7 gode grunner til å sende tilbud og ordre digitalt

Livet blir rett og slett litt ryddigere av å bruke et digitalt tilbuds- og ordresystem når du selger varer eller tjenester til kundene dine.

Post-thumb

Livet blir rett og slett litt ryddigere av å bruke et digitalt tilbuds- og ordresystem når du selger varer eller tjenester til kundene dine.

Send tilbud og ordre digitalt

Mange bedrifter fra ulike bransjer sender daglig tilbud til bedriftskunder eller privatkunder. Byggefirmaer sender tilbud om bygg som skal bygges, IT-konsulenter sender tilbud om konsulenttjenester, elektrikere sender tilbud om elektrisk arbeid som skal utføres og så videre. 

Det er ikke noen regler mot å bruke en tilbudsmal du har laget selv eller funnet på nett. Det finnes likevel mange gode grunner til å sende tilbud og ordre digitalt med et ordresystem når det å sende tilbud er en del av den daglige driften din.

1. Du har grundig dokumentasjon

Når du gir en kunde et tilbud muntlig eller over telefon, kan det være vanskelig å huske hva som ble sagt og nøyaktig hva dere avtale. Det kan føre til problemer senere. Hva var egentlig prisen dere ble enige om? Skulle materiale være inkludert i prisen? Når skulle prosjektet leveres?

Sender du tilbud og ordre digitalt, er du helt sikker på at du har alt på det rene. Du har grundig dokumentasjon om noe skulle komme opp for diskusjon ved en senere anledning, og all kommunikasjon er samlet. 

2. Du har full oversikt

I et digitalt system for tilbud og ordre har du alt samlet på ett sted. Du slipper å lete gjennom e-poster, tekstmeldinger og notater for å finne et spesifikt tilbud. 

Ordresystemer som Salg i Conta gir deg en oversiktlig liste over alle tilbud og ordre du har sendt og statusen deres. Du kan enkelt se om tilbudet er godkjent eller om det trenger oppfølging, eller om en ordre er klar til å gjøres om til en faktura. 

Les også: 

3. Det ser profesjonelt ut

Ikke bare er det enkelt å bruke et tilbudssystem, det ser også veldig profesjonelt ut. Tilbudet blir akkurat som du ser det på skjermen! 

Du kan legge til logoen din, leverandør og kunde kommer tydelig frem, all nødvendig informasjon om bedriften din er inkludert og ikke minst er det oversiktlig og enkelt for kunden å se hva som er inkludert i tilbudet og hva det vil koste. 

Lag tilbud i Conta sitt ordresystem

4. Du sparer tid ved å bruke tilbudene om igjen 

Sender du ofte lignende tilbud til flere kunder? Da kan det å ha et tilbuds- og ordresystem og sende tilbud og ordre digitalt spare deg for mye tid. I stedet for å lage et nytt tilbud, kan du i Conta klikke «Kopier dette tilbudet» eller «Kopier denne ordren» for å duplisere den. Det lar deg redigere detaljene og sende tilbudet til en annen kunde. 

5. En ordre blir til en faktura på et blunk

Arbeidet du gjør i ordresystemer, fakturaprogram og regnskapsprogram henger ofte sammen. At du har tilgang til alt dette på samme sted gjør jobben mye enklere for deg. 

Når du bruker Conta til å sende tilbud og ordre, kan du velge ordren du vil gjøre om til en faktura i ordrelisten din og klikke «Send til faktura». Da blir du tatt videre til en ny faktura i fakturaprogrammet der du kan endre ting som for eksempel betalingsfrist. 

Husk at du i de fleste tilfeller må levere varen eller tjenesten før du kan sende en faktura!

5 1/2. Fakturaen blir bokført automatisk

Her kommer en bonus! Alle fakturaer du lager i Conta blir automatisk bokført i regnskapet ditt. Enda mer tid og arbeid spart. 

6. Du får vare- og kunderegister på samme sted

Et tilbuds- og ordresystem gir deg full oversikt over varer og kunder, og du kan til og med legge til egne prosjekt og avdelinger

På den måten er kontaktinformasjonen til kundene dine alltid lett tilgjengelig, og du ser hvilke kunder som handler mest og hvilke varer du selger mest av. Det tar oss videre til siste punkt på lista:

7. Du får presise salgsrapporter

Med full kontroll på tilbud, ordre, innbetalinger, kunder, varer, prosjekter og avdelinger blir salgsrapportene dine veldig presise. Du kan se hvilke tilbud som ble godkjent og hvilke som ble avvist, hvor stor inntjening du har hatt på salgene i en bestemt periode, eller hvilke varer som er mest lønnsomme. 

Med Conta får du både ordresystem, fakturaprogram og regnskapsprogram samlet på ett og samme sted. Bruk en innlogging og få full kontroll på økonomien i bedriften din med brukervennlige funksjoner og smarte rapporter. Du kan prøve Conta gratis i 30 dager

Allerede Conta-bruker? Logg inn og prøv Salg gratis i 30 dager

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!