Fakturamal for bedrifter og privatpersoner

Fakturamal for bedrifter og privatpersoner

Last ned vår gratis fakturamal

Når du driver egen bedrift, er det viktig med valgfrihet! Conta tilbyr et enkelt fakturaprogram på nett, samt gratis fakturamaler du kan redigere lokalt på datamaskinen din. Våre maler kan lastes ned og redigeres i Google Docs og Microsoft Word.

Kom i gang

Last ned vår gratis fakturamal

Enkelt fakturaoppsett

Som selvstendig næringsdrivende, eller innehaver av en liten bedrift, har du alltid mye å gjøre. Kunder skal følges opp og du har lite tid administrasjon. Samtidig ønsker du å holde kostnadene lave, slik at du kan fortsette å tjene penger. Derfor trenger du et enkelt og rimelig fakturaprogram – som Conta!

Conta er et enkelt økonomisystem for små og mellomstore bedrifter. Her kan du lage fakturaer, føre regnskap og kjøre inn lønn – alene eller med hjelp fra en regnskapsfører. Vi er også prisvinner i Regnskap Norge sin siste prisundersøkelse, noe som gjør at du kan føle deg trygg på at du jobber i et system som hjelper deg å tjene penger.

Når du lager fakturaer i Conta, skriver du tall og varelinjer rett inn i fakturaer på skjermen, slik at du kan se hvordan den vil se ut for kunden. Fakturaene kan enkelt lastes ned og printes ut, eller sendes som EHF, efaktura eller e-postfaktura direkte fra systemet. Hvis kunden din ikke betaler i tide, kan du enkelt sende en purring – eller få Conta til å gjøre det automatisk. Prøv gratis i 30 dager.

Hvis du ønsker å bruke en mal, kan du bruke en av våre gratis fakturamaler, men husk at fakturaer må nummereres i samsvar med kravene. Det betyr at du må printe fakturaene dine på fakturablanketter som er ferdignummererte for at de skal være i henhold til kravene i bokføringsloven.


Velg fakturaløsningen som passer deg best

Lag faktura på nett

Fakturamal-Conta

Fakturamal Word

Faktura-mal-word

Last ned

Google Docs

Fakturamal Microsoft Word

Last ned

Hvordan lage en faktura

Det finnes flere måter å lage fakturaer på, men de tre mest populære metodene er:

Bruke fakturaprogram: Dette er det enkleste og beste alternativet for mange. Med fakturasystemer kan du enkelt lage og sende fakturaer. De fleste systemene er nå nettbaserte, slik at du kan fakturere mens du er på farten. En annen fordel med fakturaprogramvare er at de kan automatisere tidligere manuelle oppgaver som registrering av betalinger i regnskapet, utsendelse av purringer og distribusjon av gjentakende fakturaer. Dette vil spare deg tid og gi deg mer tid til å fokusere på andre viktige oppgaver i bedriften din.

Lage din egen faktura: Du kan lage en faktura fra bunnen av ved hjelp av et regneark eller et tekstbehandlingsverktøy som Microsoft Word eller Google Docs. Denne metoden gir deg muligheten til å tilpasse fakturaene etter dine egne behov og merkevare. Ulempen er imidlertid at det tar mye tid å lage, skrive ut og sende fakturaene, noe som kan gå på bekostning av andre oppgaver i bedriften din.

Bruke en mal: Du kan laste ned en gratis fakturamal, fylle ut den nødvendige informasjonen, skrive ut på et ferdig nummerert papir og sende til kunden. Denne metoden er raskere enn å lage fakturaen fra bunnen av, men du må fortsatt følge opp betalingene manuelt, og det kan være lett å glemme å gjøre dette.

Bruke fakturamal, steg for steg

Slik bruker du våre maler til å lage og sende fakturaer:

  1. Last ned malen til ønsket tekstbehandlingsverktøy.
  2. Legg inn dine og kundens kontaktopplysninger.
  3. Opprett en liste over solgte varer og/eller tjenester med kvantum og pris.
  4. Summer totalprisen før og etter MVA (hvis relevant for din bedrift).
  5. Fyll ut de resterende feltene, inkludert betalingsinformasjon, salgsdato og leveringstidspunkt.
  6. Skriv ut på et ferdig nummerert fakturaark og send til kunden.
  7. Ferdig!

Prøv vårt fakturaprogram og få tilgang til:

Gjentakende fakturering

Opprett fakturaer som sendes automatisk fra periode til periode (månedlig, årlig osv.)

Automatiske purringer

Gi kundene automatisk beskjed når betalinger er forfalt, slik at du får raskere betalt.

Keep track on the go

Fakturer på nett

Opprett fakturaer og få tilgang til tidligere sendte fakturaer mens du er på farten.

Ofte stilte spørsmål

Kan man lage faktura i Word?

Ja, vår gratis fakturamal kan lastes ned i Word-format og brukes til å lage og sende fakturaer. En enklere løsning er likevel å bruke et fakturaprogram som møter myndighetenes krav til nummerering, slik at du slipper å bestille ferdignummererte fakturaark fra et trykkeri og printe fakturaene på disse før du sender dem til kundene dine.

Er det lov å bruke fakturamal som privatperson?

Ja, det er lov for privatpersoner å bruke fakturamaler til å lage og sende fakturaer for tjenester eller varer som de selger. Merk at om du velger å bruke en fakturamal, så må du printe den på et ferdignummerert fakturaark. Derfor er den enkleste løsningen ofte å bruke et fakturasystem som Conta.

Kan aksjeselskaper og enkeltpersonforetak bruke fakturamal?

Ja, både aksjeselskaper og enkeltpersonforetak kan bruke vår gratis fakturamal til å lage og sende fakturaer. Malen kan tilpasses med logo og bedriftsinformasjon. Husk at du må printe fakturaen på et ferdignummerert fakturaark. For mange er en enklere løsning å bruke et fakturaprogram som Conta.

Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!