Enda sikrere kortbetalinger fra 14. september

Fra og med 14. september må du bruke BankID for å betale med bankkort eller kredittkort i Conta sine tjenester.

Post-thumb
Mann som betaler med kort på bærbar PC

Fra og med 14. september må du bruke BankID for å betale med bankkort eller kredittkort i Conta sine tjenester.

PSD2-direktivet fra EU krever at alle korbetalinger på nett skal ha et ekstra sikkerhetssteg.  Samtidig åpner direktivet for innovative løsninger i regnskapsføring og banktjenester.

Dette kalles «strong customer authentication» (sterk kundeidentifisering) og innebærer at det ikke er tilstrekkelig å bare skrive inn kortnummer.  Man må i tillegg gjennom et ekstra sikkerhetssteg, som beskytter eieren av bankkortet og forhindrer misbruk og svindel.

En slik sikkerhetssjekk kan for eksempel skje via SMS, men «3-D Secure»-metoden har raskt blitt standarden. Du har kanskje allerede hørt om «Verified by Visa» eller «MasterCard SecureCode» når du har handlet på nett? De er begge varianter av 3-D Secure-teknologien.

Trer i kraft 14. september

Sterk kundeidentifisering blir påkrevd fra lørdag den 14. september, og det betyr at alle nye betalinger du gjør i Conta, f.eks. når du starter et abonnement på Regnskap eller kjøper EHF-kreditter, vil skje med 3-D Secure. 

I praksis betyr dette at du må bruke BankID, enten med kodebrikke eller mobil, når du betaler. Du har sikkert allerede gjort dette når du har kjøpt ting på nettet, og nå blir dette altså obligatorisk for de aller fleste betalinger på nett.

Snart kan du betale regninger direkte fra regnskapsprogrammet

PSD2-direktivet regulerer betalingstjenester på nett, men dette fører også med seg at betaling ikke nødvendigvis trenger å skje via en vanlig nettbank. 

Det åpner for nye muligheter og integrasjoner med bank i blant annet regnskapsprogrammer som Conta. Vi er godt i gang med å lage en løsning hvor du kan blant annet overføre penger fra banken direkte inne i Conta eller hente tallene fra kontoutskriften rett inn i regnskapet for avstemming.

Vi jobber kontinuerlig med å dra nytte av nye teknologiske muligheter som kan gjøre regnskapsføring og fakturering enklere for deg. 

Hold deg oppdatert på utvikling av nye tjenester og funksjoner her på Conta.no! 

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!