Hva koster inkasso?

Har du kunder som ikke har betalt for seg? Da kan det være lurt å sende fakturaene til inkasso. Vi ser nærmere på hva det koster. 

Post-thumb

Har du kunder som ikke har betalt for seg? Da kan det være lurt å sende fakturaene til inkasso. Vi ser nærmere på hva det koster. 

Har du aldri sendt noe til inkasso før forbinder du det kanskje med hissige kreditorer på luksusfellen? Sannheten, er at det er i de fleste tilfeller langt fra realiteten. 

Å sende noe til inkasso, betyr rett og slett å følge opp en brutt betalingsavtale. Det trenger ikke være noe dramatikk i det, annet enn at noen andre tar av seg innkrevingen.

Bruker du riktig inkassoleverandør er det faktisk (i de aller fleste tilfeller*) gratis å sende en faktura til inkasso!

Har du kunder som ikke har betalt for seg? Send den forfalte fakturaen til inkasso rett fra Conta! Vår inkassopartner tar seg av innkrevingen for deg. Prøv Conta gratis.

Gratis inkasso med Kravia

Benytter du deg av Conta sin inkassopartner Kravia er det faktisk gratis* å sende faktura til inkasso. Kravia tar 0 prosent i provisjon. Har du en kunde som ikke har betalt for seg, lønner det seg for bedriften din å sende fakturaen til Kravia. 

Du kan enten sette opp automatisk oppfølging av forfalte fakturaer, eller vurdere hver enkelt faktura etter hvert som de forfaller. Med automatisk oppfølging slipper du selv å bekymre deg for om pengene kommer på konto eller ikke. 

Hvordan aktivere Kravia i Conta? 

Det er enkelt å sende en sak til inkasso fra Conta, og det koster ingenting. Finn frem til den forfalte fakturaen som har forfalt med mer enn 14 dager. Klikk på Send til inkasso-knappen i fakturadetaljene til høyre. Da vil du få opp en liste med alle forfalte krav. 

NB! Det er lovpålagt å sende alle krav til samme kunde i en samlet inkassosak.

Under listen over faktura kan du velge Inkasso med Kravia til høyre.

Ønsker du en enda enklere oppfølging av forfalte fakturaer? Da bør du skru på automatisk oppfølging! Velg selv om du ønsker at det automatisk sendes ut purring først eller om du går rett til inkasso på forfalte faktura. Denne funksjonen kan spare deg for masse tid, og penger!

For å ha automatisk oppfølging må du ha Smart-abonnement og sendt faktura med KID. Har du ikke Smart ennå? Oppgrader her!

Hva koster det å droppe inkasso? 

Å droppe å sende en faktura til inkasso kan faktisk koste bedriften penger og mye ekstraarbeid. Mange bedrifter logger inn i nettbanken for å sjekke om kundene har betalt fakturaen, før de sender én og én purring manuelt. 

2 av 10 fakturaer må purres på etter de har forfalt. Anslagsvis sjekker bedrifter om de har mottatt innbetalinger i nettbanken én gang i måneden. I snitt vil det si at det går hele 16 dager før det sendes ut purringer på forfalte faktura. Dette kan koste bedriften din penger.

Bruker du automatisk oppfølging fra Conta og Kravia, går betalingsoppfølging på autopilot. Conta sjekker betalinger i banken, og Kravia krever inn penger når det er nødvendig. 

Når vi vet at bedriften frigjør kontanter tilsvarende 2,7 prosent av omsetningen for hver tiende dag kredittiden reduseres, vil automatisk oppfølging gi gjennomsnittskunden 8200 kroner mer på konto.

Nå som økonomien er strammere for mange bedrifter, er det viktig å passe på god likviditet. Automatisk oppfølging hjelper deg med dette. 

*Det koster ingenting å sende en faktura til inkasso med Kravia. Kravia tar 0 prosent provisjon. Du kan også trekke saken gratis. Får du ikke betalt fra en kunde, er det derfor lurt å prøve å sende den til inkasso.

Hvis fakturaen ikke blir betalt på unormalt lang tid eller det blir rettslige skritt, så vil det riktignok påløpe en kostnad. Dette er likevel en god investering, da du slipper å følge opp saken selv.  

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!