ACS Finans: – Conta jobber sammen med oss regnskapsførere

Som regnskapspartnere i Conta får ACS Finans AS bli med å påvirke utviklingen av faktura- og regnskapsprogrammet. 

Post-thumb

Som regnskapspartnere i Conta får ACS Finans AS bli med å påvirke utviklingen av faktura- og regnskapsprogrammet. 

acs finans gir conta innspill til utviklingen av regnskapsprogrammet

I et kontorlokale på Ullern, vest i Oslo, står dørene til regnskapskontoret ACS Finans alltid åpne. Iallfall i følge daglig leder Christian Sperre, som sier det bare er å “tasse inn”. Der sitter både regnskapsførere og hunder klare for å veilede norske bedrifter som klør seg i hodet over bokføringer.

ACS Finans AS


  • ACS Finans AS ble stiftet i 2005. 
  • Christian Sperre tok over som daglig leder av bedriften i 2012. 
  • Regnskapsbyrået har i dag 12 ansatte og over 350 aktive kunder. 
  • ACS Finans er hovedpartner i Conta. 

Sperre forteller at i ACS Finans er de opptatt av å hjelpe kundene med å bygge bedriftene deres videre, ikke bare punche tall i regnskapet for så å haste videre til neste jobb. 

– Vi tar alle typer oppdrag, men synes det er ekstra spennende å være med å bygge og bistå bedrifter slik at de kan få fremgang, forteller han. 

– Det kan for eksempel være å støtte kunden i å lage forretningsplan eller gi dem råd om konkurranse og levedyktighet. 

Når jobben er større enn regnskapet i seg selv, hjelper det med et regnskapsprogram som er lett å samarbeide i og som kunden kan ta del i. 

– Vi ønsker at kunden skal være involvert i regnskapet slik at de vet hva som foregår og ikke får seg noen overraskelser. I Conta kan mange gjøre mye selv, så kan vi avstemme MVA og bank og sjekke regnskapet for feil, sier Sperre. 

Bli Conta-partner

Daglig leder i ACS Finans, Christian Sperre.
Hos daglig leder Christian Sperre og den lodne regnskapsassistenten hans, er døra alltid åpen for bedrifter som trenger hjelp med regnskapet.

Får bli med å utvikle systemet

ACS Finans og de andre regnskapsbyråene som er partnere, har tett kontakt med partneravdelingen i Conta. 

– Som regnskapspartner i Conta får vi en samarbeidspartner som vil jobbe sammen med oss regnskapsførere. De hører på tilbakemeldingene våre og vi får være med på utviklingen av systemet. 

Sperre og kollegaene hans jobber i flere forskjellige regnskapssystemer, og forteller at Conta er suveren når det kommer til kommunikasjon og samarbeid med partnerne sine. 

– Conta har gjort en god innsats for å bruke partnerne til å videreutvikle systemet. 

Han trekker fram gruppen på Facebook for regnskapsførere, hvor partnere kan komme med tilbakemeldinger, diskutere regnskapsfaget og får oppdateringer om hva som skjer i Conta. 

Kunstig intelligens hjelper kunden

Med kunder i alt fra mediebransjen til oljebransjen, har ACS Finans skaffet seg et bredt spekter av kunder. Det gjør at de også har valgt å bruke forskjellige regnskapsprogrammer. 

I Conta kan mange bokføre mye selv.
Den kunstige intelligensen i Conta gjør at manga av kundene til ACS Finans kan bokføre mye selv.

Sammen med kunden velger de det systemet som passer best for dem. 

– Conta er enkelt, konsist og ryddig. Det er ekstremt bra hvis du driver for deg selv, fordi det er så enkelt å jobbe med. 

Christian Sperre sier at den kunstige intelligensen i Conta er en funksjonalitet som gjør at veldig mange bedrifter kan ordne regnskapet selv, og heller lene seg på kontroller og rådgivning fra regnskapsføreren sin. 

En av oppgavene AI-en i Conta gjør, er å komme med forslag til regnskapskonto når du bokfører kjøp. Kontoforslagene har vist seg å ha en treffsikkerhet på 88 prosent, sammenlignet med konkurrerende systemer som gjennomsnittlig gir riktig konto på første forsøk i 29 prosent av tilfellene.

– Vi liker at regnskapsprogrammet til Conta er brukervennlig og kommer med gode forslag når en bokfører, uten at det blir for mange kontoer å velge i. Det hjelper ikke å få mange valg når du kanskje er litt forvirra fra før, ler han. 

Les også om regnskapsbyrået Origami Paperworks som har funnet drømmekundene sine i Conta

Skal kapre kunder på å være de beste på kundeservice

I ACS Finans er de ikke fremmede for å gjøre andre oppgaver for kundene enn å kun bokføre. De fleste kundene de har i Conta gjør mye av jobben selv, slik at regnskapsføreren sin tid kan bli brukt på andre ting.

ACS Finans jobber med både bokføring og rådgivning.
Arbeidsdagen består av både bokføring og rådgivning.

– Det er enkelt og oversiktlig å fakturere i Conta. Når du også får regnskapssystemet som et tillegg og fakturaene registreres av seg selv, får du veldig mye «gratis». Bedriftene får en god pekepinn på hvordan det går, fordi mye er bokført uten at de trenger å gjøre noe.

Når kundene kan gjøre mye av det administrative selv, må regnskapsbransjen finne nye metoder å kapre og holde på kundene.

Christian Sperre er likevel ikke bekymret for å bli arbeidsledig. Han har nemlig en klar strategi på hvordan ACS Finans skal fortsette å være en attraktiv samarbeidspartner for bedrifter:

– Vi skal være den mest kundeorienterte regnskapsføreren i bransjen og spesialister på å jobbe sammen med kundene for å utvikle bedriftene deres. Målet er at kunden skal sitte igjen med en følelse av at de har fått eksemplarisk kundeservice hos oss, derfor har vi også kundeservice «24 timer i døgnet». 

Vi spør nysgjerrig hvordan det fungerer i praksis. 

– Det fungerer slik at telefonen min ringer i ett sett! Ler han. 

Sperre forteller videre at det heldigvis ikke er hverdagskost at kundene ringer døgnet rundt. Men, det har faktisk skjedd at han har blitt ringt opp midt på natta av frustrerte kunder som står midt i en krise. Da har regnskapsfører vært på ballen og ordna opp. 

– Behovet av å ha noen å prate med når alt er automatisert er stort. Vi er glad i kundene våre og blir veldig glad når de gjør det bra. 

Conta har en kundeportefølje på over 100 000 norske bedrifter. Som partner blir regnskapsbyrået synliggjort og tilgjengelig for alle kunder i Conta på en egen plattform.


Vil du vite mer om fordelene ved å være regnskapspartner? Ta kontakt med partneravdelingen på [email protected].


Bli regnskapspartner

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!