Sparer masse tid med smart regnskapsprogram

Produksjonsselskapet Oclin trives bak kamera og har filmprosjekter over hele landet. Administrativt blir det lite tid til, men med Conta og regnskapsfører går det raskt unna. 

Post-thumb

Produksjonsselskapet Oclin trives bak kamera og har filmprosjekter over hele landet. Administrativt blir det lite tid til, men med Conta og regnskapsfører går det raskt unna. 

Produksjonsselskapet Oclin består av tre faste ansatte, Atle Remmereit, Chris-Håvard Berge og Torstein Lund Sperstad. I tillegg har de seks frilansere som er med på ulike prosjekt. Med mange prosjekter gående, har Oclin planer om å få to til ansatte på laget i 2022. 

Arbeidshverdagen er hektisk, og med mange prosjekter på blokka er det lite tid til administrativt arbeid. 

– Et godt regnskapssystem byr på få problem. Derfor bruker vi Conta. Det gjør hverdagen enklere og frigir tid til kjernevirksomheten vår, forteller daglig leder i Oclin, Atle Remmereit. 

– Conta bruker et språk som er enkelt å forstå. I tillegg er alt som kutter administrasjonstid kjærkomment, legger Atle til. 


Oclin har produsert videoer og annet visuelt innhold for bedrifter i hele Norge siden 2016. Hovedkontoret ligger i Volda, hvor flere av dem har studert, i tillegg har de en avdeling i Oslo. 

Foto: Oclin AS. Chris-Håvard bak spakene.

– Lidenskapen vår er film og innhold. Vi er også glad for at vi får møte så mange ulike folk og bransjer i jobben vår. Det er fint å se at det er et behov for tjenestene våre både i gode og vanskeligere tider, forklarer Atle. 

 – Conta har fulgt oss fra start 

I starten trengte Oclin et program å fakturere fra, og valgte da Conta etter å ha brukt det på hver sin kant. Etter hvert som Oclin vokste, passet det fint at Conta også tilbyr regnskapsprogram

– Conta er enkelt og bruke og enkelt å forstå. Vi skulle bare inn og sjekke hva det var, og her sitter vi ti år etter vi sendte våre første fakturaer med hver våre enkeltpersonforetak. Så det var ingen tvil om at da vi startet Oclin, så kunne vi ikke gjøre det uten Conta, forteller Atle. 

Conta lanserer stadig nye funksjoner og tjenester, hvor brukervennlighet og kunden er i fokus. I tillegg bruker Conta AI for å lage et smart regnskapsprogram. For gutta i Oclin betyr det også at de kan kjenne på at de får det til selv. 

– Etter hvert som Conta har utviklet seg, kan sånne som oss med regnskapsangst, gradvis gjøre mer og mer selv og føle vi mestrer det litt også, sier Atle med et glimt i øyet. 

Foto: Oclin AS. Atle på oppdrag på Svalbard.

Bruker tiden godt

Gutta i Oclin vet at tid er penger, og bruker derfor tiden godt når de reiser til å sende tilbud og fakturere. Selv om hovedkontoret er i Volda, gjør Oclin oppdrag over hele Norge.

Før pandemien hadde de også oppdrag i andre land i verden, blant annet Australia, Brasil og USA. Selv om 2021 var et år med mye restriksjoner, var det ikke mangel på arbeid for Oclin som omsatte for 6 millioner kroner. 

– Geografi har ikke vært en hindring for oss, vi reiser dit jobben er, forklarer Atle. 

Gutta i Oclin er nemlig ikke fremmed for en hektisk hverdag.

– Jeg liker veldig godt stress og press. Kanskje det er derfor jeg fungerer så godt i dette yrket. Det er alltid en løsning, du må bare fokusere nok til å se den. For å bruke tiden godt, gjør vi mye administrative oppgaver når vi er på reise, forteller Atle. 

På spørsmål om hvorfor andre bedrifter bør velge Conta, er svaret tydelig.
– Conta er med på å gi en god relasjon til regnskapsarbeid, det føles ikke så tungt. De er selv i vekst og forstår også gründere og start-ups, det er en stor fordel, konkluderer Atle. 

Prøv Conta gratis

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!