du med å få inn utestående fordringer bruker du kanskje et inkassobyrå som drøyer for lenge med å fullføre inkassoprosessen. Med programvare fra Conta Inkasso sparer du tid og kan få oppgjør mer enn dobbelt så raskt, som vist i eksempelet nederst på denne siden.

De fleste bedrifter bruker inkassobyrå av gammel tradisjon, eller fordi de ikke vet om noe alternativ. Med et moderne inkassoprogram du enkelt betjener selv, kommer bedriften din tidligere i køen av kreditorer. Det skjer fordi du tar saken raskere til namsmannen enn bedrifter som bruker tradisjonelle inkassobyråer.

Egeninkasso bidrar altså til kortere kredittid, noe som sett i et større perspektiv kan redde bedrifter fra å si opp ansatte og fra å gå konkurs.

Gunstigere regler

1. januar 2006 ble saksgangen kortet ned gjennom endringer i Inkassoforskriften. Påbudet om at alle inkassosaker skulle innom forliksrådet ble opphevet. Uomtvistede pengekrav kunne nå sendes rett til namsmannen.

Men inkassobyråer fortsetter å ta saker innom forliksrådet, de fortsetter å gjøre kravene urimelig høye for de som skal betale fakturaene, og de skal fortsatt ha betalt før fakturaeieren hvis kravet blir betalt.

Flere og flere bedrifter blir nå oppmerksom på fortrinnet egeninkasso gir dem i kampen mot både unge og eldre inkassoverstinger. Så lenge det bare er namsmannen som har lov til å tvangsinnkreve penger i Norge sier det seg selv at man med effektiv programvare har mye å vinne på å gjøre den enkle jobben selv. Som bonus beholder firmaet ditt alle renter og gebyrer selv.

Foto: iStockphoto (oppslagsbilde) og DNB (lite bilde).

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!