Mindre stress med Conta og regnskapsfører

For noen år tilbake var Anneline stresset, overarbeidet og sliten. Så oppdaget hun yoga og startet opp sitt eget yogastudio. Med hjelp fra Conta og regnskapsfører har Anneline funnet ro i arbeidshverdagen.

Post-thumb
- 4 min lesing

For noen år tilbake var Anneline stresset, overarbeidet og sliten. Så oppdaget hun yoga og startet opp sitt eget yogastudio. Med hjelp fra Conta og regnskapsfører har Anneline funnet ro i arbeidshverdagen.

Anneline Nordskog Corino er Contakunde og eier yogastudioet Yoga Balance i Drammen. Anneline er en gründersjel, og har hatt mange jern i ilden de siste årene. 

– Hverdagen jeg har nå er veldig givende, jeg brenner virkelig for det jeg jobber med. Jeg håper at jeg kan inspirere flere til å finne roen og en mindre stressende hverdag, forteller Anneline. 

Yoga Balance er ikke Annelines første bedrift, hun har vært gründer i mange år med både skobutikk og etablering av smykkemerke i Norge. 

– Jeg har aldri vært redd for å starte for meg selv. Jeg er jo en gründersjel. Men nå har jeg litt mer erfaring, gått på noen smeller og kan også si at jeg ikke kan være god på alt. 

– Som mange andre kreative sjeler må jeg innrømme at økonomi er en ting jeg ikke føler meg helt trygg på. Jeg har prøvd flere regnskapsprogram, blir helt svett fordi jeg ikke skjønner noe og blir veldig redd for å gjøre feil, forteller Anneline. 

Så fant Anneline Conta, og opplevde å skjønne mer. 

Bedre regnskapsforståelse med Conta

Etter tidligere erfaring, visste Anneline at hun ville fakturere selv, men selve regnskapet ville hun ha hjelp til av regnskapsfører. Selv om hun ikke ville gjøre selve regnskapet selv, var det viktig for Anneline å forstå og ha kontroll på økonomien. 

– Da jeg oppdaget Conta introduserte jeg også regnskapsføreren min for det. Og nå anbefaler jo hun Conta videre, forteller Anneline engasjert. 

Conta sitt faktura- og regnskapsprogram er lagd for at kunder skal kunne sende fakturaer og føre hele eller deler av regnskapet selv, eller med hjelp fra regnskapsfører.

– Det er så fint at Conta er enkelt å forstå, og det er fint for oss som vil ha oversikt og gjøre litt selv, men også få hjelp, sier Anneline. 

Det er nemlig en grunn til at Anneline helst vil ha hjelp til regnskapet. 

– For min del er det kjempeviktig å ha hjelp til regnskap og økonomi, for det er et område jeg blir stresset av. Og stress vil jeg ha minst mulig av, forteller Anneline. 

For noen få år siden så nemlig livet til Anneline ganske annerledes ut enn det gjør i dag. Hun jobbet konstant og var mye stresset. Til slutt så sa kroppen stopp, og jeg gikk fra å være oppegående og utadvent, til at alt ble mørkt. 

Endret livet med yoga

Etter å ha blitt anbefalt yoga av naprapaten sin, begynte Anneline å gå på yogatimer. Det var helt nytt for henne, og viste seg å være noe helt annet enn hva det kan se ut som på Instagram. 

– Jeg måtte tvinge meg selv ut for å komme meg på yogaen. På dette tidspunktet var jeg så utrolig sliten, og det siste jeg ville var at folk skulle se hvor dårlig jeg faktisk var. Men jeg så fort helseeffekten av yoga, og skjønte fort at det ikke handler om å stå på hodet eller gjøre vanskelige stillinger. Det handler om pust og kontakt med kroppen, og å lære å lytte og ta vare på kroppen forteller hun engasjert. 

Foto: Drm24

Etterhvert ble formen bedre og bedre, og til slutt fikk Anneline forespørsel om hun kunne tenke seg å utdanne seg til instruktør.

– Jeg gikk jo fra å ikke vite helt hva yoga var, til å bli helt frelst. Jeg skjønte hva det gjorde med kropp, pust og sinn, og endte først opp som instruktør før jeg tok sats og åpnet mitt eget studio for å kunne ha enda flere timer. 

Styrer hverdagen selv

Arbeidshverdagen styrer Anneline selv, og hun har aldri trivdes så godt med jobb før som nå. 

– Det beste med at jeg eier mitt eget selskap er at jeg bestemmer timeplanen min helt selv. Jeg jobber med noe jeg virkelig brenner for, samtidig som jeg får tid til å være hjemme når ungene kommer hjem fra skolen, forteller hun. 

Foto: Drm24

I tillegg til to-tre yogatimer om dagen, gjør Anneline administrative oppgaver som markedsføring, fakturering og regnskapsføring. 

– Selv om jeg har en regnskapsfører som tar seg av selve regnskapsføringen, så liker jeg å ha god kontroll på økonomien selv også. Det får jeg i Conta. Det er viktig å vite hva som kommer inn i en bedrift, og hva som går ut, forteller hun. 

For Anneline er det yoga som er hennes passion, og det å innse at man ikke trenger gjøre alt selv har hjulpet både henne og bedriften. 
– Min passion er yoga, og å hjelpe andre som var i min situasjon eller trenger mer ro i hverdagen. Jeg tror på at yoga kan hjelpe mange til en bedre hverdag. Det er det jeg skal drive med, også har jeg lært at det er viktig og heller få hjelp på det man trenger hjelp til.

Trenger du hjelp til regnskapet? I Conta har vi over 160 regnskapspartnere som kjenner programvaren godt. Finn regnskapsfører.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev