Regnskapsbyrået Origami finner drømmekundene i Conta

«Økonomipsykologene» i Origami Paperworks brenner for å hjelpe bedrifter med å oppnå gründerdrømmen sin. Som partner i Conta har de fått tilgang til enda flere kunder. 

Post-thumb

«Økonomipsykologene» i Origami Paperworks brenner for å hjelpe bedrifter med å oppnå gründerdrømmen sin. Som partner i Conta har de fått tilgang til enda flere kunder. 

Det har vært travle dager, uker og måneder hos rådgivnings- og regnskapsbyrået i Skien, men i dag har styreleder og medgründer i Origami Paperworks, Lene Aspen Nilsen, fått ledig tid til et intervju. 

Til daglig fungerer Lene som rådgiver og motivator for de ansatte, side om side med daglig leder Gry Grønvold. Origami Paperworks er relativt fersk og ble skilt ut fra morselskapet i 2019 for å bli en egen bedrift. 

– Vi så tydelig at mange små og mellomstore bedrifter trengte støtte fra noen som var mer enn bare en regnskapsfører, sier Lene. 

Origami Paperworks AS
Startet i: 2019
Antall ansatte: Gikk fra 4 til 9 i 2021
Omsetning i 2020: 4 millioner NOK

Origami Paperworks jobber med allslags papir- og økonomiarbeid for kundene sine, ikke bare tradisjonelle regnskapstjenester. Arbeidsdagene deres varierer i alt fra å være kontoransatt på deltid, regnskapsmedarbeider, rådgiver eller innleid økonomisjef for kundene på fulltid. 

– Vi har spesialisert oss på å hjelpe de mindre selskapene som ofte blir glemt og oversett hvis de kommer inn i et stort regnskapsbyrå. Det de ofte trenger mest, er forståelse for bedriften og kompetanse innenfor økonomi.

Conta raskt på radaren

Lene Aspen Nilsen sier de har fått mange nye kunder ved å være regnskapspartner med Conta.

Origami Paperworks har bevisst valgt å samarbeide med kun et par regnskapsprogrammer.

– Conta dukket fort opp på radaren vår og vi hadde lyst til å teste det ut. Regnskapsprogrammet er veldig bra for de som ønsker å gjøre litt selv, men ikke forstår seg så godt på regnskap. Samtidig er det et program som også en regnskapsfører kan forholde seg til, forteller Lene.

Tidligere har Origami skaffet kunder ved å for eksempel invitere gründere til morgenseminarer i kaffebaren i etasjen under kontoret deres. Under koronapandemien måtte de derimot finne alternative måter å nå ut til bedriftseiere på. Hun forteller at samarbeidet med Conta har gjort at de har fått flere kunder over hele landet: 

– Gjennom Conta har vi fått veldig mange nye kunder. Vi får henvendelser hver eneste uke fra kunder som trenger regnskapsfører og som har funnet oss på siden over partnere.

Conta er et nyttig verktøy for «økonomipsykologene»

Etter hvert som regnskapsbyrået har fått flere kunder i Conta, har de sett behovet for en egen Conta-ansvarlig. I den rollen finner vi autorisert regnskapsfører May Britt Sevlejordet.

Hun forteller at hvordan rådgivnings- og regnskapsbyrået samarbeider med kundene varierer etter behov og ønske. Gjerne starter de med et møte i kaffebaren som ligger rett under regnskapskontoret, eller et møte over video.

– Et godt samarbeid handler om å finne kundens behov og hva de ønsker. Ut ifra det legger vi en god plan, sier May Britt.

Conta-ansvarlig May Britt Sevlejordet møter aller helst kunden i forkant av samarbeidet for å finne ut hva de trenger og ønsker seg.

