– Conta skal ordne regnskapet for deg

Thomas Frøysa jobber med maskinlæring i Conta, og utvikler en kunstig intelligens som skal ordne bokføringen for deg, og mye mer!

Post-thumb
Thomas Frøysa

Thomas Frøysa jobber med maskinlæring i Conta, og utvikler en kunstig intelligens som skal ordne bokføringen for deg, og mye mer!

Conta har akkurat sluppet et regnskapsprogram og en gratis app for å laste opp kvitteringer til regnskapsprogrammet. Sjekk den ut til iPhone eller Android.

Thomas Frøysa har ansvaret for kunstig intelligens (AI) i Conta, som kommer til å ha mye å si for både regnskapsprogrammet og appen.

Han studerte maskinlæring ved NTNU, og begynte i Conta rett etter å ha fullført studiene. Nå jobber han med en kunstig intelligens kalt Kaia.

– Jeg synes AI er interessant fordi du kan automatisere mer enn bare enkle oppgaver. Kaia kan etter hvert ta seg av veldig komplekse ting som kan spare brukerne våre for mye tid, forklarer Thomas.

Conta hjelper deg med bokføringen

Allerede nå når du bokfører transaksjoner i Conta henter systemet ut informasjon fra bilaget ditt og putter det i riktig boks.

Det fungerer ved at den kunstige intelligensen identifiser viktige områder på bilaget ditt. Deretter brukes noe som kalles OCR (Optical Character Recognition) til å trekke ut tekst eller tall fra bildet.

– Her legger vi selvfølgelig på noen regler og litt mer ‘smarte greier’, ler Thomas. 

– Slik som at den siste datoen på bilaget selvfølgelig er forfallsdatoen og ikke fakturadatoen, og at organisasjonsnummer som hentes ut må ha ni siffer og så videre, legger han til.

Thomas Frøysa

Skal gi deg kontoforslag når du bokfører

Nå jobber Thomas og teamet med at Kaia skal kunne foreslå kontoer å bokføre på. 

Når du laster opp et bilag for å registrere kjøp er målet at Kaia først skanner bildet og fylle ut datoer og summer for deg. Deretter vil den kunstige intelligensen se på kontoene du og andre vanligvis bruker for denne leverandøren og foreslå den mest brukte.

– Etterhvert kan systemet også settes opp til å lære at du, for eksempel, vanligvis bruker en annen bankkonto til å betale en viss leverandør og foreslå dette, slik at det er kjapt gjort å bokføre hva som helst, forklarer Thomas.

Har du spørsmål om hvordan du skal føre regnskapet ditt?

Sjekk ut denne steg-for-steg regnskapsguiden som tar for seg det du trenger å vite!

Både regnskapsprogrammet og appen blir smartere

Målet er å automatisere arbeidet i Conta i så stor grad som mulig. Kaia vil etter hvert kunne foreslå alt fra tall og kontonummer til betalingsmetoder, leverandører, kunder og mer.

Etter hvert som appen utvides vil du merke intelligente forbedringer der også.

Prøv appen for Android eller for iPhone.

– Conta skal, i størst mulig grad, ordne regnskapet for deg. Målet med dette arbeidet er å gi norske gründere en enklest mulig arbeidshverdag. Hvis vi kan gjøre bokføringen mer automatisk så er det en god løsning, sier Thomas.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!