Lav MVA-sats endres tilbake 1. oktober

MVA-satsen på 12 prosent ble midlertidig endret til 6 prosent i april 2020 på grunn av koronapandemien. Fra 1. oktober 2021 endres satsen tilbake.

Post-thumb

MVA-satsen på 12 prosent ble midlertidig endret til 6 prosent i april 2020 på grunn av koronapandemien. Fra 1. oktober 2021 endres satsen tilbake.

1. oktober 2021 endres den midlertidige MVA-satsen fra 6 prosent tilbake til 12 prosent. Endringen av den lave MVA-satsen var et tiltak Regjeringen gjorde for å begrense skadene av koronapandemien for norske bedrifter. 

Bransjer som vanligvis opererer med lav MVA-sats er persontransport, overnatting og noen områder av kulturbransjen – blant annet idrettsarrangementer.

Se flere tiltak som ble gjort for bedrifter under pandemien.

Dette gjør Conta

Conta har endret den lave MVA-satsen tilbake til 12 prosent fra og med 1. oktober. Det betyr at alle fakturaer du sender ut med fakturadato 1. oktober eller senere, vil ha 12 prosent MVA. 

Alle fakturaer med fakturadato til og med 30. september vil ha 6 prosent MVA.

Dette må du gjøre

MVA-satsen endres midt i femte MVA-termin. Du trenger likevel ikke å gjøre noe annerledes når du skal levere MVA-meldingen for femte termin i desember – den vil bli riktig og du leverer den på samme måte som tidligere.

Du kan være oppmerksom på at post 5 og post 16 i MVA-meldingen vil inneholde både 6 prosent MVA og 12 prosent MVA.

Få en gjennomgang i Conta sitt webinar

Torsdag 2. desember arrangerer vi et gratis webinar om hvordan du leverer MVA-meldingen fra Conta til Altinn. Der vil vi også gå gjennom hvordan det ser ut når du leverer MVA-melding med to forskjellige satser.

Meld deg på webinaret

Saken ble først omtalt på nettsidene til Regnskap Norge.

Komplett regnskapsprogram for alle typer bedrifter

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev
Kun levere skattemelding / årsregnskap? Kom i gang med årsoppgjør i Conta!