Bård Johannessen har startet fire keeperskoler i Norge. Målet er å gi spisset trening til unge fotballkeepere.
Dette er en del av en serie der vi snakker med folk som bruker Conta, og finner ut hva som rører seg der ute av mennesker med fantastiske ideer og produkter.
– Vi trener unge keepere, enten de er nybegynnere, har spilt i noen år, eller er på vei til å bli proffer, forklarer Bård Johannessen, grunnlegger av Oslo, Bergen, Rogaland og Trøndelag Keeperskole.
Keeperskolene skiller seg ut ved at trenerne drar rundt til klubber som ønsker skreddersydde opplegg for sine keepere.
Der lærer 10-17 åringene blant annet koordinasjon, fallteknikk, feltarbeid og fotarbeid.
Med seg på laget har Bård trenere som Reidun Seth, tidligere verdensmester og europamester, og keepertreneren for Lillestrøm, Jon Knudsen, som har tyve landslagskamper bak seg.
Spiller på lang erfaring
Bård har spilt volleyball i nesten tretti år. Han mener det er mange likhetstrekk mellom keepertrening og volleyball, blant annet når det gjelder fotarbeid og fallteknikk, og at det hjelper han som trener.
– Da jeg vokste opp i Bergen spilte jeg fotball. Men jeg var aldri en veldig god fotballspiller, så jeg begynte med volleyball i stedet, ler han.
Før han satset på egen bedrift var Bård kretslagstrener i Hordaland i flere år, og trente kvinnelaget i Åsane, som nå er i første divisjon. Han har også tatt Norges nest høyeste trenerutdannelse, i tillegg til trenerutdannelse i Danmark.
Ideen til keeperskolene kom i 2005, da sønnen stilte som keeper for et elitelag for smågutter i Åsane.
– Det var et veldig godt lag, men de hadde ingen tilbud for keeperne, som måtte trene seg selv. En av de andre fedrene foreslo at jeg burde starte noe eget for keepere, sier gründeren.
Og Bård tok ballen videre: – Det viste seg å være stort engasjement blant foreldre, blant keepere og blant trenere, smiler han.
Nå har han nesten 15-års erfaring som keepertrener.
– Jeg er veldig fornøyd med Conta
Keeperskolene er et deltidsprosjekt, men det er et prosjekt Bård brenner for, og han bruker mange timer i året på banen og foran PCen.
– Da jeg startet hadde jeg null erfaring med å drive egen bedrift, smiler han.
De første årene brukte han fakturamal til faktureringen, men det ble fort uhåndterlig etter hvert som Bergen Keeperskole vokste og han startet flere keeperskoler.
Conta ble en medspiller i 2011, og i dag bruker han programmet til å fakturere og føre regnskap for alle fire keeperskolene. Han setter pris på det enkle brukergrensesnittet og det fargerike designet.
– Når jeg så programmet tenkte jeg «dette er det vi ser etter». Og siden den gang har jeg vært og er veldig fornøyd med Conta, sier han.
Det siste året har han også tatt i bruk Conta Pluss (Funksjonene i Conta Pluss er ny i det nye abonnomentet Smart), som har flere nyttige funksjoner.
– Det fungerer utrolig bra. Med KID går jo innbetalingene som en drøm, sier han.
Da Conta lanserte et regnskapsprogram meldte han seg tidlig som interessert, og fører nå regnskap selv for alle skolene.
– Regnskapsprogrammet har fungert utrolig bra. Jeg har også fått veldig god hjelp fra brukerstøtte, og jeg har nettopp sendt avgårde årsregnskapet for 2018, smiler han.
– Vi er Norges største keeperskole og skal bli større
I dag arbeider det rundt femti trenerne på de fire keeperskolene.
Det inkluderer profiler som Knudsen og Seth, og Cecilie Fiskerstrand, keeper på LSK og på det norske landslaget, tidligere landslagskeeper Bente Nordby og keepertreneren på kvinnelandslaget, Roger Eskeland.
Bård håper å starte enda en keeperskole, få til et permanent samarbeid med Lillestrøm Sportsklubb og snakker for tiden med keepertreneren i Liverpool.
For keeperskolene hans har skapt seg et nettverk etter hvert: I fjor reiste trenere, foreldre og keepere til London, hvor de fikk omvisning på treningsanlegget til Chelsea og trente med keepertrenere til klubben.
I år skal de til Crystal Palace for å trene med deres keepertrener.
– Vi er Norges største keeperskole og skal bli større. Det er mange som kommer tilbake etter at de har trent med oss en gang. Og det er det kjekkeste for oss: Å se at ungdommene har det kjekt, at de føler at de blir flinkere og at de blir møtt med et smil og med kompetanse, forklarer han.
Foto: Oslo Keeperskole