En av Norges hyggeligste håndverkere

Rørleggeren Kais Ibdah ble nominert til årets hyggeligste håndverker. 26-åringen som driver Hadeland Rørservice tror det skyldes ståpåvilje, pålitelighet og et godt smil.

Post-thumb

Rørleggeren Kais Ibdah ble nominert til årets hyggeligste håndverker. 26-åringen som driver Hadeland Rørservice tror det skyldes ståpåvilje, pålitelighet og et godt smil.

Kais Ibdah

Dette er en del av en serie der vi snakker med folk som bruker Conta, og finner ut hva som rører seg der ute av mennesker med fantastiske ideer og produkter.

Kais Ibdah fikk flere tusen stemmer i konkurransen Norges Hyggeligste Håndverker. Under prisutdelingen i Oslo forrige måned ble han kåret til én av de tre hyggeligste rørleggerne i Norge.

– I Hadeland Rørservice står vi på dag og natt for at kundene skal være fornøyde med både resultatet og servicen. Ordtaket vårt er at “når uhellet er ute er Kais i rute”, og det lever vi opp til, smiler Kais.

Skulle egentlig bli murer

Kais bestemte seg for å bli rørlegger da han gikk på videregående. Før det hadde planen vært å følge i faren sine fotspor og bli murer. 

Han forklarer at de fikk besøk av rørleggere på skolen, som lot elevene bryne seg på noen praktiske oppgaver. Det trivdes Kais godt med, og etter det var det ikke noen tvil om hva han skulle bli.

Hva hadde mureren i familiens hans å si på det?

– Pappa hadde ikke så mye valg da, ler han.

– Det var tøft å starte

Kais startet Hadeland Rørservice i 2017. Da var han bare 24 år. 

– Det var tøft å starte, det er det for alle små bedrifter.

Men Kais hadde erfaring som gründer, dette er nemlig hans andre bedrift.

– Da jeg drev den første bedriften var det en stor entreprenør som ikke gjorde opp for seg. Det gjør det vanskelig for små bedrifter å holde seg flytende. Så jeg måtte dessverre legge ned.

Han trivdes såpass godt med egen bedrift at han likevel bestemte seg for å satse igjen.

Nå jobber Kais med renovering av bad og kjøkken, småjobber, servicejobber og han sender også ut tilbud på større prosjekter i Oslo og omegn. Han liker at hvert oppdrag er annerledes fra det forrige, og at ingen dager er like. 

Det hender også han finner rare saker og ting på utrykning: 

– En gang var det et avløp som var tett på grunn av en pil og bue!

Kais Ibdah

Bruker Conta til å sende tilbud

Kais har brukt Conta i begge bedriftene. Han forklarer at det er fordi Conta er enkelt å sette opp og bruke. Det er spesielt viktig i en travel bedrift som Hadeland Rørservice, hvor de sender ut veldig mange fakturaer hver måned.

– Så er det greit å kunne se rapporter over omsetningen vår, og hvem som betaler og ikke betaler, og hvor mye MVA vi har krevd inn og betalt, og så videre, sier han.

For det meste konsentrerer Kais som seg om rørleggerarbeidet. En typisk arbeidsdag varer nemlig fra seks på morgenen til mellom seks og ti på kvelden. I tillegg er han tilgjengelig for utrykning døgnet rundt. 

Da er det greit med en enkel løsning på det administrative.

– Vi har Conta Pluss slik at vi kan sende fakturaene på e-post rett fra systemet. Og vi begynte nettopp å bruke Salg for tilbudene våre, og jeg synes det gjør det veldig enkelt å lage tilbud og følge de opp.

NB! Fra 6. november 2020 vil abonnementene endres. Funksjonene som er i Pluss vil du finne i abonnementet Smart.

For å få inn nye kunder markedsfører de bedriften på Facebook, hvor de også legger ut bilder av utførte oppdrag. Ellers mener Kais at jobbene stort sett kommer via jungeltelegrafen, og at ryktet sprer seg raskt seg hvis du gjør en god jobb. 

Så har de også en bil som er lett å få øye på:

Bilen til Hadeland Rørservice

Mener anerkjennelse er viktig for bransjen

Kais er takknemlig for vennene og familien han har rundt seg, og alle som nominerte og stemte på han under konkurransen Norges Hyggeligste Håndverker.

Han tror nominasjonen skyldes holdningen hans, nemlig at han har ståpåvilje, er presis og smiler mye. Samlet kom han på 8. plass i konkurransen, og blant topp tre i kategorien rørlegger.

Vi spør han hva han tror det har å si for bransjen at konkurransen avholdes hvert år:

– Det er veldig stas med en slik konkurranse, det viser hvem som er seriøse og fortjener den lille ekstra oppmerksomheten.

Etter konkurransen har Hadeland Rørservice fått flere og flere oppdrag, og Kais er nå på utkikk etter én til ansatt.

– Jeg ser etter en dyktig håndverker som legger sjelen i jobben sin og som er ekstremt opptatt av yrkesstolthet. Noen som gjerne kan vinne konkurransen neste år, ler han.

Og hvilket råd har han for de som drømmer om å bli rørlegger?

– Det er absolutt et yrke å satse på! Vi trenger flere dyktige håndverkere. Norge hadde stoppet opp uten oss rørleggere. Å starte for seg selv kan virke veldig tøft, og det er tøft i starten, men står man på så går det bra.

Se videoen som ble lagt av Kais under konkurransen.

Kais Ibdah

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!