Visma Lønn legges ned – hva nå?

Etter mange år i trofast tjeneste blir Visma Lønn avviklet. I denne artikkelen utforsker vi et rimelig, skybasert alternativ og hva du bør tenke på når du skal bytte lønnssystem.

Post-thumb

Etter mange år i trofast tjeneste blir Visma Lønn avviklet. I denne artikkelen utforsker vi et rimelig, skybasert alternativ og hva du bør tenke på når du skal bytte lønnssystem.

bytte til conta sitt regnskapsprogram

I en verden preget av rask teknologisk utvikling, er det ikke uvanlig at eldre systemer og plattformer fases ut for å gi plass til enklere og mer effektive løsninger.

Dette gjelder også for lønnssystemer, og nå har turen kommet for Visma Lønn.

For de som har vært trofaste brukere av Visma Lønn, kan denne nyheten komme som en overraskelse. Men, frykt ikke! I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på hva du bør gjøre nå og hvordan du bør gå frem.

Prøv Conta lønn gratisHvorfor legges Visma Lønn ned?

Beslutningen om å avvikle Visma Lønn skyldes sannsynligvis flere årsaker.

Hovedgrunnen er nok at det finnes bedre alternativer på markedet. Moderne lønnssystemer krever verken nedlastinger eller manuelle oppdateringer. De er nettbaserte og tilgjengelige på alle enheter. I tillegg er de vanligvis enklere å bruke, noe som gjør det mulig for deg å administrere lønninger selv eller gjøre jobben raskere med hjelp av en regnskapsfører.Dette bør du gjøre nå

Siden du uansett må bytte lønnssystem, er det viktig at du nøye vurderer alternativene dine. 

Løsningene som tilbys av din nåværende systemleverandør er ikke nødvendigvis de beste for din bedrift.

Vi anbefaler å vurdere flere lønnssystemer og ta hensyn til følgende spørsmål:

 • Hvilken funksjonalitet trenger jeg egentlig?
 • Hvordan er hjelperessursene til systemene som vurderes?
 • Hva er prisene til de ulike systemene?
 • Vil hverdagen min bli enklere om jeg bytter til dette systemet?Alternativer til Visma Lønn

Det finnes flere gode alternativer til Visma Lønn. Ved å velge et enkelt og brukervennlig lønnssystem som er tilgjengelig på nett og koblet til regnskap, bank, timer, og Altinn, vil du oppleve at hverdagen blir mer praktisk.

Lønnsmodulen i Conta er et utmerket alternativ som kan hjelpe deg med å automatisere tidkrevende oppgaver som tidligere måtte gjøres manuelt. Her blir du guidet gjennom en trinnvis prosess, og lønnsutbetalingen går smidig. I tillegg til å hjelpe deg med å hente skattekort og beregne skatt, hjelper det deg med å levere a-melding, bokføre i regnskapet, generere lønnsslipper og utføre betalinger.

Conta er også kåret til Norges rimeligste økonomisystem, noe som gjør det til det foretrukne alternativet til over 60.000 norske bedrifter.


Her er en video som viser hvor enkelt det er å kjøre lønn i Conta:

Prøv Conta lønn gratis


Hvordan flytte fra Visma Lønn til et annet lønnssystem

Det er enkelt å bytte lønnssystem.

Etter at du har opprettet en konto og knyttet lønnssystemet til bedriftens Altinn, trenger du bare å legge inn de ansatte med stillingsinformasjon, ansattdato og eventuelt sist endrede stillingsprosent i det nye lønnssystemet.

Når du bytter til et nytt lønnsprogram, må du sørge for å ta med følgende informasjon fra ditt gamle system:

 • Grunnlag for feriepenger fra forrige år
 • Eventuell opptjent lønn
 • Skatt som er blitt trukket
 • Din skattepliktige inntekt
 • Feriepengegrunnlag for inneværende år

SE OGSÅ: Hvordan bytte til Conta sitt lønnssystem


Vi kan hjelpe deg å flytte – helt gratis!

For bedrifter som tidligere har brukt Visma Lønn, kan overgangen til et nytt økonomisystem som kombinerer fakturering, regnskap, lønn, tid og prosjektregnskapet i ett samlet system, være en smart løsning.

Hvis du vurderer å bytte til et slikt system, er det verdt å merke seg at Conta tilbyr gratis flyttehjelp til alle nye kunder.

Her er hvordan Contas gratis flyttehjelp fungerer:

 1. Opprett en konto i Conta: Start prosessen ved å registrere en konto i Conta og velge det abonnementet som passer best for dine behov. For den mest komplette opplevelsen anbefaler vi vår Smart-pakke, som gir deg ubegrensede transaksjoner og full utnyttelse av systemets automatisering.
 2. Last opp regnskapsrelaterte filer fra ditt gamle system: Etter at du har opprettet en brukerkonto, kan du enkelt overføre data fra ditt tidligere økonomisystem til Conta ved å bruke vårt enkle opplastningsskjema.
 3. En kunderådgiver hjelper deg: En av våre erfarne kundebehandlere vil hjelpe deg med å migrere regnskapet fra ditt gamle system til Conta, og du blir kontaktet så snart overgangen er fullført og alt er klart.

Få gratis flyttehjelp

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!