Snudde minus til pluss med Conta i verktøykassen

Numedal Element omsetter hus og hytter for millioner av kroner. For to år siden tok bedriften grep. Virksomheten økte produksjonen, byttet til regnskap i Conta og løftet lønnsomheten.

Post-thumb

Numedal Element omsetter hus og hytter for millioner av kroner. For to år siden tok bedriften grep. Virksomheten økte produksjonen, byttet til regnskap i Conta og løftet lønnsomheten.

acs finans gir conta innspill til utviklingen av regnskapsprogrammet

Numedal Element


10 ansatte.
15,5 millioner kr i omsetning.
Stiftet i 2012 av Knut Bekkjorden.

Numedal Element er spesialist på prefabrikerte bygg. I produksjonslokalene, tett opptil Numedalslågen, produseres det hus og hytter på samlebånd.

– Et element består av reisverk, isolasjon, utkleding, utdekning og vindu, forklarer daglig leder Geir Roger Muldbakken.

– Hele skallet bygges i våre lokaler, før det lastes på bil og settes opp på noen få dager hos kunden, fortsetter han.

Virksomheten har prosjekter på hele østlandsområdet, med flest leveranser til Numedal, Geilo, Oslo og Risør.

Tredoblet produksjonen

Muldbakken startet i selskapet i 2017 og har brukt de siste par årene på å styrke Numedal Element sin posisjon som foretrukken leverandør av byggelementer.

I 2020 flyttet bedriften inn i nye lokaler og utvidet fra én til tre produksjonslinjer. Det påfølgende året gikk omsetningen fra 8,8 til 15,4 millioner kroner.

– Veksten skyldtes en kombinasjon av god innsats og et brennhett hyttemarked. Heldigvis brukte vi tiden godt, og ble leverandør til flere store utbyggere, som resulterte i at vi fortsetter å levere gode resultater selv om selv om hyttemarkedet har roet seg.

Rollag-bedriften har også utviklet en større portefølje av produkter de kan tilby. Nytt av året er trehus med murfasade.

SETTES OPP PÅ FÅ DAGER: Prefabrikkerte bygg fra Numedal Element. Her ved DNT-hytta Eriksbu, installert av Argentum og Numedal Element. Video: Argentum.

Forbedret lønnsomheten

Det er ikke bare produksjonsvolumet i Numedal Element som har fått fart i beina. Også lønnsomheten er bedre. I fjor snudde Numedal Element et tap til overskudd.

Muldbakken forklarer resultatøkningen med bedre økonomisk innsikt.

– Tidligere gjorde vi regnskap og økonomistyring på gamlemåten. Bilag ble sendt til en regnskapsfører som gjorde jobben for oss, uten at vi ble særlig involvert.

Nå fører bedriften regnskapet selv i Conta, med Rannveig Dokka i Flesberg Regnskapskontor som rådgiver.

– I Conta har vi alltid tilgang på dataene vi trenger. Her kan vi hente ut rapporter helt ned på prosjektnivå. Det gjør at vi alltid vet hva som gjøres bra og hvor vi bør jobbe annerledes.

Slik bruker bedriften Conta


  • Numedal Element abonnerer på Conta sin Smart-pakke, slik at betalinger automatisk blir registrert i regnskapet med KID. 
  • Virksomheten har samlet fakturering, lønn og regnskap i Conta, slik at de får fullt utbytte av automatikken i systemet. For eksempel blir inntekter automatisk registrert i regnskapet. 
  • Regnskapet blir ført på prosjektnivå, slik at bedriften får full kontroll over økonomien.  
  • Purringer på forfalte fakturaer sendes på autopilot, med gratistjenesten automatisk oppfølging i Conta. 


Prøv Conta gratis

Ble anbefalt Conta av styreleder

Det var styreleder Knut Bekkjorden som anbefalte Conta. Han driver flere bedrifter med faktura og regnskap i Conta.

– Knut fortalte meg at Conta hadde mye smart automatikk som gjorde regnskapsføringen enklere. Blant annet viste han meg funksjonaliteten knyttet til automatisk fakturering og registrering av betalinger med KID, som gjorde at valget falt på Conta.

Over 80 000 norske bedrifter bruker Conta som arbeidsverktøy, som er et av de rimeligste økonomisystemene på markedet.

– Jeg var redd for at det skulle være vanskelig å bytte regnskapsprogram, men det gikk faktisk veldig fint. Systemet er enkelt og intuitivt, med gode hjelperessurser og gratis support når jeg trenger det.

– Conta anbefales til alle som ønsker et intuitivt system hvor man får raskt kontroll.

Lyst til å prøve Conta? Prøv Conta gratis i 30 dager.

Foto og video: Thomas Hegna / Akari Kongsberg for Ag – Rom for alt – 

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!