Oclin: – Geografi har aldri vært en utfordring for oss

Produksjonsselskapet fra Volda har filmet longboard-race i verdens dypeste tunnel, laget Ulvang-reklame i Australia og streamet det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst. De er ikke redde for å prøve noe nytt.

Post-thumb
Oclin

Produksjonsselskapet fra Volda har filmet longboard-race i verdens dypeste tunnel, laget Ulvang-reklame i Australia og streamet det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst. De er ikke redde for å prøve noe nytt.

Dette er en del av en serie der vi snakker med folk som bruker Conta-tjenestene, og finner ut hva som rører seg der ute av mennesker med fantastiske ideer og produkter. Tips oss gjerne i kommentarfeltet om det er noen Conta-brukere du mener vi burde snakke med!

De siste tre årene har gründerne i Oclin, Atle Remmereit og Chris-Håvard Berge, vært i alle fylker i landet, i tillegg til Australia, Kina, Brasil og USA.

– Jeg tenker ofte at jeg er veldig heldig som får oppleve dette, smiler Atle.

Vi snakket med han om hvordan det er å ta livet én måned om gangen.

Reiser Norge og verden rundt

Det lille produksjonsselskapet fra Sunnmøre jobber hver dag med å lage film, enten det er snakk om reklame, livestreaming eller timelapse.

De har en portefølje som består av alt fra ekstremsport til nære portretter, liveproduksjoner og til og med sakte-tv. Det er tydelig at det ikke er ofte de to gründerne takker nei til en utfordring.

Teamet har base i Volda kommune på Sunnmøre, og det var ved Høgskulen i Volda at Atle og Chris-Håvard først møttes, hvor de begge var engasjert i student-tv, revyer og festivaler.

Det var på Sunnmøre Atle fant sin første kunde, Ulstein Verft, og det er også her Oclin har de fleste kundene sine. Mange av dem ble de kjent med under studietiden.

Men filmskaperne er også vant til å være på reisefot. – Vi har begge vært i alle fylker i landet. Vi har ikke vært på Svalbard enda, da, sier Atle.

I fjor reiste de til Texas for å få med seg SXSW, en film- og musikkfestival, og reklamene de laget for Ulvang sammen med fotograf Marius Beck Dahle brakte teamet helt til Australia og Kina.

Atle Remmereit
Atle Remmereit. Foto: OCLIN

Trives med en hektisk hverdag

Under X2 Festivalen og Ekstremsportveko jobbet teamet med å filme, klippe og levere film på én dag.

– Da har du noen timer på å filme basehopping langt oppi fjellet eller et skirenn oppi Sunnmørsalpene, og så skal det samles inn, redigeres og bli vist klokken ni samme dag. Du venner deg til at det som oftest går bra, smiler Atle.

De har arbeidet på X2 festivalen de siste seks årene, og Atle legger ikke skjul på at han trives med en hektisk hverdag.

– Jeg liker veldig godt stress og press. Kanskje det er derfor jeg fungerer så godt i dette yrket. Det er alltid en løsning, du må bare fokusere nok til å se den.

For Oclin er det å se tre måneder frem i tid er en enorm luksus. De er fornøyde så lenge den neste måneden er planlagt.

For tiden sørger jungeltelegrafen for at de har nok av oppdrag de kommende månedene. Slik har det vært siden de startet.

– Det er så enkelt

Atle oppdaget Conta da han drev enkeltpersonforetak i studietiden.

– Når jeg sendte min første faktura var det så enkelt at jeg ikke så noen grunn til å prøve noe annet.

I dag bruker Oclin Conta til å fakturere kundene sine, og filosofien deres er at de bruker det som er enklest å bruke. Derfor har de også en ekstern regnskapsfører som kan ta seg av det meste, og som de har gitt tilgang til Conta. Det mener de fungerer veldig godt.

Når Atle og Chris-Håvard leier inn praktikanter fra Høgskulen i Volda anbefaler de at studentene bruker Conta når de skal sende fakturaer.. – Det er så enkelt at vi tenker at når vi skjønner det så godt, skjønner alle andre det like godt, forklarer han.

– Vi har også nettopp begynt å bruke Salg, og det er like enkelt, slår han fast. Og alt som snakker sammen er positivt, sier han om integrasjonen mellom faktura og Salg, hvor tilbud enkelt gjøres om til ordrer og deretter fakturaer.

– Alltid spent når vi produserer noe

Slagordet deres om å «gjøre små produksjoner store» legger de i alt de jobber med.

For å kunne lage lange timelapser designet det lille produksjonsselskapet sine egne “timelapsekofferter”. Koffertene består av kamera, harddisk og datamaskin, og kan plasseres hvor som helst og stå der så lenge kunden behøver det.

– Den lengste timelapsen vi laget var på ett og et halvt år. Da hadde vi tre kameraer som stod én kilometer inne i et fjell uten dekning, og dokumenterte totalrenoveringen av en kraftstasjon, forklarer Atle.

I den siste runden med etterbehandling jobbet de med rundt 600 000 bilder. – Det var litt av et fotoalbum, ler Atle.

Chris-Håvard Berge
Chris-Håvard Berge. Foto: OCLIN

Atle har noen ganger tenkt at han burde valgt annerledes, blitt lærer eller jobbet innen helsefag slik som yrkestestene på skolen tilsa. Det merker han spesielt nå som de har reist rundt om i landet for å lage videoportrett av tidligere studenter fra Høgskulen i Volda.

– Men hadde jeg ikke hatt denne jobben, hadde jeg heller ikke hatt den innsikten jeg har i alle disse ulike personlighetene og yrkene. Den innsikten er ganske verdifull i seg selv.

Når vi spør hva Oclin er mest stolte av, sier Atle at det er alt de har fått til.

– Jeg er alltid spent når vi produserer noe. Ingen vet hvordan en film blir før den kommer til verden, men sånn er det jo med mye annet. Vi er kommet til et punkt der vi tror på oss selv som fagfolk, sier gründeren.

Toppfoto: Marius Beck Dahle

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Black Month i Conta! Spar opptil 70% rabatt som ny kunde.