Leimegnå.no AS: Lager gull av gravemaskiner

En sier ofte at de som har kremmerånd kan lage gull av gråstein. For utleiebedriften i Oslo ble ordtaket bokstavelig – nå tjener de millioner på kundenes gråstein og slitte husfasader.

Post-thumb

En sier ofte at de som har kremmerånd kan lage gull av gråstein. For utleiebedriften i Oslo ble ordtaket bokstavelig – nå tjener de millioner på kundenes gråstein og slitte husfasader.

Dette er en del av en serie der vi snakker med folk som bruker Conta, og finner ut hva som rører seg der ute av mennesker med fantastiske ideer og produkter.

Første gangen vi ringes sitter daglig leder Morgan Berntsen i bilen. 

– Hei, det er Morgan! 

Stemmen er livlig og du kan nesten høre ham smile over telefonen. 

– Jeg skal bare levere et stillas til en kollega og så må jeg hente og levere en lift. 

Når han ringer opp igjen er han tilbake på kontoret. Det er slik dagene er i Leimegnå.no AS for tiden, varierte og ekstremt hektiske. 

– Det har eksplodert totalt, vi blir nesten overveldet, forteller Morgan. 

Installerer stillaser for millioner

Leimegnå.no AS ble startet av far og sønn Chris Heine Gjersvik og Marius Christopher Bjørnstad Gjersvik i 2017. Allerede i 2012 drev Chris bensinstasjon som leide ut tilhengere, og derfra bare ballet det på seg. Et par utleiefirmaer og nesten et tiår senere, sitter han igjen med driftsinntekter på mange millioner. 

På parkeringsplassen og i garasjen på Økern i Oslo står alt du kan tenke deg av maskiner og utstyr; gravemaskiner, tilhengere, lifter, dumpere, varebiler. I tillegg driver Leimegnå.no utleie fra flere bensinstasjoner rundt om på Østlandet. 

Men den virkelig store pengemakeren kan ikke du se fra kontorvinduet til daglig leder Morgan Berntsen. Den er de så å si helt skrapa for. 

– I år startet vi med montering av stillas i tillegg til utleie, forteller Morgan. 

– I starten av sesongen lå det 4000 kvadratmeter med stillas på plassen utenfor her, men allerede i april var det helt tomt. Derfor tok vi opp kassekreditt og kjøpte nye stillaser for en million kroner i mai, men når jeg ser ut vinduet mitt er det nesten helt tomt igjen. 

Nå monterer og demonterer de tre til fire stillaser i uka. I motsetning til hengere som har en inntjening på noen hundrelapper, gir stillaser flere tusen. Sånt blir det penger av og selskapet har hatt en stor vekst – spesielt siste året. 

– Vi satte omsetningsrekord i juni i fjor. Den regner vi med å ta ganske raskt i juni i år. 

Stillasmontering har vært en av suksessfaktorene for selskapet. Nå installerer de 3-4 i uka. Foto: privat.

– Det er ikke alle som kan si at de elsker å holde på med regnskap

Morgan Berntsen kom inn i bedriften i 2019. Han hadde drevet bensinstasjonen noen hundre meter fra Chris sin, og ble hentet inn som kontorsjef. 

I dag er han daglig leder i Leimegnå.no AS, men fungerer i tillegg som regnskapsfører, kundeservice og transportør av maskiner og stillaser. Det er hektiske dager, men Morgan ville ikke hatt det på noen annen måte. 

– Å få tilbudt denne jobben var som en drøm for meg. Det er ikke alle som kan si at de elsker å holde på med regnskap, meg jeg storkoser meg med det!

Han beskriver seg selv som et tallhue, men innrømmer at regnskapsføringen ikke var bare fryd og gammen til å begynne med. 

– Det var et herk til å begynne med, men etter tre uker var jeg varm i trøya og da var det bare gøy. Jeg hadde null erfaring med regnskap, men Conta er veldig intuitivt og jeg får mye hjelp av programmet. Jeg er veldig, veldig fornøyd!

Morgan har laget seg en fast rutine for at det administrative skal gå så glatt som mulig. Når han kommer på kontoret om morgenen, starter han med å betale inngående fakturaer og bokføre dem. Mens mange utsetter bankavstemmingen, har denne altmuligmannen nærmest gjort sport av å balansere kontoene; det skal også gjøres daglig!

– Siden juli 2020 er det bare en eneste måned der bankavstemmingen ikke har stemt på krona, skyter Morgan fornøyd inn. 

Til slutt fakturerer han kundene

– Om jeg får en sånn start på dagen så er jeg fornøyd. Da vet jeg at jeg har det på stell! 

Med en så hektisk hverdag er det ikke alltid han rekker å følge de innarbeidede rutinene. Noen ganger er det kunder som skal følges opp eller en gravemaskin som skal leveres i stedet. 

– Det hender at jeg må ta med pcen hjem i helgene for å ikke havne bakpå. Da setter jeg meg i sofaen, skrur på en tv-serie og koser meg med bokføring i Conta, sier Morgan med glimt i øyet. 

Kunder først, alltid!

Når vi spør hva som er bakgrunnen for den enorme suksessen til selskapet, er Morgan rask å svare at det selvfølgelig er kundeservicen:

– Det er kundene vi lever av, så kundeservicen er absolutt det viktigste for meg. 

I tillegg til at de kjører annonser på Facebook og Google, er han klar på at den beste reklamen de har er seg selv og referansene de får fra andre kunder. Derfor er de spesielt opptatt av å være trivelige, fleksible og tilgjengelige.

– Vi har åpent 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Vi har satset veldig på at kundene skal få det de vil ha når de vil ha det, forteller Morgan. 

Han presiserer at det heldigvis ikke er så mange som ringer midt på natta for å bestille en lift eller en minidumper. 

Leimegnå.no jobber for at kundene skal få det de trenger raskt, og kjører ut maskiner både på kveldstid, i helger og på helligdager. Foto: privat.

En arbeidsplass med lav takhøyde

Det er ingen tvil om at Morgan er glad i jobben sin og liker hverdagen hos Leimegnå.no.

– Her er ingen dager like! Den ene dagen kan jeg fakturere og bokføre, neste rekker jeg så vidt å titte innom kontoret fordi jeg sitter i bilen. Neste dag igjen, pakker jeg stillashengere. Jeg trodde at jeg skulle like best å være på kontoret og jobbe med det administrative og at det ikke skulle passe meg at det var så variert, men det er utrolig deilig å kunne gå ut og strekke på seg innimellom, sier han.

Det hjelper også at det er godt samhold på arbeidsplassen. Enn så lenge er de tre faste ansatte og én ekstrahjelp, men til neste år forventer de at de blir enda flere. 

– Vi ler mye sammen, både av hverandre, kunder og situasjoner. Det er en veldig trivelig arbeidsplass. 

Toppfoto: Fra venstre, daglig leder Morgan Berntsen, gründer og styremedlem Chris Gjersvik og styreleder Christer Kralik.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!