Noen vil gjerne at Origami Paperworks skal ta hånd om alt av papirarbeid, andre vil gjerne gjøre litt selv. Lene anbefaler blant annet kundene til å sende kvitteringer til bilagsinnboksen i regnskapsprogrammet med kvitteringsappen til Conta

– For oss som regnskapskontor, er Conta et godt verktøy for å gi kunden det de ønsker. Systemet har en fin brukervennlighet og gode priser, sier May Britt.

En stor del av jobben deres er å guide kundene til å vite hva de trenger hjelp til. Ikke alle  trenger like hyppig rapportering, men å vite hva som vil gi bedriften verdi, hvilke fradrag de har rett på, hjelp til å skrive finansieringssøknader eller rett og slett hjelp til å ikke gjøre ting som er ulovlig.

– Mange trenger også bare en systematisk og analytisk sparringspartner som kan forsikre dem at alt går fint, og at brev fra Skatteetaten ikke er noe farlig, sier Lene. 

– Det er flere som har kalt oss for økonomipsykologene sine, ler hun. 

På lag med gründere

Origami Paperworks er på mange måter selv et oppstartsselskap. Noe av essensen i selskapet har derfor blitt å hjelpe til med å utvikle mindre bedrifter til noe større. 

– Vi er opptatte av å ha med de ansatte i Origami Paperworks på reisen i oppstarten her. 

Hun forklarer at alle de ansatte på den måte kan være gode rådgivere for kunder som er i samme situasjon. 

– Vi er selv i oppstart og ikke en del av en stor kjede. På grunn av det kjenner vi godt til hvor viktig det er å ha kontroll på alt det formelle, følge med på likviditet, jobbe med synlighet og tiltrekke seg de riktige ansatte. Det er så mye du må kunne som gründer, forklarer Lene videre. 

At de selv er gründere, gjør det ekstra viktig for dem å spille på lag med andre som er i samme situasjon som dem. Mens mange regnskapsbyrå kanskje ønsker store kunder med store pengesekker, tar Skien-bedriften imot de små med åpne armer:

– Drømmekunden vår er en gründer i oppstart som trenger hjelp til kontorarbeidet og en sparringspartner for hvor veien går videre. De kundene er det mange av i Conta, og det er også det riktige systemet for dem i denne fasen, sier Lene. 

Hun fortsetter:

– I starten hjelper vi gjerne til med papirer, rutiner og kontroll. Men etterhvert som selskapet vokser blir det mer rapportering, bistand med styrearbeid, aksjonæroppfølging og lignende. 

Origami Paperworks er opptatt av å se selv de minste bedriftene i Norge og hjelpe dem på veien videre.

Mennesker i fokus

For Lene Aspen Nilsen og resten av teamet er det viktig at kundene deres ser verdien av at Origami Paperworks er mer enn bare et regnskapsbyrå. Målet med samarbeidet mellom regnskapsfører og bedrift har hele veien vært å gjøre de små bedriftene attraktive og lønnsomme.

Hun presiserer at det ikke er noe nytt at regnskapsbransjen går mer og mer mot rådgivning, men at de selv opplever at de minste kundene lett blir glemt og oversett når alt heldigitaliseres.

– Vi er glad i mennesker og vil hjelpe dem med det vi brenner for. Selv om de er bittesmå så trenger de å bli sett og komme seg videre. Det har vi lært mye av etter at vi ble partner med Conta og har fått tilgang til de små kundene, sier hun.

På spørsmål om hun ville anbefalt å bli partner med Conta videre til andre som tenker å starte eller allerede driver regnskapsbyrå, er svaret klart:

– Ja, absolutt! Conta er et godt valg når du jobber med små og mellomstore selskaper fordi det er veldig enkelt å bruke, det er billig og det er enkelt å samarbeide med både regnskapsfører og kollegaer i systemet.

Origami Paperworks er regnskapspartner med Conta. Som partner får du markedsføring på conta.no og blir tilgjengelig for over 70 000 norske bedrifter.


Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med partneravdelingen på [email protected]


Bli partner

Film og foto: Oclin AS

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!