Nytt i Conta: Nå kan du lage faktura med utenlandsk valuta

En mye etterspurt funksjon er nå på plass i Conta, for nå kan du nemlig lage fakturaer med utenlandsk valuta. Her er det som er nytt i mai 2022!

Post-thumb

En mye etterspurt funksjon er nå på plass i Conta, for nå kan du nemlig lage fakturaer med utenlandsk valuta. Her er det som er nytt i mai 2022!

Har du kunder i utlandet? Det er du ikke alene om! 

Når så mange driver handel over landegrensene, er det selvfølgelig en fordel å kunne utstede fakturaen i samme valuta som kunden vanligvis bruker. 

Derfor: Når du lager en faktura i Conta og kunden har utenlandsk leveringsadresse, vil du nå få opp muligheten til å bytte valuta på fakturaen, med dagens vekslingskurs fra Norges Bank.

Bokføringen er like enkel, den tar Conta seg av. Når du registrerer en innbetaling vil det naturligvis være svingninger i kursen mellom det den var på tidspunktet du laget fakturaen, og det tidspunktet kunden faktisk betaler – men dette løses automatisk av systemet, og reflekteres i regnskapet ditt på rett måte.

Send faktura til kundegrupper

Og som om ikke det var nok – nå lanserer vi også fakturering til grupper. Dette er perfekt for deg som vil sende identiske fakturaer til grupper av kunder. 

Kanskje du skal ta betalt for utleie, kreve inn medlemskontingent eller lignende, og da vil denne funksjonen forenkle prosessen for deg.

Alt du trenger gjøre er å først opprette en kundegruppe under «Kunder»-fanen i programvaren, enten bestående av kunder du allerede har opprettet i Conta eller helt nye kunder, og så velger du denne gruppen når du lager fakturaen.

Og det beste av alt? Fleksibiliteten du forventer fra Conta er helt ivaretatt: Du kan til og med spesifisere hvilke kunder som skal ha fakturaen som eFaktura, via e-post og så videre. 

Takk for tilbakemeldingene!

Utviklingsavdelingen i Conta jobber iherdig med å få på plass nye funksjoner og muligheter i programvaren, og mye av det som hjelper oss på veien er tilbakemeldingene vi får fra dere. Det hjelper oss å forstå hvor skoen trykker, og hva vi skal fokusere på.

Mange nyheter er på vei de nærmeste ukene og månedene, så følg med her på Conta.no for siste nytt.

Hvis du har forslag eller andre tilbakemeldinger er vi alltid mottakelige for det på hjelp.conta.no/kontakt, eller du kan benytte vår oppslagstavle.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!